Even voorstellen: EasyFood DeLaby

Schermafbeelding 2017-08-13 om 18.46.15

Zoals degenen die mij op Instagram volgen misschien al weten, zal er vanaf vandaag elke woensdag een nieuw recept verschijnen. Deze recepten zijn niet van mij maar van gast blogger Angeline. Wij zijn er zeer enthousiast over en hopen dat jullie net zoveel van haar heerlijke recepten zullen genieten als wij! Hieronder stelt Angeline zichzelf voor en deelt ze gelijk al twee heerlijke en makkelijk te maken recepten met ons!

Hallo allemaal,

Ik ben Angeline en ik ben 27 jaar.

Samen met mijn man, onze dochter Lyra (7j), onze zonen Ezio (3j) en Naïo (1j) en onze hond Pika wonen wij in Menen (W-Vl, België).

Ik ben customer service medewerkster en doe dit al 5 jaar bij CCV Belgium.

Sinds enkele maanden heb ik een Instagram account @easyfood_delaby. Zo deel ik al mijn gerechten.

Eigenlijk wilde ik eerst een blog beginnen maar met mijn huishouden, de kinderen en het werk zou het mij niet lukken dit te onderhouden.  

Ik begon Dalia te volgen door haar verhaal op Instagram en wauw, zo’n sterke en moedige vrouw. Toen ze mij vroeg om 1 keer per week een recept van mij te delen op haar blog, voelde ik mij vereerd. En natuurlijk wil ik dit doen.

Zoals Dalia heb ik ook fibromyalgie. Ik kreeg een vage diagnose in 2010 die helemaal geen diagnose was. Het enige dat ik te horen kreeg was: ‘je bent jong, je hebt geen conditie, je moet meer sporten!’  Ik was kapot. Als 20-jarige die zich voelde als een 80-jarige en het enige wat ze opmerken is je leeftijd, niet je klachten of problemen!

Intussen heb ik wel een diagnose gekregen (maart 2017), na meer dan 1 jaar onderzoeken te hebben ondergaan. Ik moet wel terug op controle in juni om alles af te ronden en de nodige documenten mee te krijgen. Om de pijn beetje te verminderen en beter te slapen, neem ik 1 pilletje voor het slapen gaan. Een cocktail aan 3 medicaties samen. Ik ben nogal sceptisch naar medicatie toe en neem dit niet gauw in maar nu wel. En ja, de pijn is er toch draagbaarder.

Mijn lichaam reageert al jaren op ‘iets’ waardoor ik mij heel slecht voel. Dit al sinds mijn kindertijd. Na de bevalling van ons 1ste zoontje Ezio ben ik heel erg vermagerd. Zonder enige vorm van diëten. Toen heb ik aan de alarmbel getrokken en ben ik begonnen met zoeken wat ik heb.

Een homeopaat stelde mij voor om 1 maand te detoxen. 1 maand zonder gluten, lactose, suikers en cafeïne. Wat was dit een hel zeg! Maar intussen ben ik bijna 3 jaar verder en eet ik nog steeds geen gluten en lactose (zo min mogelijk dierlijke melkproducten). Ik let op met geraffineerde suikers maar in voeding is dit soms moeilijk. Als ik kook of bak dan gebruik ik natuurlijke suikers zoals kokosbloesemsuiker, ahorn- of rijstsiroop. Sinds 1 maart (in België startte dan de 40 DagenZonderVlees challenge) ben ik vegetarisch. Een win-win situatie. Ik voel me goed en het is goed voor het milieu/natuur. 😉 .                 *Wist je dat wat je eet, ook je lichaam beïnvloed!

Daarbovenop kreeg ik vorig jaar de diagnose van PDS, prikkelbare darm syndroom. Ik leefde als het ware op toilet. Mijn leven werd daardoor geleid. Ik had ook geen energie meer, wilde nergens heengaan, kon niet met de kinderen spelen. Sinds ik mijn voeding heb aangepast voel ik mijn 100X beter. De krampen zijn er nog maar heel sporadisch. Ik kan weer genieten en spelen met de kinderen. Ik geniet weer van het leven.

Ohja en niet te vergeten dat er sprake is van CVS maar deze diagnose stellen ze momenteel uit. Ik leef in ‘overdrive’. Dalia is voor mij een goed voorbeeld!  Luister naar je lichaam. Dit is momenteel mijn leerproces.

Ik hoop dat mijn recepten jullie zullen inspireren. Het hoeft niet altijd hoog-culinair te zijn om lekker te smaken. Een snelle maar gezonde hap kan ook 😉

Hieronder vind je de eerste twee recepten.

Tot later,

Angeline

Vandaag 2 snelle gerechten. Je hebt niet veel tijd of geen zin om iets klaar te maken, deze gerechtjes zijn in 30 minuten klaar.

Bloemkoolpizza voor 2 personen

18471348_10212215754818500_1198009424_n

Dit heb je nodig:

 • 1 grote bloemkool
 • 1 ei
 • Kruiden: oregano, tijm, rozemarijn, peper en zout. (naar smaak)
 • 1 teentje look
 • 1 blikje tomatenpuree (70g)
 • 5 el water (of meer)
 • 1 tl honing
 • Paprikapoeder en cayennepeper
 • Groenten en/of vlees naar keuze

En zo maak je het klaar:

 • Verwarm je oven voor op 180°C
 • Leg bakpapier op je bakplaat
 • In je keukenmachine mix je de bloemkool heel fijn (korrelig) Je kunt het ook heel fijn snijden met een mes
 • Leg de bloemkoolkorrels in een propere handdoek en wring uit (er zal wat water uitkomen)
 • Doe de bloemkool in een kom met 1 geklutst ei, voeg er de kruiden toe. (dit naar smaak)
 • Leg de bloemkool op de bakplaat en dep aan tot een dikte van +-0.5 cm. (hoe dikker, hoe langer in de oven)
 • Zet de bloemkool in de oven voor zo’n 15 min.
 • Maak de tomatensaus met tomatenpuree, water, honing, paprikapoeder, cayennepeper (dit hoeft niet), peper, zout en oregano.
 • Alles mengen en klaar. (je saus mag niet te lopend zijn)
 • Leg je groenten/vlees/kaas klaar.
 • Haal je pizza uit de oven, beleg naar keuze en bak nog zo’n 10 à 15 min (hou altijd een oogje in het zeil )
 • Ik strooi daarbovenop nog wat extra oregano (I love this!)
 • Als je pizza klaar is, haal je het uit de oven en leg je de pizza (dat nog op het bakpapier ligt) op een snijplank. Schuif er voorzichtig met een spatel onder om het los te maken, zo maak je de pizza niet stuk. Snij de pizza in stukken.

Eet Smakelijk!


Snel groentebord met pasta voor 2 personen

18471299_10212215563093707_1898922305_n

Dit heb je nodig:

 • ½ courgette
 • ½ rode paprika
 • ½ gele paprika
 • ½ oranje paprika
 • 1 zoete paprika
 • ½ bakje champignons
 • Pasta voor 2 personen
 • Salade naar keuze: verschillende soorten tomaten, witloof, sla, komkommer,… (wat je in huis hebt)

En zo maak je het klaar:

 • Verwarm je oven voor op 200°C
 • Neem een ovenschaal of bakplaat met bakpapier
 • Snijdt de courgette in plakjes van 0.5 cm, de paprika’s in sneetjes en de champignons in 2 of 3.
 • Leg alles in de ovenschaal of bakplaat en besprenkel met olijfolie
 • Zet een kom warm water op en breng aan de kook. Kook je pasta.
 • Laat 7 à 8 min bakken en haal de schaal of plaat uit en kruid je groenten met peper, zout (ik gebruik graag fleur de sel), paprikapoeder en lookpoeder, en besprenkel nogmaals met olijfolie.
 • Zet daarna nog zo’n 7 à 8 min in de oven
 • Haal uit de oven en serveer met je pasta en je salade. *je kan er nog extra olijfolie besprenkelen.

Eet Smakelijk!

*Je kan er ook kip bij eten of met wat mozzarella of fetakaas.

*Ik had nog een klein restje verse tomatensaus (vorig gerechtje) over en heb dit over mijn glutenvrije pasta gedaan. Mmmm.

 Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s