Kookboek Review De Powerfood boeken van Rens Kroes

Schermafbeelding 2017-08-15 om 11.41.05

Eten, zoals jullie inmiddels weten ben ik dol op eten, het liefst gezond en gevarieerd. Ik heb inmiddels ook behoorlijk wat kookboeken verzameld. Deze gebruik ik soms letterlijk en soms geef ik er mijn eigen draai aan en is een recept voor mij alleen een leidraad.

Er zijn zoveel gezonde kookboeken op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom heb ik besloten om een rubriekje te beginnen waarin ik je vertel over mijn favoriete kookboeken. Deze reviews zijn niet gesponsord en ik heb alle boeken zelf gekocht. Mocht dit anders zijn dan zal ik dat ook aangeven. Bij elk boek plaats ik de link naar de bol.com pagina waar je deze kunt bestellen.

Deze maand begin ik met die van Rens Kroes het o zo leuke zusje van supermodel Doutzen Kroes en minstens zo mooi! 

Nog niet zo lang geleden ontdekte ik het kookboek Powerfood van Rens Kroes.

Ik was toen nog niet zo lang bezig met mijn gezonde lifestyle en kon wel wat inspiratie gebruiken. En wat een leuke verrassing bleek dit boek te zijn, gezond, zonder pakjes en zakjes en dus lekker puur! Toen heb ik ook maar gelijk het 2e en 3e boek gekocht en nu heeft ze ook nog een 4e boek “ the party edition” met daar in allemaal gezonde snacks. Ik ben een fan! De boeken staan vol met heerlijke recepten en prachtige vrolijke foto’s.

Ik neem ze alle 4 met je door!


1. Powerfood

Dit is wat Rens er zelf over zegt:

“Ik geloof dat de combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning Powerfood zorgt voor een fit en gelukkig leven. Een happy life bereik je niet met een crashdieet, maar wel door lekker en gezond te eten, goed voor jezelf te zorgen en vooral… te genieten.

Om dit boek samen te stellen heb ik uren in de keuken doorgebracht om te proeven, te variëren en te testen. Het resultaat is een verzameling van mie favorites. Van smoothie to go, ontbijtjes die je gelukkig maken, simpele salades en pasta’s tot gezonde en eenvoudige varianten op zondige zoetigheid. Ook vertel ik je over het effect van verschillende groenten, superfoods en andere ingrediënten op je lijf.

Neem je tijd om lekker te kokkerellen, wees lief voor jezelf en boven alles: enjoy!”

Het boek is overzichtelijk, leuk geschreven en het is allemaal gezond! In het voorwoord vertelt Rens hoe ze tot dit boek gekomen is. Het boek telt een aantal hoofdstukken waar eigenlijk alles aan bod komt:IMG_8405

 • Ontbijt
 • Lunch
 • Diner
 • Snacks
 • Sweets
 • Spreads
 • Drinks

Daarnaast staat er achter in het boek nog informatie over de Powerfood ingrediënten hun werkzame stoffen, interessante weetjes en een hoofdstukje over eten als medicijn.

De recepten zelf zijn allemaal makkelijk te maken en leuk geschreven. Soms vertelt Rens er iets leuks bij over zichzelf of over hoe het recept is ontstaan.

Het is een gevarieerd kookboek en er staat echt voor ieder wat wils in, soms met ingrediënten uit  andere culturen.  Een echte musthave voor de echte foodie 🙂

Klik hier om Powerfood te bestellen.


2. Powerfood – van Friesland naar New York

Dit is wat Rens er zelf over zegt:

“In Friesland liggen mijn roots en New York heeft mij gevormd. Niet alleen als persoon, maar ook in wat ik op tafel zet. En die inspiratie deel ik graag met jullie. In dit boek vind je mijn lievelingsrecepten die ik heb meegenomen uit Friesland en New York. Ik zou het geweldig vinden als het jou ook inspireert, en je dankzij dit boek bewuster naar voeding gaat kijken. Ik hoop dat je met veel plezier uit Powerfood – van Friesland naar New York kookt, dat de recepten je healthy en happy maken en dat je ervan geniet! Want inmiddels weet je dat dat is waar het om gaat!”

Dit boek is eigenlijk een toevoeging op de vorige met nog meer heerlijke gezonde recepten en mooie foto’s.

Ook de hoofdstukken zijn dezelfde als in het eerste boek waardoor je weet waar je aan toe bent en alles makkelijk te vinden is. Oftewel, dit boek is een mooie toevoeging op het eerste deel!

Klik hier om Powerfood van Friesland naar New York te bestellen.


3. On the Go

Dit is wat Rens er zelf over zegt:

“ Op veler verzoek kom ik na mijn eerste twee boeken, Powerfood en Powerfood; Van Friesland naar New York, met een boek vol heerlijke meeneem gerechten. Ontbijtjes on the go; inspiratie voor je lunchtrommel; heerlijke salades voor bij een zomerse picknick; zalig zoet voor na je work-out: On the go biedt je 49 Powerfood recepten die goddelijk smaken, goed voor je zijn én makkelijk zijn mee te nemen.

Bovendien laat ik zien welke trommels, bakjes en potten handig zijn voor het vervoeren van je smoothies, salades en snacks. Ik geef tips over bewaren, invriezen en voorbereiden. Sunday preppen, de avond ervoor of op het laatste moment, je bent nu altijd voorbereid. Met dit boek laat ik zien dat een gezonde lifestyle – ook als je het druk hebt – niet heel ingewikkeld hoeft te zijn.”

Zoals de naam van dit boek al doet vermoeden zijn dit allemaal recepten van gezond voedsel dat je mee kunt nemen naar je werk, een picknick, etc. Het boek heeft ook een kleiner formaat en bevat 49 nieuwe Powerfood recepten voor onderweg 🙂

De hoofdstukken zijn iets anders opgebouwd maar ook weer erg overzichtelijk en met leuke foto’s: IMG_8412

 • Ontbijt
 • Brood
 • Lunch
 • Snacks
 • Drinks

Aan het begin van het boek vind je wat nuttige informatie over o.a. het bewaren, invriezen en vervoeren van eten en aan het eind van het boek vind je nog wat info over de ingrediënten, de basis, voor op brood en wat lekkere dipjes die je makkelijk zelf kunt maken.

Als je graag iets anders eet dan elke dag dezelfde boterham en er ook nog een healthy lifestyle op na houdt dan is dit boek helemaal in jouw straatje. Er staat wederom veel variatie in maar dan makkelijk om mee te nemen!

Klik hier om Rens Kroes On The Go te bestellen.


4. Powerfood – The Party Edition

Tot slot het laatste en nieuwste boek van Rens en als je net als ik van lekkers houd dan wordt je van dit boek ontzettend blij! En ook in dit boek is het weer allemaal gezond en healthy!

IMG_8458Dit is wat Rens er zelf over zegt:

“Feesten en fijne momenten vieren hoort bij het leven! Of je nu jarig bent of een BBQ op het strand organiseert: soms wil je de teugels laten vieren en genieten van rijke gerechten. Speciaal voor deze momenten breng ik op 8 juni ik mijn vierde boek uit: Power Food – The Party Edition! Een party boek met ruim 80 recepten van heerlijke taartjes, hapjes tot aan feestelijke drankjes en.. hoe je met je familie en vrienden volop kunt feesten. Of je nu een party-moment met zijn tweeën beleeft of met twintig man. Bestel ‘Powerfood – The Party Edition’ nu, dan ligt ‘ie morgen al bij jou op de deurmat. Let’s get this party started!”

De hoofdstukken zijn als volgt opgebouwd: IMG_8409

 • Cake
 • Drinks
 • Bites
 • Dinner
 • BBQ
 • After
 • Spreads

Daarnaast vind je in dit boek informatie over het geven van balans, een feestje, koken voor gasten en tafelstyling

Ik ben blij met alle boeken maar persoonlijk is de laatste mijn favoriet. Rens heeft zichzelf hierin echt overtroffen!

Als je er een gezonde lifestyle op nahoud is het soms bij feestjes en uit eten gaan best wel moeilijk om dit in stand te houden. Kijk maar eens na de feestdagen en als je veel verjaardagen achter elkaar hebt. Heel gezellig allemaal maar funest voor je gezonde lifestyle.

Met dit boek maakt Rens goed gebruik van de combi gezond eten maar dan wel feestelijk, er staan zoveel leuke simpele en lekkere dingen in. En laten we eerlijk zijn, een bitterbal is lekker maar ook niet elke week.

Kortom, dit is een echte musthave voor mensen die van een feestje houden.

Klik hier om De Party Edition te bestellen.

Laat je me weten wat je ervan vindt?

Liefs Dalia

*deze review is niet gesponsord.

 Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s