Voedingssuplementen, gebruik jij ze ook?

Schermafbeelding 2017-08-13 om 18.24.59

Vandaag ga ik jullie vertellen welke voedingssupplementen ik gebruik.

Vroeger gebruikte ik nooit voedingssupplementen. Ik geloofde serieus niet dat het iets zou toevoegen en riep altijd dat je alles toch weer uitplast.

Toen ik mijn diagnose kreeg ben ik daar toch op teruggekomen.

Bij deze daarom een overzicht van de supplementen die ik gebruik en waarom ik gekozen heb voor deze supplementen.

  • Collageen
  • Omega 3,6 & 9
  • Super magnesium
  • Kurkuma (zelfgemaakte pasta)
  • Glucosamine
  • CBD Olie
  • Calcium met Vitamine D

Collageen

Ik gebruik afwisselend de poeder en de tabletten. De tabletten vind ik net iets prettiger omdat deze in 1x weg zijn 🙂 De poeder doe ik in mijn thee 1x per dag.

Dit is wat Niche4Health erover zegt:

Collageen is een eiwit dat het belangrijkste bouwsteen vormt van ons lichaam. Het zorgt voor de samenhang en elasticiteit van bindweefsels zoals huid, kraakbeen en botten. De aanmaak van collageen neemt drastisch af na je 30ste, waardoor je extra vatbaar wordt voor blessures en andere kwaaltjes. Gehydrolyseerd collageen is een zeer gemakkelijk opneembare poedervorm van collageen, dat het natuurlijke proces ondersteunt.

Mijn eigen ervaring:

Ik gebruik dit nu een paar maanden en merk dat mijn huid er een stuk gezonder en elastischer door is geworden. Ook merk ik dat het herstel van mijn lichaam iets beter lijkt te gaan na het sporten. En ik heb minder puistjes 🙂


Omega 3,6 & 9

010148_A

Dit is wat Holland & Barrett erover zegt:

  • Goed voor hart en bloedvaten
  • Voor soepele spieren en gewrichten
  • Ondersteunt de darmflora

Omdat het lichaam zelf geen omega 3 en omega 6 aanmaakt is het essentieel deze via voeding of supplementen binnen te krijgen. Omega 9 wordt enkel in kleine hoeveelheden door het lichaam aangemaakt en verbetert de werking van vetzuur EPA in omega 3 visolie. Door de mix van visolie en de plantaardige olien lijnzaadolie en teunisbloemolie bevat dit supplement een gebalanceerde samenstelling van gezonde vetzuren.

Mijn eigen ervaring:

Dit gebruik ik nu langer dan een half jaar en ik merk dat mijn nagels er steviger door geworden zijn. Ook merkte ik dat mijn haar er veel mooier en glanzender door werd. Echter doordat ik methotrexaat moest slikken voor de reuma is mijn haar heel dun geworden en ben ik mijn krullen kwijtgeraakt. Wel is het nog zacht en glanzend en ik geloof echt dat dit komt door de combinatie van gezond eten en de omega’s.


Super Magnesium

In de Healthbox vond ik een pot super magnesium van de vitaminstore.

Dit is wat de vitaminstore erover zegt:

Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid, is nodig voor de elektrolytenbalans en draagt bij aan een normale werking van de spieren en het zenuwstelsel.

Mijn eigen ervaring:

Ik had al vaker gelezen dat magnesium er goed is voor je spieren en zenuwstelsel en dat het kon bijdragen aan vermoeidheid dus ik had een flesje magnesium olie maar dat vond ik zo onprettig in gebruik. Als ik dat gebruikt had begon mijn huid heel erg te kriebelen en dat gevoel vond ik echt heel naar.

Deze tabletten waren een mooie gelegenheid om het op een andere manier te proberen.

Voor de fibromyalgie is dit natuurlijk ideaal. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet zeker weet of het iets voor me doet. Ik gebruik het nu een maand en in die tijd heb ik niet gemerkt dat ik nu minder moe ben. Ook had ik een Ischias ontsteking. Het is dus wat dit supplement betreft moeilijk voor mij om aan te geven of het nu wel of niet iets doet. Ik denk dat het geen kwaad kan en blijf het ook gewoon lekker gebruiken.


Glucosamine

082693_A

Dit is wat Holland & Barrett erover zegt:

Glucosamine Sulfaat van Holland & Barrett bevatten per tablet 1000 mg Glucosamine sulfaat. Glucosamine is een bouwstof van kraakbeen en ondersteunt de productie van gewrichtsvloeistof in je lichaam. Glucosamine sulfaat wordt gewonnen uit schaal- en schelpdieren en is een zeer goed opneembare vorm van Glucosamine.

Mijn eigen ervaring:

Ook hiervoor geldt weer dat ik niet met zekerheid kan zeggen of het wel of niet werkt.

Aangezien het goed schijnt te zijn voor de dingen in je lichaam die juist door de reuma worden aangevallen heb ik besloten dat het toch geen slecht idee is om dit gewoon te nemen. Baad het niet dan schaad het niet toch?


CBD Olie

cbd-olie-10-procent-10-ml-medihemp-600x600

Lees hier wat CBS olie voor je kan doen.

Mijn eigen ervaring:

Ik neem al enige tijd voor het slapengaan 3 druppels en ik merk dat ik daardoor makkelijker in slaap val en wat meer ontspannen ben. Let op, dit gaat om CBD olie waar de THC (waar je high van wordt) uitgehaald is. Je wordt er dus niet high van en het is daardoor ook niet verslavend.


Calcium met vitamine D

Dit krijg ik voorgeschreven van de reumatoloog. Voor de reuma slik ik elke dag een dosis prednison. Prednison is niet bepaald goed voor je botten en daarom slik ik dagelijks ook een flinke dosis Calcium met vitamine D.

Mijn ervaring:

Ik merk er weinig van maar op de scans die elk half jaar van mijn botten gemaakt worden ziet alles er nog prima uit dus ik ga ervan uit dat het wel degelijk zijn werking heeft.


Kurkuma!

Ik heb er al eerder een heel artikel aan gewijd dat je hier kunt lezen.

Dit vind ik echt een wondermiddel. Sinds ik het gebruik heb ik zoveel minder last van stijfheid en pijn. Ik slikte eerst tabletten maar die deden voor mijn gevoel niet zoveel dus ben ik begonnen met het maken van de pasta. Niet heel lekker vind ik maar het werkt wel.

Inmiddels ben ik dan ook helemaal van de methotrexaat af en hoop ik dat de klachten wegblijven.

Mijn reumatoloog gaf aan dat ze in China mensen met reuma zelfs eerst kurkuma voorschrijven voordat ze aan de methotrexaat gaan.


Even een update: Inmiddels ben ik ambassadeur voor Prozis, zij verkopen alle supplementen die ik hierboven noem en nog heel veel andere, ook sportkleding en alles wat met sport en gezonde voeding te maken heeft! Check hun site en als je besteld gebruik dan mijn code Daaltjeswereld voor 10% korting

De CBD olie bestel je hier

Het recept voor de Kurkuma pasta vind je in deze blogpost

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen helpen  en als je vragen of opmerkingen hebt dan hoor ik ze natuurlijk graag.

Liefs Dalia
Follow my blog with Bloglovin

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s