Review: Killerbody 1 & 2

Schermafbeelding 2017-08-15 om 11.32.52Vandaag ga ik jullie vertellen over mijn ervaring met de Killerbody boeken van Fajah Lourens.

De boeken en Fajah hebben de laatste tijd nogal onder vuur gelegen.

Voordat ik met mijn review begin wil ik daar toch even iets over zeggen.

De dingen die Fajah post zijn de caloriebehoeften die zij zelf heeft, die zijn afgestemd op haar lengte, gewicht en manier van bewegen. Elk normaal denkend mens kan wel bedenken dat dit voor iedereen anders ligt. Daarnaast heb ik ook in mijn directe omgeving ontdekt dat mensen hun oordeel klaar hebben zonder dat ze überhaupt de boeken in handen hebben gehad. Ik vind dat nogal bekrompen, hoe kun je nu een oordeel vellen over iets terwijl je niet eens precies weet waar iets over gaat.

Dat gezegd hebbende is het nu tijd voor waar deze blogpost over gaat, de Killerbody boeken.

De Killerbody boeken hebben ontzettend veel succes en op social media wordt je bestookt met voor en na foto’s van mensen die het Killerbody dieet volgen of gevolgd hebben.

Ik geloof zelf niet zo in diëten en meer in het aanpassen van je leefstijl maar toch was ik erg benieuwd naar de hype en vroeg ik me af wat er nu precies in de boeken staat.

Ik bestelde Killerbody, het eerste deel en was zo enthousiast dat ik  later ook het tweede boek bestelde.

Er blijkt een flink verschil in het eerste en tweede boek te zitten. Hieronder bespreek ik deze.


Killerbody

Het boek is een hardcover met een mooie foto van Fajah op de voorkant.

Het is echter niet zoals je zou denken een doorsnee kookboek maar meer een bron van informatie.

Aan het begin van het boek staat informatie die gaat over o.a. bulken, cutten, eten, koolhydraten, sporten en motivatie. Ongeveer driekwart van het boek is nuttige informatie die vooral handig is als je wilt gaan beginnen met je nieuwe gezonde lifestyle.

Verder vind je er ook voor 12 weken voedings en trainingsschema’s in die je zowel thuis als in de sportschool kunt uitvoeren. 

Ongeveer een kwart van het boek bevat daadwerkelijk de recepten en het zijn allemaal gezonde lekkere recepten voor 12 weken met complete boodschappenlijstjes erbij.

Een zeer veelzijdig boek dus die vooral heel handig is als je wilt gaan beginnen met een gezonde leefstijl en wat gewicht kwijt wilt.

Je kunt Killerbody hier bestellen.


Killerbody 2

Ook dit boek is weer een mooie hardcover met Fajah en hele lekkere pannenkoeken op de kaft.

Bij dit boek is het precies andersom, er staan 100 slanke recepten in.

Ongeveer een kwart van dit boek bevat informatie over motivatie, macro’s, vitamine’s, foodprepping,etc.

Verder is het opgebouwd uit ontbijt, lunch, diner en snacks.

De recepten zijn lekker en gevarieerd. Zelf ben ik nogal fan van de chocolade proteïne taart, de taco’s en de wafels. 

Doordat dit boek meer een receptenboek is dan het eerste deel staan er dan ook geen oefeningen in maar dat vind ik niet zo erg. 

Een minpuntje aan dit tweede boek vind ik dat er bij bepaalde recepten MKBM whey of caseïne gebruikt wordt maar er niet wordt aangegeven wat je in plaats daarvan kunt gebruiken. Ik gebruik maar weinig van deze producten en het had fijn geweest als er een alternatief werd aangegeven.

Ik ben erg blij met deze boeken, vooral het eerste deel vind ik heel handig vanwege alle nuttige informatie en de oefeningen die er in staan. Dit boek heeft mij erg geholpen toen ik begon met mijn fitjourney en ik pak het dan ook nog regelmatig als naslagwerk.

In het tweede deel staan gewoon allerlei lekkere recepten en ik ben blij dat ik ook deze aangeschaft heb.

Killerbody 2 kun je hier bestellen.


Ik zag dat er ook en Killerbody Agenda uitkomt en een Killerbody 3 (voor dames die net een kindje hebben gekregen), ik ben er wel benieuwd naar maar aangezien ik geen kinderen heb zal ik hem niet aanschaffen.

Tot slot wil ik toch nog even herhalen dat ik totaal niet geloof in diëten maar dat deze boeken een prima begin zijn om over te gaan op een gezondere manier van leven. Om je behaalde doelen en gewicht in stand te houden zul je continu gezond moeten blijven eten (met natuurlijk af en toe een cheatday) en blijven bewegen. Als je weer in je oude gedrag vervalt zul je te maken krijgen met het jojo effect en ik kan me niet voorstellen dat je daar blij van wordt.

Liefs Dalia
Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s