Hardlopen en wielrennen, de marathon, hoe dan???

Versie 2

Sinds mijn diagnose van artritis en fibromyalgie ben ik eigenlijk heel sportief geworden. Voornamelijk doe ik lichte krachttraining en dit gaat steeds beter, ik hoop ooit echt veel kilo’s te kunnen liften. Helaas roept mijn lichaam nog regelmatig “NEE!” en moet ik dan mijn heil zoeken in cardio. Zowiezo doe ik voor elke krachttraining even 10 minuten loopband en 10 minuten crosstrainer om even op te warmen, maar o wat is dit toch saai. Gelukkig hangt er een tv in mijn sport kamertje en kijk ik meestal lekker naar Netflix.

Toch lijkt het me best leuk om eens naar buiten te gaan om even een uurtje te gaan hardlopen of fietsen. Er is alleen iets wat mij tegenhoudt…

Ik mag namelijk even op zijn Amsterdams gezegd “ graag naar mijn eigen gezeik luisteren” oftewel, ik moet  nogal vaak naar de toilet. Serieus, ik mis bijvoorbeeld die pauze die je vroeger tijdens een film in de bioscoop had omdat ik dus altijd die zaal uit moet omdat mijn blaas tegen me begint te blèren! Ook een lange autorit is een drama, elke keer stoppen bij tankstations…

Nu heb ik het over bijvoorbeeld een uurtje hardlopen maar even serieus, er zijn mensen die hele marathons lopen, er zijn wielrenners die onwijs veel fietsen op een dag. Hoe doen zij dat in vredesnaam? Hebben zij een luier om? Het is niet zo dat ze hun fiets effe op de grond kunnen gooien om een café of een boom op te zoeken toch? Of zweet je als je aan het hardlopen of wielrennen bent gewoon zo erg dat je niet meer hoeft te plassen? Waar blijven je afvalstoffen dan? Nog erger, stel nou dat je meedoet aan een marathon en je moet opeens een grote boodschap?

Dit houd mij serieus al bezig sinds ik 14 of 15 jaar was en tijdens wedstrijdzwemmen steeds naar de wc moest. Gelukkig kan dat want je bent niet altijd aan de beurt. Misschien ben ik gewoon dom en zie ik iets over het hoofd. Ik heb nu eenmaal een rare gedachtengang 🙂

Vooralsnog houd ik het toch maar even bij mij cardio binnen, zodat de toilet in de buurt is  🙂

Zijn er lezers die aan hardlopen of wielrennen doen? Ik ben namelijk toch echt benieuwd naar hoe jullie dat dan doen. Laat vooral een comment achter met het antwoord 🙂

Liefs Dalia
Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s