De Fit Methode deel 1: Het Boek

fase1-thumb-450x350

Een aantal maanden geleden zag ik hem ineens voorbij komen, een enorm dik boek met een mooie blauwe kaft. Overal op Instagram zag ik mensen die hem hadden en er ook echt over te spreken waren. Ik heb het hier over de Fit Methode van Fit.nl.

Ik ben nu zelf iets meer dan een jaar bezig met mijn gezonde en sportieve leefstijl en ben daardoor heel wat kilo’s (in vet) kwijtgeraakt en daar ben ik erg blij mee. Ik zou alleen graag weer wat aankomen maar dan wel op de juiste en gezonde manier. Ik wil dus graag wat meer spieropbouw. Helaas krijg ik het maar niet voor elkaar mede omdat ik telkens als ik lekker bezig ben weer moet stoppen vanwege mijn lichamelijke klachten, maar ook omdat ik allerlei verschillende dingen lees over hoe je spieropbouw zou moeten kunnen krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over als die shakes, eiwitten, amino’s en voedingssupplementen waar iedereen het over heeft. Ik snapte er helemaal niks meer van. Ik ben ervan overtuigd dat ik zelfs met mijn aandoening toch echt wel spieropbouw moet kunnen bewerkstelligen!

Tijd dus om eens voor mijzelf te kijken wat er allemaal in dit boek dat zou bijzonder zou zijn stond. Ik heb het besteld en in zeer korte tijd helemaal uitgelezen. Wat staat er veel informatie waar ik ook daadwerkelijk wat aan heb in dit boek. Veel wist ik al maar heel veel wist ik ook echt niet!

Het boek bevat meerdere hoofdstukken met daarin alle informatie die je nodig hebt voor het doel dat je wilt bereiken. Of het nu gaat om afvallen, spiergroei of duursport je vindt het allemaal in dit boek.

Er zijn vijf hoofdstukken waar weer sub- hoofdstukjes in staan die daarbij horen.

  • In de INLEIDING wordt iets verteld over de werking van de fit methode, doelen opstellen en waar de adviezen die gegeven worden op gebaseerd zijn.
  • Het hoofdstuk MINDSET wordt uitgelegd hoe je je lifestyle kunt veranderen, waar je motivatie vandaan haalt en hoe je doorzet als je eenmaal begonnen bent.
  • Dan hebben we het hoofdstuk BEWEGING (die stiekem al een beetje bij het volgende hoofdstuk hoort. Dit hoofdstuk geeft je tips om meer te bewegen.
  • Een van de twee grootste hoofdstukken is Training. Hierin wordt van alles uitgelegd over verschillende soorten training, over wat er met je gebeurd als je traint, hoe spieropbouw werkt, wat cardio doet, oefeningen die je kunt doen, en ga zo maar door. Na het lezen van dit hoofdstuk heb je denk ik geen vragen meer over training want ze worden gewoon allemaal beantwoord 🙂
  • Ook erg belangrijk bij een fitte en gezonde lifestyle is natuurlijk HERSTEL, voldoende rust nemen, slaap en overtraining komen hier aan bod.
  • Tot slot kom je dan bij het andere grote hoofdstuk van het boek uit VOEDING , dit zijn teveel subjes om op te noemen maar o.a. macronutriënten, koolhydraten, micronutriënten, suiker en eiwitten komen aan bod. En weet je aan het eind van dit hoofdstuk hoe je helemaal ZELF een voedingsschema kunt samenstellen!

Je kunt op de website van Fit.nl  ook een aantal gratis trainingsschema’s downloaden en een schema om te hardlopen. Daarnaast kun je ze ook volgen op youtube waar allemaal leerzame video’s te vinden zijn.

Ik vond dit onwijs interessant om te lezen en ik heb er echt heel veel van opgestoken. Voor een beginnende sporter is dit gewoon echt een soort sportbijbel en de ervaren sporter kan hier naar mijn mening ook nog veel informatie uithalen die hij/zij nog niet wist. Sowieso is het een mooi naslagwerk voor als je nog eens iets op wilt zoeken.

Na het lezen van dit boek heb ik besloten dat ik deze review wilde schrijven. Ik heb alleen het boek gekocht zonder het online programma erbij. Omdat ik jullie een zo goed mogelijk beeld wil geven van de gehele Fit Methode inclusief het online gedeelte heb ik contact opgenomen met Fit.nl om te vragen of zij meer toelichting kunnen geven over het online programma. Als heel snel kreeg ik een reactie.

Ik mag het programma 3 maanden gebruiken zodat ik jullie vanuit mijn eigen ervaring kan vertellen wat het inhoud, hoe het werkt en wat mijn ervaring is.

img_0903

Omdat ik jullie niet te lang wil laten wachten (en dit anders wel een hele lange blogpost wordt) heb ik daarom besloten om in ieder geval het boek alvast te reviewen. Over een paar maanden zal ik dan een soortgelijke blogpost schrijven over het programma dat bij het boek hoort zodat je een mooi compleet beeld hebt 🙂 Ik ben er in elk geval heel erg benieuwd naar!

Kun je nou na het lezen van deze review niet wachten en wil je het boek zelf graag lezen. Dan heb ik iets leuks voor je.

Je kunt het boek hier bestellen.

Liefs Dalia
Follow my blog with Bloglovin

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s