Wat medicatie met mijn haar heeft gedaan…

Nou daar gaan we dan. Ik vind het heel moeilijk om deze blogpost te schrijven omdat ik er heel verdrietig van wordt. Ik heb het daarom steeds uitgesteld maar helaas hoort dit er ook bij dus bij deze ga ik jullie vertellen wat de reuma medicatie met mijn haar heeft gedaan.

Ik had altijd een mooie bos dik krullend haar. Het pluisde ook erg en ik moest het altijd heel goed verzorgen en klaagde daar uiteraard ook altijd over, maar ik kon het wel heel mooi stylen en dan zakte het niet uit en bleef het goed zitten. Toch wilde ik zo graag stijl haar zodat ik er niet zo veel verzorging nodig had.

Be careful what you wish for, it might just come true! Ik kreeg het en ik ben er niet blij mee. Sterker nog ik ben er nogal verdrietig over en heb het van ellende een paar maanden geleden dan ook maar kort geknipt in de hoop dat ik mijn weelderige krullen weer terug zou krijgen.

Hoe is dit nu zo gekomen?

Degenen die mij volgen weten inmiddels dat ik fibromyalgie en reuma heb. Voor de reuma kreeg ik zodra de diagnose gesteld werd een stootkuur aan medicijnen. Ik heb het hier over Prednison waarmee ik met een hoge dosis begon en die naar omlaag afgebouwd moest worden terwijl de Methotrexaat (die er wat langer over doet om in je lichaam te komen) opgebouwd moest worden.

Wat was ik ontzettend blij toen ik na een week moeiteloos zonder stijfheid of pijn de trap af kon lopen en wat voelde ik me verrot van de methotrexaat de dag nadat ik het genomen had (alsof ik een fles vodka leeg gedronken had en vervolgens tegen een rijdende trein aangelopen was) Maar ja, dat woog niet op tegen de pijn die ik daarvoor had.

Nadat ik een paar weken de medicatie slikte merkte ik dat mijn haar doffer werd en het leek ook wel dunner te worden en er kwam een soort chemische geur vanaf die zelfs na het wassen bleef hangen. Wat gebeurde er in godsnaam? Na drie maanden hing mijn haar slap langs mijn gezicht en had ik nog 1 enkele krul over. Mijn mooie lange dikke haar was veranderd in een (voor mij) zielig plukje haar. Maar ja ik kon niet zomaar stoppen met de Methotrexaat.

Toen ik dan ook van een oud collega te horen kreeg dat Kurkuma heel goed werkt tegen mijn klachten ben ik daar onderzoek naar gaan doen, hier kun je lezen wat de effecten zijn.

Sinds ik denk nu een half jaar drink ik elke avond een vies kopje kurkuma thee en zelfs de ontsteking die ik in mijn schouder had die ook met de medicatie niet weg wilde is inmiddels vrijwel weg. Maar mijn haar kreeg ik er niet mee terug dus ben ik naar de kapper gegaan en heb er de schaar in laten zetten, pff wat was dat een moeilijke stap. Maar ja volgend jaar de trouwerij dus hopelijk zou het helpen. Helaas ook dit hielp niet om volume terug te krijgen en ook de dikte of structuur veranderde niet. 

Toen ik de reumatoloog een anderhalve maand geleden vertelde dat het eigenlijk heel goed ging maar dat ik toch wel heel ziek werd van de methotrexaat en hem een foto liet zien van hoe mijn haar er vroeger uitzag en wat er nu van over is hebben we besloten om te stoppen met de methotrexaat en te kijken of de klachten wegblijven. Hij verwachtte dat mijn haar zich dan ook weer zou herstellen. Helaas is dit niet het geval. Gelukkig is wel de chemische geur eruit 🙂

Zo zag mijn haar eruit voordat ik met de medicijnen begon. De eerste foto is gekruld met de stijltang en bleef dan ook rustig een paar dagen zo zitten, de tweede foto zijn mijn natuurlijke krullen en de onderste is wat ik kreeg als ik met een strakke natte vlecht ging slapen. En kijk eens hoe het glansde:

En zo is het geworden na de medicatie, je ziet dat het dunner is, en doffer, de foto’s zonder krullen daar is geen tang aan te pas gekomen. Die met krullen heb ik met de tang gedaan maar ook deze blijven er niet goed in:

Ik ben bang dat ik moet accepteren dat ik nooit meer die mooie bos krullen zal hebben tenzij ik deze er kunstmatig met een stijltang in maak.

Helaas komt die acceptatie niet heel gemakkelijk. Ergens diep van binnen blijf ik hoop houden dat ik op een dag wakker wordt en mijn krullen er op miraculeuze wijze ineens weer zijn. Waarschijnlijk mag ik binnenkort ook gaan afbouwen met de prednison en dan is het hopen dat de ontstekingen wegblijven en wie weet dat mijn haar zich dan weer hersteld…

Duimen jullie met me mee?

Update: Sinds 3 maanden drink ik de thee van cocoalocks, daarvoor gebruikte ik sugarbearhair en daar werden wel mijn nagels heel hard en mooi van maar mijn haar ging er niet sneller van groeien. Nu ik cocoalocks gebruik groeit het ineens veel sneller en lijkt het ook wel meer te gaan glanzen! Een echte aanrader dus! Mocht je het ook willen proberen gebruik dan mijn kortingscode Daaltjeswereld20 voor 20% korting! Ik ben benieuwd naar jou ervaring 🙂

Liefs Dalia
Follow my blog with Bloglovin

6 reacties

 1. Nuray

  Wat erg voor je!
  Ik heb ook een tijdje methotrexaat gebruikt en vanwege dunner wordend haar ermee gestopt sinds 4 maanden ongeveer. Omdat ik zo radeloos ben, ben ik maar op internet gaan zoeken en kwam jouw blog tegen.. ik vraag me wel eens af… Komt het nog wel goed met mijn haar???? Hoe is je haar nu?

  Like

  1. Dalia

   Ja het is echt zulk rotspul! Heb je ook reuma? Ik ben nu al best lang gestopt en alles wat er nu nieuw uitgroeit is weer wat dikker en zit een slag in. Denk dat het nooit meer de krullen worden die het waren maar ben wel blij dat het zich enigszins hersteld. Het begint ook echt weer te glanzen enzo. En die tabletten die ik gebruik voor je haar en nagels zijn ook heel goed. Volg je me toevallig op insta? Daar kun je zien hoe mijn haar er nu uitziet!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s