Heeft het weer invloed op reuma?

download

Reuma, de laatste weken heb ik weer erg veel last van de grilligheid ervan.
Mijn knie vult zich telkens met vocht en mijn pols speelt weer op, ik merk dat ik moeilijker slaap en daardoor iets meer lichtgeraakt ben.
Ik ben ervan overtuigd dat het weer een grote invloed heeft op de reuma.

Volgens onderzoeken die zijn gedaan zou het weer geen invloed hebben op de reuma maar klagen mensen met reuma vaak wel over meer pijn in koude vochtige perioden. Ik merk dit zelf ook heel erg. Het is erger wanneer het regent en guur is.
Hoe komt dit nu precies en wat is nu mijn eigen conclusie.

Het is denk ik heel simpel, met warm weer is je doorbloeding veel beter waardoor je spieren en gewrichten wat soepeler blijven en minder stijf en pijnlijk of gespannen aanvoelen.
Als het kouder en vochtiger wordt is het daarom logisch dat de doorbloeding minder is en je eerder stijfheid en pijn ervaart. Ook trek je bij kou vaak je schouders op waardoor deze misschien iets meer gespannen aanvoelen. Bij mij vormen zich vaak slijmbeursontstekingen in mijn schouders. In de winter ga ik dan ook veel vaker naar de fysio omdat dit wat verlichting geeft. Een spuit cortisone helpt namelijk niet.

Ik heb echt een gruwelijke hekel aan de winter omdat ondanks medicatie en ondanks mijn kurkuma mengsel ik toch nog steeds pijn heb. Helaas is er niets aan te doen.

Wat natuurlijk belangrijk is is dat je zo warm mogelijk blijft en ondanks dat je een beetje immobiel bent, je wel blijft bewegen om de boel zo soepel mogelijk te houden. Ook helpt het bij mij om onder de zonnebank te gaan maar dit heeft weer andere nadelen voor je gezondheid dus kan ook niet te vaak. Ik neem met koud vies weer ook regelmatig een warm bad en ik heb zo’n magnetron kussentje dat me helpt. Iemand gaf me de tip om een elektrische deken te kopen maar ik vind het zo vies om in een warm bed te stappen dat ik nog niet weet of ik dit wel wil. Het is voor mij gewoon nog steeds heel frustrerend dat ik te maken heb met periodes dat ik vrijwel geen pijn heb en periodes dat ik heel veel pijn heb.

De artsen kunnen wat mij betreft zoveel zeggen en onderzoeken doen maar voor mij is het heel simpel. Ik ken mijn eigen lichaam het best want ik moet er in leven. Het weer heeft wel degelijk invloed. Ik denk niet dat het weer hetgeen is dat de ontstekingen veroorzaakt, ik liep van de zomer met mooi weer nog met een kruk omdat ik een ontsteking had. Maar ik geloof wel dat het weer de klachten verergert, zo voelt het in elk geval zeker wel.

Eigenlijk moet ik gewoon in een lekker warm land gaan wonen maar ik hou te veel van Nederland. We gaan nu een paar mooie dagen tegemoet en hopelijk is de koude periode snel weer voorbij.

Heb jij reuma en hoe ervaar jij de pijn bij weersverandering? Laat hieronder een comment achter.

Liefs Dalia
Follow my blog with Bloglovin

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s