De Fit Methode deel 2: het programma (incl. apps)

Enige tijd geleden postte ik een artikel over de FitMethode het boek van Fit.nl. Het artikel kun je hier teruglezen.

Ik gaf toen ook aan dat ik het bijbehorende programma mocht proberen en ik heb jullie beloofd dat ik ook hierover een review zou schrijven.

Toen ik mailde met Fit.nl of zij mij meer informatie konden geven over het FitMethode programma dat je bij het boek kunt kopen omdat ik daar iets over in mijn eerdere blogpost wilde schrijven kreeg ik drie maanden toegang tot het programma zodat ik het zelf kon proberen en uit eigen ervaring kon schrijven.

Ik kreeg een link naar de site waar ik een account kon aanmaken en een aantal gegevens moest invoeren. Vervolgens kon ik twee apps downloaden.

Een app om je eten mee te tracken en de ander om je doelen in te voeren. De twee apps communiceren met elkaar. Als je gesport hebt dan kijkt hij hoeveel calorieën je hebt verbrand en verwerkt hij dat weer in de voedsel app.

Mijn doel: Aankomen in spiermassa. Toen ik de diagnose van reuma en fibro kreeg ben ik doordat ik gezonder ben gaan eten 10 kilo kwijtgeraakt. Ondanks dat ik nu gezond leef vind ik dat ik veel te licht ben en wil ik graag aankomen in spiermassa. Dit blijkt nogal lastig te zijn omdat ik steeds wanneer het even goed gaat weer een aantal weken moet stoppen omdat er weer ergens een ontsteking zit of omdat ik heel laag in mijn energie zit. Hopelijk lukt ik het met dit programma wel!

De Food app

Alles wat ik eet invoeren in een app. Binnen twee dagen heb ik al het gevoel dat ik obsessief bezig ben met alles wat ik eet in te voeren. Daarnaast kom ik niet altijd aan de calorieën die ik nodig heb om mijn doel te bereiken heel frustrerend maar na een week ben ik er wel een beetje aan gewend. Het voelt nog steeds obsessief maar het is een soort routine geworden en ik heb mijn calorie inname iets meer omhoog kunnen krijgen. Baby stapjes heb ik gemerkt.

Na twee weken ben ik het helemaal zat. Ik weet nou wel wat ik eet. Ik voel me er toch niet prettig bij om dit elke dag te doen. Het is wel ergens goed voor geweest want ik weet nu wel wat ik wel en niet kan eten en welke hoeveelheden.

De Fit app

Wat is dit een ontzettend fijne app, je logt in, vult je doelen, hoe vaak je traint, je gewicht, etc, in en vervolgens kun je in een agenda oefeningen plannen op de dagen dat je traint. Je kunt kiezen uit een gehele training maar ook uit allerlei losse oefeningen en dat zijn er echt heel veel, zowel voor thuis als voor in de sportschool.

Ik koos voor een gehele training voor 3 dagen in de week waarbij ik mijn hele lichaam trainde en kreeg daarvoor 11 oefeningen. Ik wilde wat langer trainen dus ik voegde daar nog wat extra oefeningen aan toe.

Als je gaat beginnen met je workout klik je de lijst aan en gaat de app de oefeningen afspelen, de app berekend ook hoeveel calorieën je verbruikt en geeft dat weer door aan de food app. Ik heb een Apple watch dus bij mij was het redelijk accuraat omdat alles uit de Healthkit van Apple naar de fit app werd gekopieerd. Dus ook alle stappen die ik op een dag gelopen had. Nadat ik twee weken netjes deze schema’s had gevolgd ging ik op de weegschaal staan en tot mijn verbazing was ik aangekomen in spiermassa! Het werkte! YES!!! Ook erg leuk, je krijgt in de app van die medailles als je bepaalde doelen hebt behaald.

download

Helaas kreeg ik nadat ik 4 weken lekker bezig was en zeker resultaat zag last van een aantal ontstekingen die tot op de dag van vandaag niet helemaal weg zijn. Hierdoor is het voor mij op dit moment niet mogelijk het volledige schema te volgen en kan ik alleen op sommige dagen dat de pijn meevalt een beetje trainen om alles zo soepel mogelijk te houden. Ik hoop dat ik snel weer lekker kan trainen.

De Coaches

pakketplaatje

Bij het programma hoort ook een aantal personal coaches. Elke week ontvang je een mail met daarin heel veel tips om je doel te behalen. Ook kun je persoonlijk contact zoeken met je coach en allerlei vragen stellen. Doorgaans reageren zij supersnel op hun mail en kun je direct aan de slag met de informatie die je van ze krijgt. Je kunt je coaches bereiken via de mail maar je kunt ook een vraag stellen via het forum in de app.

Mijn conclusie:

Ik had nog nooit op deze manier naar het trainen gekeken en het heeft me bewuster gemaakt van wat ik aan het doen ben, het soort oefeningen dat ik moet doen en de manier waarop ik dat moet doen om mijn doelen te bereiken.

Het contact met coach Jeroen was erg goed en ik vond het prettig dat ze zo nu en dan een mailtje sturen puur om te vragen hoe het nu gaat.

De Food app was het voor mij echt niet, ik voelde me obsessief waardoor ik een soort van gestrest raakte dus daar ben ik ook na twee weken mee gestopt.

Het gehele programma vindt ik persoonlijk heel erg prettig en ik zou je zeker aanraden om deze in combinatie met het boek in huis te halen. Dan heb je echt een totaalpakket om je doelen te behalen.

Voor mijzelf is het leerzaam geweest maar ga ik er niet mee door. De reden hiervoor is dat ik gewoon chronisch ziek ben en me erbij neer moet leggen dat ik nu eenmaal niet altijd wanneer ik dat zou willen kan trainen. Ik beveel het wel van harte aan 🙂

Ik vind het heel leuk dat ik de kans heb gekregen om het proberen en heb er ook echt plezier van gehad. Ook het boek is heel fijn om te hebben als naslagwerk.

Ben je na het lezen van mijn ervaring met de FitMethode enthousiast geworden?

Ik weet zeker dat het jou kan helpen met het bereiken van je doelen 🙂

Bestel het boek op Fit.nl en je krijgt gelijk een digitale editie gratis 🙂

Laat je me weten wat je ervan vind?

Liefs Dalia
Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s