Mijn week in vogelvlucht #4

Afgelopen week was het herfstvakantie en ben ik met Mike meegegaan naar Antwerpen. Wat ik verder allemaal gedaan heb dat lees je hieronder.

Maandag

Deze week heb ik vakantie en de maandag begint lekker maar niet heus…

Ik moet namelijk weer naar de reuma kliniek en voel me daarna altijd behoorlijk gemangeld (hoe zo’n bezoekje werkt en wat daar allemaal gebeurt kun je hier lezen). Gelukkig gaat alles achter elkaar door zonder al te lange wachttijden en kan ik binnen twee uur weer naar huis en dat komt mooi uit want ik ben nog doodmoe van zaterdag.

img_1929Ik spreek af met mijn ma op centraal station en we lunchen lekker bij de bagels & beans waarna we door gaan naar mijn huis. Ik zag een tijdje geleden samen met Mike een zeer interessante Netflix documentaire “patterns of the Exodus” en dacht dat mijn ma deze ook wel goed zou vinden. Ze ging er helemaal in op en vond het net zo interessant als ik!

Ondanks dat ik vrij ben ga ik weer op tijd naar bed, hè er zit een patroon in! Ik ga op tijd naar bed! Tja Mike moet gewoon werken en ik moet ook op tijd uit bed morgen want Kayla moet nog steeds antibiotica en dat moeten we toch echt samen doen.


Dinsdag

Echt hoor, hoe lang kun je lichamelijk moe blijven van iets. Welkom in de wereld van fibromyalgie waar je meerder dagen last van je lichaam hebt als je een keer naar een feestje gaat! Ben ik blij dat ik vakantie heb! Om 08:10 word ik wakker zodat we de kat zijn medicatie kunnen geven. Ik heb knallende koppijn en besluit straks nog even in bed te kruipen maar eenmaal wakkker, kan ik niet meer slapen. Langzaam trekt de hoofdpijn gelukkig weg en ik besluit om het toch maar even rustig aan te doen vandaag! Ik hang een beetje op de bank, kijk Netflix en knuffel met Kayla doe ontzettend knuffelig is vandaag, ook Madea komt even langs om haar nageltjes in mijn buik te zetten om kenbaar te maken dat ook zij me erg lief vind! Ik kijk Crazy ex-girlfriend en het is echt heel grappig! Tussendoor besluit ik om mijn zomer en winterkleding uit te zoeken en voila er is weer een zak met kleding die naar Syrië kan (onze schoonmaker stuurt dit altijd op) Ik kom niet aan mijn tassen en schoenen toe want ik heb geen energie meer over.

Vanavond pak ik een tas in want we gaan morgen naar Antwerpen! Ik heb er zin in!


Woensdag

Jaaaa tijd om naar Antwerpen te gaan!

We staan vroeg op, eten wat en gaan dan de weg op. Wat is het altijd een lange rit zeg, tegen half 12 zijn we er eindelijk! Ik ga met Mike mee naar zijn werk tot aan de lunch en dan eten we samen en ga ik even het centrum in waar ik een supermooie muts scoor bij Bananamoon en nieuw ondergoed bij Superdry. Ook kom ik bij Zara Home nog een lekkere winter geurkaars tegen die naar gingerbread ruikt, heerlijk! Ik zie nog een hele mooie jas maar die is toch echt te duur! Op de terugweg naar Mike maak ik nog even een stop bij de zonnebank en dan is het tijd om te gaan inchecken in het hotel en gaan we daar het verborgen pareltje in Antwerpen. Er zit een hele goede Chinees in een zijstraatje! We eindigen met een bioscoop bezoek waar we Thor kijken, hij is weer erg grappig!

Eenmaal terug in het hotel gaan we uiteindelijk toch best wel laat slapen.


Donderdag

Jeetje wat ben ik moe! Ik heb kort en onrustig geslapen en het is hier zo vochtig dat er van alles pijnlijk is! Ik ga met Mike lekker ontbijten en wanneer hij aan het werk gaat besluit ik terug te gaan naar de hotelkamer en wat aan mijn haar te doen terwijl ik Netflix kijk! Om 12 uur ga ik naar Mike zijn werk want er is een netwerklunch en ik mag ook komen. Er is heerlijk stokbrood met allerlei kaasjes. Ook is er wijn maar ik voel me niet helemaal 100% dus ik neem lekker jus d’orange.

Na de lunch was ik eigenlijk van plan om naar de film te gaan (er staat nog tegoed op de kaart) maar ik heb echt helemaal geen zin, voornamelijk omdat ik gewoon echt moe ben en pijnlijke gewrichten heb.

Ik ga dus even naar de Lidl waar ik wat te drinken haal voor morgen en daarna ga ik terug naar de hotelkamer. Ik kan niet slapen dus dan maar Netflix, kan ik mooi weer even bij-kijken naar the flash. Toch wel fijn zo’n iPad!

Rond 18:00 uur komt Mike terug vam zijn werk en gaan we wat eten. We vinden een leuke brasserie waar we lekkere pesto pasta met carpaccio eten. Daarna besluiten we nog even naar de hotelgym te gaan. Geen idee wat hier gebeurt is, het krachtstation is gesloopt en de loopbanen doen het niet. Na een half uur op de crosstrainer en 40 sit ups houden we het dan ook voor gezien en gaan we lekker naar boven. We zijn echt heel moe dus na een warme douche nemen we een lekker warm kopje thee en kijken we de nieuwe aflevering van Designated Survivor. Daarna gaan we lekker slapen.


Vrijdag

Wat gaan zo’n week snel zeg! Het is alweer vrijdag wat betekend dat mijn vakantie alweer bijna voorbij is! We gaan ontbijten en checken daarna uit. Op weg naar Mike zijn kantoor bedenk ik me dat ik trek heb in een Starbucks koffie en ga ik naar de Starbucks. Mike moet werken tot 13:00 uur dus ik ga tot die tijd op mijn iPad Netflix kijken. Om 13:00 uur gaan we lunchen bij de Exki (een lekker gezond lunchtentje om de hoek) waar ik kies voor couscous salade met pompoen, Mike neemt een pastasalade en dan is het tijd om naar Doel te gaan.

Eenmaal aangekomen in Doel schijnt het zonnnetje en hebben we even rustig de tijd om wat mooie foto’s te maken. (Ik post regelmatig foto’s op mijn tweede IG account @daaltjes_photography). Wat is dit vreemd zeg, het dorpje is totaal verlaten, nou ja totaal…er wonen nog wel wat mensen maar die kun je dus op 1 hand tellen. Het is verder op een paar toeristen na volledig uitgestorven en dat terwijl dit toch echt een mooie buurt is. Er staat hier een huis waar ik helemaal verliefd op ben, het is echt prachtig.

Na een paar uurtjes rondlopen en foto’s maken gaan we weer richting Amsterdam. Een rit die echt vreselijk lang duurt. Er zijn veel ongelukken op de weg gebeurd waardoor het absurd druk is! We willen eigenlijk heel graag erwtensoep eten dus we maken ook nog een stop bij Albert Heijn voor de ingrediënten. Uiteindelijk is die soep pas om half 10 klaar en hebben we toch maar iets anders gegeten. Voor morgen hebben we in elk geval lekkere snert!


Zaterdag

temporary-1We zijn vroeg wakker, en dat in het weekeind! Ik neem een bakje cornflakes, doe een wasje in de machine en na een kopje koffie beginnen we met de 30 day squat challenge! Dag 1 is 50 squats en daar laat ik het ook bij. Ik kon al 6 weken bijna niet trainen dus ga nu weer langzaam opbouwen.

Rond 12:00 uur gaan we de deur uit. We gaan namelijk lunchen bij onze trouwlocatie samen met onze ceremoniemeesters, die zijn er namelijk nog niet geweest. Ik kies voor een meergranen broodje met rosbief, tonijn mayonaise, rucola en hele kleine tomaatjes! Heerlijk! Rond 15:00 uur zijn we weer thuis. Ik spring lekker onder de douche, ik heb hoofdpijn maar dat heb ik al de hele week inclusief een verstopte neus. We dineren erwtensoep en genieten er enorm van aangezien we hier gisteren al trek in hadden 😊. Daarna kruipen we lekker op de bank met een film.


Zondag

img_2091Zoals elke zondag doen we weinig! Mike maakt weer pannenkoeken en we doen vandaag ook 55 squats. Ik heb een klein beetje spierpijn van gisteren maar dat is niet echt noemenswaardig. Ik maak mijn haar in orde, lak mijn nagels en breng weer even wat model in mijn wenkbrauwen. De rest van de dag breng ik door met Netflix en de was die opgevouwen moet worden. We eten weer erwtensoep en gaan uiteindelijk rond 23:00 uur naar bed alvorens nog wat te hebben gemediteerd.

Liefs Dalia
Follow my blog with Bloglovin

2 reacties

 1. Denise

  Hoi Dalia, Leuke blog heb je! Ik vind het fijn om te lezen wat je zo doet in een week (Antwerpen is super leuk :)) en hoe je omgaat met mindere momenten. Inspirerend dat je sport met fibro en artritis, ook al lukt het niet altijd… Ik heb zelf de diagnose fibro in februari gekregen maar helaas in juli erg achteruit gegaan… Ik heb geluk, mijn vriend is personal trainer en hij maakt sport schema’s voor mij. Drie keer in de week bodyweight oefeningen en met elastieken. Weer bij de basis begonnen maar het helpt mij echt goed om te bouwen aan een sterker lichaam. Het motiveert me om te lezen dat jij zoveel doet, daar ga ik ook weer naartoe. Kom nu niet veel het huis uit… Groetjes Denise

  Like

  1. Dalia

   Hi Denise, wat leuk dat je mijn blog leest. Deze specifieke rubriek heb ik er sinds kort in gedaan juist vanwege de ups en downs en om te laten zien hoe het is om met deze aandoening te leven. Helaas zijn er inderdaad mindere periodes en vooral de moeheid en pijn zijn daar het ergst aan. Wat fijn voor jou dat je een partner hebt die precies weet wat er met jou aan de hand is zodat hij daarop kan inspelen met de schema’s die hij maakt. Neem vooral goed je rust wanneer je het nodig hebt en luister goed wat je lichaam je aangeeft. Moeilijk is dat soms wel als je heel graag iets wilt doen en je moet nee zeggen bijvoorbeeld. Als je ooit advies nodig hebt of iets wilt vragen mag je me altijd contacten 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s