Mijn week in vogelvlucht #5

Zo, weer een week voorbij, de feestdagen komen steeds dichterbij en het einde van het jaar daarmee ook. Nog zeven weken en dan is het alweer kerst. Bij deze weer een overzicht van het verloop van mijn hectische week.


Maandag

img_2143-1Na een week vakantie op tijd je bedje weer uit valt best wel tegen. Buiten ontdekken dat het toch echt best wel fris is ook. Om 07:45 uur open ik zoals altijd de school.

De deelschoolleider van de onderbouw komt al vroeg in de ochtend bij me, ze hebben een klein probleempje want ze starten vandaag een nieuw thema met het daarbij behorende doe gedeelte en ze komen wegens ziekte een docent te kort. Of ik ze uit de brand kan helpen. Mijn collega blijft bij de receptie en ik ga na de pauze naar boven om te helpen.

Het thema is de Mensch en de leerlingen gaan een bodyscan doen. Bij mij gaan ze hun ogen testen. Terwijl ik hiermee bezig ben krijg ik bericht van beneden dat de toiletten ondergelopen zijn. We hadden al een tijdje last van verstopping maar dit was allemaal opgelost, niet dus…de hele kantine liep vol en ik moest wederom de loodgieter laten komen. Wat een putlucht, dat wil je echt niet weten. Ik licht de schoonmaak in zodat zij weten wat ze kunnen verwachten en zij komen met twee waterstofzuigers. Om 16:30 uur ga ik naar huis waar ik de workout challenges doe en daarna lekker op de bank ga liggen. Het is weer maandag dus ik heb weer onwijze pijn in mijn rug, heupen en benen. Gelukkig weet ik dat dit morgen weer over is. Rond 23:00 uur hou ik het voor gezien en kruip ik mijn bedje in.


Dinsdag

Wat een slechte nacht. Vanaf 04:00 uur ben ik elk uur wakker geworden om vervolgens weer te vervallen in een droom die gewoon verder gaat. Waarom?

Dit is geen goed teken, meestal als dit soort dingen gebeuren zit er een griepje aan te komen en aangezien ik al een week met een verstopte neus en lichte hoofdpijn rondloop…Dus ga ik de rest van de week maar even vroeg naar bed en veel vitamientjes eten.

img_2186Eenmaal aangekomen op mijn werk ben ik niet heel blij, het stinkt hier nog steeds en we krijgen een Russische en een Noorse delegatie die naar onze school komen kijken. Wat gênant zeg! En vanavond is er een ouderavond. Die mensen kunnen we zo niet ontvangen dus regel ik dat er iemand met een speciale spray komt die stank verwijderd. Om 16:30 uur wordt ik overgenomen want ik blijf niet voor de ouderavond. Een paar jaar geleden zou ik dat wel gedaan hebben maar mijn lichaam trekt dat helaas niet meer.

Wel heb ik vandaag weer een uurtje “voor de klas” gestaan. De inleiding van het thema is nog bezig en daarom stond ik vandaag bij het onderdeel ademhaling en hartslag. Altijd leuk als ik zoiets kan doen.

Thuis zitten er twee lieve katjes op mij te wachten waarvan er 1 gelijk met mijn muts vandoor wil, dat bolletje erop vind ze maar wat interessant.

Ik schrijf het recept voor de blog van morgen en als Mike thuis is eten we pasta met ansjovis. Daarna doe ik nog even de workout challenges en ga ik lekker op bed liggen met mijn boek. 22:00 uur gaat het licht uit.


Woensdag

Ik heb nogal moeite met slapen de laatste dagen. Wederom ben ik vaak wakker geweest en ben ik dus moe! Gelukkig heb ik op woensdag altijd een korte werkdag en ga ik om 15:15 uur naar huis. Mike had vandaag wat afspraken buiten de deur en ging daarna boodschappen doen, ook hij was veel vroeger thuis dan normaal. We aten heel makkelijk kip shoarma, dat hadden we al een hele tijd niet meer gedaan en we hebben ervan genoten.

Daarna hebben we nog even gesport en vervolgens lagen we rond 21:00 uur op bed. Is toch erg als je zo moe bent? Gelukkig ben ik niet de enige want ik hoor er meerdere mensen over klagen.


Donderdag

Vandaag was eigenlijk niet veel anders dan gisteren. Het was hectisch. Het is deze week wat wij op onze school een bufferweek noemen. In die week zijn er allerlei activiteiten in de school, maar ook buitenschoolse activiteiten. Hierdoor valt niet meer bij te houden wanneer de pauzes zijn en wie waar moet zijn. Rommelig dus. Gelukkig is morgen alweer de laatste dag. Toen ik thuiskwam ben ik lekker gaan douchen en begonnen met het schrijven van de save the dates voor de trouwerij zodat deze binnenkort op de bus gedaan kunnen worden.


Vrijdag

Wat een rust in vergelijking met de rest van de week. Er is gewoon letterlijk bijna niemand op school. De leerlingen uit de onderbouw hebben sportdag en de bovenbouw leerlingen zijn er ook bijna niet. Soms is het best lekker als het zo rustig is. Vooral na zo’n hectische week.

Eenmaal thuis schrijf ik nog wat kaartjes en daarna kruip ik lekker op de bank en wacht ik op Mike. We eten echt heel makkelijk want we hebben lekker geen zin om te koken, tosti’s it is!

Uiteindelijk kijken we nog wat tv en gaan we lekker naar bed.


Zaterdag

Vanavond is het zover, we gaan naar de Lama’s! Maar eerst moet er nog was gedraaid worden en moeten er boodschappen gedaan worden. We hebben van die postcodeloterij bonnen gekregen dus dat is lekker goedkoop boodschappen doen 🙂

Rond een uur of drie gaan we richting onze vrienden want zij hebben een kleine kitten waar ik heel graag mee wil spelen. We eten vroeg en lekker Surinaams! Daarna vertrekken we naar de ZiggoDome voor de show. We zijn ruim op tijd en ook de show begint netjes op tijd.

Ik heb in tijden niet meer zo gelachen, die gasten zijn echt hilarisch en lichtelijk gestoord! Als ze weer een show geven ga ik er zeker weer heen.

We zijn best wel laat thuis en liggen pas tegen half twee in bed, maar het was wel een hele geslaagde dag!


Zondag

Jeetje het is alweer zondag. Ik verbaas me er elke keer weer over hoe snel de weken voorbij gaan. Over 7 weken is het alweer kerst! We slapen lekker uit want we zijn nogal moe van gisteren en ineens voel ik dat er iets boven op me gaat staan en niet meer weg gaat. Als ik mijn ogen opendoe zie ik daar een katje dat me van heel dichtbij aan staat te staren en lig ik helemaal in een deuk! Dat is nog eens leuk wakker worden. Het moment dat ik hem zie besluit hij lekker te gaan liggen en slaap ik ook nog even verder.

We ontbijten zoals elke zondag pannenkoeken en daarna ga ik lekker Netflix kijken en een beetje was opvouwen. Er zit me ergens al een tijdje een griepje ofzo dwars maar het komt niet helemaal door dus ik ben maar extra lief voor mezelf en ik doe lekker lui vandaag.

Tegen een uur of vijf is het dan toch tijd om eten te gaan maken. We eten namelijk stoofschotel end die moet twee uur in de oven (het recept vind je hier).

Ook moeten we weer de lunch preppen voor de komende week. Pastasalade met tonijn. Ik ben vergeten mozzarella te kopen dus dan doen we gewoon in plaats daarvan ei in de salade. Na het eten neem ik lekker een bad en ga ik nog even lekker lezen. Er zit weer een hele drukke maar leuke week aan te komen op het werk.

Liefs Dalia
Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s