Mijn week in vogelvlucht #6

Deze week was vermoeien, hectisch maar tegelijkertijd ook ontzettend leuk. Er was een terrorisme oefening, ik ging door mijn enkel en we gingen naar de ZiggoDome. Hoe het allemaal precies verliep lees je hieronder.


Maandag

Wat lekker, ik kan een half uurtje langer in bed blijven liggen want het is studiedag en  er zijn geen leerlingen dus vandaag kunnen we een hoop werk verzetten.

We beginnen op het hoofdgebouw waar we een presentatie krijgen. Nadat ik koffie heb gehaald ga ik op de trap echt zo gruwelijk door mijn enkel dat ik er ook even niet op kan staan. De enkel is niet dik en na een poosje kan ik er wel op staan maar is het erg gevoelig. Ik zoek er niks achter aangezien ik er gewoon op kan staan.

Na de presentatie haal ik mijn lunch op en ga ik samen met mijn collega naar naar mijn eigen gebouw. Ik heb een afspraak met de gemeente om nog wat puntjes op de i te zetten voor de terreur oefening van woensdag. Daarna maken we nog wat dingetjes in het gebouw en gaan gaan we naar huis. Ik zou eigenlijk naar mijn zusje gaan maar ik heb de afspraak verplaatst naar volgende week want mijn enkel doet toch wel pijn. Eenmaal thuis blijkt dan ook dat hij toch een klein beetje dik is maar niet noemenswaardig. We eten wat kliekjes en de moeder van Mike komt even langs om te trainen. Rond 23:00 uur gaan we lekker slapen.


Dinsdag

Morgen zijn we de opvanglocatie voor de terrorisme oefening die in Amsterdam op het Zeeburgereiland gehouden wordt.

Al redelijk vroeg op de dag komen de mensen van de grime om alvast hun spullen voor morgen klaar te zetten. Ook wij maken alvast alles klaar voor morgen.

Vanmorgen heb ik gesproken met de doktersassistente want mijn enkel doet toch wel zeer. Advies is om even af te wachten. Als de zwelling niet wegtrekt na 4 dagen of ik krijg meer moeite met lopen moet ik toch even langskomen.

temporary-3Begin van de middag wordt ik ineens door de assistente teruggebeld. De dokter wil me toch even zien. Met name omdat ze bang is dat er een breukje zit. Aangezien ik voor de reuma prednison slik en je daardoor sneller iets kunt breken. Om 15:00 uur heb ik een onderzoek bij de huisarts waarna ik wordt doorgestuurd wordt naar het ziekenhuis voor foto’s. Gelukkig blijkt er niks gebroken en is het gewoon heel zwaar verstuikt. Helaas voor mij betekent dit wel dat ik wederom het trainen niet goed kan oppakken en hierdoor voel ik me best wel rot en een beetje down. Ik baal zo dat dit soort dingen maar blijft gebeuren. Helaas ben je met fibro ook nog eens extra gevoelig voor  blessures. Toch kan ik er niets aan doen dat ik me hierover toch weer licht depressief voel.

Ik ga heel vroeg naar bed want morgen moet ik om 05:00 uur mijn bed uit.


Woensdag

img_2247

Vandaag wordt er dus in Amsterdam een grote terrorisme oefening gehouden en onze school is de opvanglocatie. Ik mag de mensen opvangen en moet dus ook een beetje toneelspelen.

Dat betekent dat ik om zes uur de deuren van de school moet openen. Gelukkig is Mike zo lief om gelijk met mij op te staan en me te brengen! Hij is echt het allerbeste vriendje!

Het opvangcentrum voor de slachtoffers is dus bij ons op school. Er zijn allemaal lotus slachtoffers ingezet (acteurs) met soms wat mindere maar ook een aantal hele heftige wonden. Er is ook een vrouw bij waarvan haar benen geamputeerd zijn en zij met proteses loopt. Als ik de vrouw spreek en zie hoe positief zij in het leven staat, voel ik me eigenlijk stiekem een beetje een aansteller dat ik me gister zo rot voelde vanwege het niet kunnen sporten!! Zij is haar benen kwijtgeraakt door een verkeerde diagnose van een arts. Toch is zij blij dat ze nog leeft, geniet ze van het leven en van haar dochter. Ik heb daar ontzettend veel respect voor! 

img_2254Rond half elf beginnen de slachtoffers binnen te druppelen en begint de oefening officieel. Ik ben de hele dag in de weer en heb niet veel tijd om stil te zitte waardoor de dag best snel gaat maar ik rond een uur of drie ook wel echt helemaal leeg ben. De oefening verloopt rustig en de leerlingen gedragen zich voorbeeldig en lopen niemand in de weg.

Om drie uur ga ik lekker naar huis waar ik een douche neem en met de kat op de bank plof, ik kan niet meer (hij ook niet blijkbaar).

We eten Qinoua met groenten en worstjes en we gaan eerder dan normaal naar bed, dat mag ook wel want we zijn allebei doodmoe.


Donderdag

Nou de dag begint lekker! Vanmorgen vroeg komt er iemand mijn school binnen om te vertellen dat er een zwaar ongeluk is gebeurd met een leerling die van ons zou zijn. Ik was snel ter plaatse waar bleek dat het niet om een leerling van mij ging maar om twee leerlingen van de aangrenzende school. Het was best heftig. Ik heb mijn leerlingen die eromheen stonden naar school gestuurd en een van de leerlingen die het heeft zien gebeuren en daar erg van schrok naar school begeleid en zij heeft de juiste aandacht gekregen. Uiteraard is politie ook nog langsgekomen voor de nazorg van de getuigen. De twee aangereden kinderen zijn buiten levensgevaar en hebben hooguit een breuk.

Doordat ik gisteren zo vroeg moest beginnen mag ik vandaag lekker om 14:00 uur weg. Dat komt mooi uit want ik heb een beetje zenuwpijn aan mijn benen en zo kan ik even mijn rust pakken. We eten risotto en het smaakt erg goed. Na het eten ga ik even douchen en ga ik op bed mijn boek lezen. Inmiddels ben ik bezig met een nieuw boek, Lama for life van Tijl Beckand wat erg leuk geschreven is.


Vrijdag

De dag begint lekker rustig, heerlijk. Helaas heb ik te vroeg gejuicht want de ellende begint al snel. In de pauze is het chaos, de kinderen zijn mega druk en ze laten onwijze rommel achter, het lijkt wel een ontploffing van vuilnis, ik ben de halve ochtend bezig met schoonmaken. Als ik eindelijk wil gaan zitten krijg ik te horen dat het weer feest is in de toiletten en ben ik de halve middag bezig om het loodgietersbedrijf bij ons te krijgen. Hier kwam ontzettend veel bureaucratie bij kijken en pas tegen 15:00 uur kwam de loodgieter. Om 16:00 uur ging ik naar huis en was hij nog bezig, ik hoop dat maandag het probleem weer weg is. We eten lekker nog een keer risotto (de tweede dag smaakt het altijd lekkerder) en daarna kijken we lekker tv onder het genot van een kopje thee.


Zaterdag

O jee, ik voel verkoudheid doorzetten. Mijn neus en oren zitten verstopt en ik heb hoofdpijn. Als ik mijn neus snuit kraken mijn oren ook..blegh.

Met moeite kom ik dus pas om 11:00 uur mijn warme bedje uit en zit ik duf op de bank. Dit is balen, vanmiddag gaan we naar de Space Experience met Andre Kuipers in de ZiggoDome en dan voel ik me zo. Gelukkig na wat paracetamol, eten en een kopje thee gaat het wel.

Ik draai een wasje en kijk wat tv en daarna ga ik me aankleden, opmaken en gaan we richting de ZiggoDome. Wat is dit leuk zeg. Andre Kuipers legt van alles uit over de ruimte, over hoe je astronaut wordt, over planeten en de ruimtevaart. Ook verteld hij hoe het is om astronaut in de ruimte te zijn. Echt heel interessant. Trijntje Oosterhuis komt ook nog even zingen. Onderweg naar huis stoppen we nog even bij de Deen voor een zakje drop en muisjes voor op beschuit (ik heb daar gewoon trek in ;-)) We lopen de winkel weer uit met 2 soorten muisjes, anijshagel, pepernoten, strooigoed, 2 zakken taai taai, een doos drop en een zak drop…OOPS, what happened? Nou het is maar 1 keer sinterklaas net zoals het maar 1x kerst is dus de maand december daar doen we dan niet zo moeilijk over 🙂

Eenmaal thuis aangekomen is het etenstijd. We eten rode bieten stampot uit het nieuwe receptenboek van ChicksLoveFood en het smaakt me erg goed!

Na het eten hebben we besloten om een oude film te kijken, nou ja oud..uit 1994 Stargate.

Daarna zijn we zo moe dat we besluiten lekker te gaan slapen.


Zondag

Zondag, Ik hou van jou! Lekker chillen en helemaal niks doen en..PANNEKOEKEN! Aangezien ik me niet echt lekker voel vind ik het al helemaal niet erg dat er niets op de planning staat. Ik draai wederom wat wasjes weg en de rest van de dag hang ik lekker op de bank en Binge Watch ik Once Upon A Time…

We eten vandaag een stoofschotel met kippenbouten, ik vond het recept in het boekje van de appie heijn en hij is erg geslaagd! Hij moest alleen wel 1 uur stoven!

Na het eten neem ik een lekkere warme douche en smeer ik een masker op mijn gezicht.

Rond 23:00 uur gaat het licht uit want morgen begint weer een nieuwe werkweek en hopelijk verloopt deze iets rustiger dan de vorige.

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s