Migraine ook met fibromyalgie

Als klein kind had ik er al last van. Vreselijke hoofdpijnen. De dokter zei dat het kwam doordat mijn haar veel te lang en dik was ( het kwam over mijn billen) en dat ik er maar een stuk af moest knippen. Jaren later bleek dat het gewoon migraine is en nog veel later dat het ook iets is dat mensen met fibromyalgie hebben.

Migraine is niet zomaar hoofdpijn. Migraine is veel erger dan dat. Het begint vaak met zwarte vlekken, deze worden aura’s genoemd dan weet je dat het er aan zit te komen, soms kun je dan met genoeg rust nog voorkomen dat het doorzet.

Andere momenten komt het ineens opzetten en kun je niets meer doen dan alleen maar in het donker op bed liggen. Bij mij manifesteert het zich op twee verschillende manieren. Allebei even erg en heftig.

migraine-617x416Meestal wordt ik er midden in de nacht mee wakker. Ik kan niet goed beschrijven hoe het voelt. Hoofdpijn is niet het juiste woord, het is alsof je hersenen keer op keer een klap krijgen, ik kan dan ook niet meer goed uit mijn woorden komen, daarnaast valt bij mij een deel van mijn lichaam uit. De linkerkant van mijn gezicht, mijn linkerarm en soms zelfs een stuk van mijn linkerbeen voelen als verlamd. Weet je hoe het voelt als je naar de tandarts gaat en ze verdoven je? Precies dat gevoel maar dan nog erger. Gelukkig weet ik wat het is en raak ik er niet meer door in paniek. Dit duurt meestal een dag of twee en daarna ben ik nog een paar dagen gedesoriënteerd. Wat ik wel heel eng vind is dat dit zo ongeveer dezelfde symptomen lijken te zijn als een beroerte. Ik zou dus denken dat ik een migraine aanval heb en op bed gaan liggen.

Je kunt ook migraine hebben zonder daadwerkelijk hoofdpijn te hebben. Heel irritant want dan zie je dus de hele tijd allemaal vlekken in je gezichtsveld en daar kun je je soms wel naar van voelen.

Dan is er ook nog de andere variant die waar ik zoveel pijn in mijn hoofd heb dat echt letterlijk alles zeer doet. Licht, geluid, beweging, alles. Zoveel pijn dat ik haast mijn hoofd tegen de muur zou willen slaan in de hoop dat het dan minder wordt. Ook ben ik dan goed misselijk. Deze vorm van migraine houd iets langer aan dan de andere en ook de naweeën duren langer. Dagen later loop ik nog tegen deurposten aan (terwijl ik zie waar deze is) en er blijft nog zeker een week hoofdpijn sluimeren.

Afgelopen week heb ik last gehad van de laatste variant. Woensdag werd ik ermee wakker en paracetamol helpt dan gewoon echt niet. Na drie dagen in bed voelde ik mij eindelijk iets beter maar helaas weet ik dat ik nog de rest van de week rustig aan moet doen omdat het nog niet helemaal weg is.

Een migraine aanval kan van begin tot eind tussen de 4 en 72 uur duren. Bij mij duurt het nooit 4 uur maar altijd enkele dagen. Ik heb veel last van pijn op allerlei plaatsen maar ik kan gerust zeggen dat migraine de pijn is die ik het meest haat. Het is vreselijk en ik wens niemand dit toe.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen, stel ze gerust.

Liefs Dalia
Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s