Mijn doelen voor 2018

Welkom in 2018 een jaar dat beloofd geweldig te gaan worden! 2017 was voor mij een bewogen jaar. Ik moest medicatie slikken, heb mijn levensstijl veranderd, ik ben gaan sporten en gezonder gaan eten, ik heb niet 1 maar 2 tattoos laten zetten, ik ben deze blog gestart, we zijn begonnen met het plannen van onze trouwerij en ik heb geleerd te accepteren dat ik een aandoening heb waardoor ik helaas niet meer altijd alles kan doen wat ik wil, nee zeggen dus. Ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen, lieve vriendelijke en leuke mensen die ik al kende via Instagram. Over Instagram gesproken, mijn account is onwijs gegroeid dit jaar en hopelijk verdubbelt deze groei dit jaar ook weer (gauw volgen dus @daaltjeswereld :-))

Het was een soort van emotionele rollercoaster maar ik heb mezelf er (soms met wat hulp) doorheen geslagen en hier zijn we dan alweer in het jaar 2018 beland. Het jaar waarin ik van plan ben nog meer uit mezelf te halen, mezelf nog verder te ontwikkelen, nog beter om leer gaan met mijn aandoening, hopelijk eindelijk eens die spiermassa ga bouwen :-), nog meer leuke mensen ga onmoeten en het allerbelangrijkst het jaar waarin Mike en ik na 13 jaar samen eindelijk de grote stap gaan wagen en in het huwelijksbootje stappen!

Iedereen heeft altijd maar goede voornemens, ik zelf ook maar ik heb toch echt ontdekt dat je daar uiteindelijk niet veel mee doet! Daarom heb ik besloten om dit jaar geen voornemens te hebben maar serieuze doelen voor mezelf te stellen.

Bij deze daarom:

Mijn vijf goede voornemens doelen voor 2018

 

Mij minder druk maken om dingen waar ik toch niets aan kan veranderen.

Ik kan een onwijs opgewonden standje zijn. Als er iets niet gaat zoals dat zou moeten, mensen lekker doen waar ze zelf zin in hebben om vervolgens mij met de rotzooi te laten zitten of hele discussies aan gaan dan kan ik daar zo geïrriteerd over raken. Uiteindelijk heb ik daar alleen maar mezelf mee want die persoon is ondertussen allang verder gegaan en die interesseert het helemaal niks dat ik er nog wel mee zit en die vervelende situatie (iets wat bijvoorbeeld kapot gaat) daar kan ik ook niks aan doen.

Ik ga dus accepteren dat mensen zijn zoals ze zijn en niet allemaal kunnen denken zoals ik, dat is het mooie aan mens zijn, we zijn allemaal verschillend.

Wanneer ik dus merk dat ik geïrriteerd raak aan een persoon of situatie dan ga ik mijn best doen om mezelf eerst eens af te vragen of ik er iets aan kan veranderen. Kan ik dat niet dan moet ik me er gewoon niet druk om maken. Klinkt makkelijk he? Ik denk dat dit voor mij toch wel echt het moeilijkste doel is dat ik voor mezelf stel.


Mijn gezonde levensstijl weer oppakken en behouden.

Vorig jaar heb ik mijn levensstijl drastisch veranderd. Dit vanwege de reuma en fibromyalgie. Ik ben lekker gaan sporten en bewegen en gezonder gaan eten. Helaas stak zo nu en dan toch weer de ziekte de kop op en kreeg ik wat ontstekingen waardoor ik weer tijdelijk moest stoppen, heel frustrerend maar meestal kon ik met wat rust erna snel weer aan de slag. Wel bleef ik steeds heel consistent gezond eten en drinken. Totdat ik een maand of twee geleden meerdere ontstekingen tegelijk kreeg. Mijn vingers werden pijnlijk en dik, mijn pols speelde op, mijn schouders begonnen weer te ontsteken, mijn knie en mijn heup deden zeer en zelfs in mijn voeten begon ik het te voelen. Na een telefoontje met de reumatoloog bleek dat het om een tijdelijke opvlamming ging en hopla ik moest weer tijdelijk omhoog met de medicatie. Ik baalde enorm. Vervolgens had ik zo’n enorme terugval naar mijn oude gedrag en de feestdagen met al dat lekker kwam er ook nog eens aan. Ik kon niet meer sporten en op de een of andere manier kreeg ik veel meer trek in allerlei ongezonde dingen. Die ik dan ook naar hartelust heb weggewerkt. Ik bleef wel gezond eten maar dat waren de reguliere maaltijden en daartussenin was een hoop ruimte. Dit heb ik wel even volgehouden en na de kerst voelde ik me dan ook opgeblazen en toen ik even echt naar mezelf keek zag ik dat het kleine vetrandje bij mijn buik terug begint te komen…oops…

Dus mijn doel voor 2018 is even terug naar de basis, gezonde levensstijl en weer lekker bewegen en sporten. Mijn schema heb ik al gemaakt en ik begin er in de tweede week van januari mee (nu nog teveel pijn van de tattoo) wel beginnen we deze week alweer aan gezond en verantwoord eten en een klein beetje hardlopen. Ik hoop dat de ontstekingen ook een beetje weg blijven zodat ik eindelijk aan spiergroei kan gaan bouwen een doel dat ik wel heel graag wil bereiken maar soms door de reuma en de medicatie moeilijk te behalen is. Ik ga een combinatie van hardlopen en krachttraining doen en ik heb er alle vertrouwen in dat ik straks als ik in mijn trouwjurk stap mijn mooie platte buikje weer in ere heb hersteld.


Minder geld uitgeven.

Hallo, ik ben Dalia en ik heb een gaatje in mijn hand. Ik hou van mooie spullen en geef veel te graag mijn geld uit. Sportkleding, gadgets, schoenen, tassen, portemonnees, etc.. Ik heb een enorme kast vol met kleding en dus het moet nu maar eens stoppen want ik heb al die spullen niet eens nodig.

Ik ga dus minder geld uitgeven aan dingen die ik niet nodig heb! Dit wordt moeilijk maar ik ga het gewoon doen.


Vaker mijn telefoon laten liggen en een goed boek lezen of iets anders doen.

img_3819

Die mobiele telefoon en alle social media, spelletjes, etc..! Mijn telefoon is inmiddels ongeveer een soort verlengstuk van mijn hand geworden. Het lijkt bijna wel een verslaving. Er zijn nog zoveel goede boeken die ik wil lezen. Ik ga daarom minder tijd aan mijn telefoon besteden en meer tijd aan het lezen van boeken of iets anders dat niet in een elektronisch apparaatje zit! Gewoon wat meer ontspannen.


Nieuwe dingen uitproberen.

Er zijn een aantal dingen die ik altijd al eens heb willen doen. 1 daarvan heb ik in 2017 al verwezenlijkt en dat was het laten zetten van mijn tattoos (voor wie het leuk vind, aan het eind een kort filmpje van het zetten van de tattoo, check mijn gezicht, LOL)

Dit jaar wil ik graag nog een paar nieuwe dingen proberen. Bijvoorbeeld, skydiven in het skydivecenter, boogschutten en het lijkt me ook wel erg tof om eens te gaan schieten op een schietbaan. 2018 wordt dus voor mij het jaar om dit soort dingen uit te proberen en wie weet wat het mij verder nog voor mooie leuke dingen brengt.

En jij? Heb jij goede voornemens of heb je net als ik gerichte doelen voor jezelf gesteld?

Ik ben benieuwd naar die van jullie, laat het me hieronder in de comments weten!

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s