Hoe slaap jij?

Zoals jullie inmiddels allemaal wel weten ben ik fibromyalgie en reuma patiënt en ben ik daardoor vaak erg moe en heb ik veel pijn. Hierdoor slaap ik best wel slecht want ik kan vaak geen goede houding vinden of ik heb ergens een ontsteking waardoor ik ‘s nachts wakker wordt omdat ik er op ga liggen en vervolgens ben ik de volgende dag echt heel moe.

Dat is ook een beetje die cyclus waar je in terecht komt als je fibro hebt.

Je hebt pijn, daarvan wordt je moe, vervolgens slaap je slecht door die pijn, doordat je dan nog moeier wordt kun je weer minder hebben en voelt de pijn erger en vervolgens herhaalt deze cyclus zich totdat je helemaal gebroken bent. Ik was op een gegeven moment zo moe dat ik letterlijk slaappillen ben gaan halen bij de huisarts maar ja dat wil je eigenlijk ook niet.niet-in-slaap-kunnen-vallen-je-ligt-opeens-vervelend-en-gaat-liggen-woelen

Iemand vertelde me over tabletjes melatonine om in slaap te kunnen komen. Dit maakt je lichaam zelf ook aan en is niet schadelijk voor je. Ik gebruik het regelmatig en het helpt wel met inslapen maar niet met doorslapen.

Toen ik een tijdje geleden een beetje op internet zat te zoeken kwam ik het tegen. Een zwangerschapskussen! En niet zomaar 1 maar een hele lange van bijna 3 meter! Het is een hele lange slang die je helemaal om je heen kunt leggen als een cocon. Ik ben niet zwanger maar bedacht me wel dat dit nog weleens een oplossing kon zijn. Ze zijn best wel duur maar ik vond een aanbieding op Groupon en heb hem meteen besteld. Ik heb hem nu ongeveer een maand en ik ben er blij mee!

Ik slaap in de foetushouding en al mijn knieën dan op elkaar liggen dan is dit vaak pijnlijk, ook bij mijn schouders is dit pijnlijk omdat 1 schouder dan hangt. Met dit kussen is dat probleem opgelost. Je kunt hem namelijk tussen je knieën leggen waardoor de druk minder is en ook je schouders hangen niet meer omdat je deze op het kussen kunt leggen. Ook als je niet slaapt en gewoon een boek leest of op je tablet bezig bent kun je het kussen zo leggen dat je gewoon lekker zit.

Sinds ik dit kussen heb slaap ik zoveel beter! Ik lig niet meer te woelen en te draaien ‘s nachts en ik wordt minder wakker doordat ik minder last heb van pijn vanwege de houding waar ik in lig. Bovendien is het wel lekker warm in zo’n cocon 🙂 Ben wel benieuwd hoe dat straks in de zomer is.

Ben jij een moeilijke slaper, lig je veel te woelen of kun je niet slapen doordat je pijn hebt omdat je misschien net als ik een vervelende aandoening hebt? Ik raad je echt aan om zo’n kussen te proberen. Niet alleen zwangere vrouwen hebben er baat bij maar ook wij moeilijke slapers kan het zeker helpen!

Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt. Mocht je nog vragen hebben dan kun je die kwijt in de comments. 

En heb je besloten om ook zo’n heerlijk kussen te kopen? Slaap lekker!!!

Schaapjes-tellen

Liefs Dalia

3 reacties

 1. nathalievaneyck

  Hey Dalia,
  Ik heb net als jij fibromyalgie (en ik heb ook spasmofilie). Ik lig ’s nachts vaak wakker, en vooral: ik sta ’s morgens enorm stijf op. Ik heb niet specifiek pijn op een bepaalde plaats, maar ben echt heel stijf gewoon. Ik vraag me af of zo’n kussen me zou helpen. Wat denk jij? Heb jij ook zo’n last van stijfheid?
  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Nathalie

  Like

  1. Dalia

   Hi Nathalie,

   Wat vervelend! Ik weet idd hoe naar het is om zo stijf wakker te worden. Het kussen maakt dat je wat makkelijker een goede houding aan kunt nemen en daardoor beter slaapt. Door goede nachtrust zul je minder laat van de fibro hebben. Wat de stijfheid betreft wil ik je adviseren om mijn recept voor kurkuma pasta te gebruiken. Meerdere mensen zijn dit gaan doen en merken echt verschil. Ik ben er zelf 1 van. Nog wel wat stijfheid in de ochtend maar niet meer zo erg.

   Groetjes Dalia

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s