Leven met fibromyalgie is een full time job

Maak kennis met Carien, net als ik heeft Carien fibromyalgie. Omdat zij net als ik vind dat  er veel te weinig informatie op internet te vinden is over hoe je leert een zo normaal mogelijk leven te leiden met fibro, heeft zij besloten om hier elke week een blogpost over te schrijven. Elke woensdag zal deze online verschijnen. Carien is echt een voorbeeld voor mij, wat een onwijs sterke vrouw! Ze deed gewoon mee aan een bikinicontest! Hoe goed! Anyway, ik hoop dat jullie haar net zo inspirerend vinden als ik. Hieronder lees je haar eerste artikel! Volg haar ook op Instagram @cariensteur


Leven met fibromyalgie is een full time job


Mijn reis met fibromyalgie duurt al ruim 30 jaar, al is het pas 6 jaar geleden dat ik de diagnose te horen heb gekregen.
Fibromyalgie is een uitsluitingsziekte, de diagnose is gesteld door een heleboel andere aandoeningen uit te sluiten.
In de zoektocht naar mijn ziekte ben ik werkloos geraakt.

Carien Blog 1 foto1Nadat de diagnose gesteld was, ben Ik hulp gaan zoeken en heb dat destijds gevonden in een revalidatieproces.
Om weer te leren bewegen en te leren omgaan met fibromyalgie.
Het leren accepteren!
Het ging mij er vooral om dat ik mogelijkheden ging inzien hoe nu verder.
Want op je 39e thuis komen te zitten met een reumatische aandoening is niet wat ik voor ogen had. Ik gedroeg ik mij als een “emo-eter” en had flink wat kilootjes teveel om mee te dragen, daar wilde ik ook van af.

Bewegen was de key.
Dat werd zo vaak en herhaaldelijk in de cursus gezegd en verteld dat ik toen ben begonnen met 10 minuutjes zwemmen per week.
Ik merkte dat mijn belastbaarheid groter werd en ben ik toen langzaamaan er meer bij gaan bewegen en ondernemen.
Met kleine stapjes vooruit.
En af en toe iets te grote stappen.
Ik zoek grenzen graag op en ga er geregeld overheen.
Ik zie dat inmiddels als een uitdaging en test om te zien hoe ver ik kan gaan.
Pijn is er, altijd, maar als je je hersteltijd kan verkleinen is dat een hele winst.
Vaak zit de winst in kleine geluksmomentjes.
Mijn eerste geluksmomentje was dat ik de hond kon uitlaten met een paraplu in mijn hand!

Leven met fibromyalgie is een full-time job!!
Het staat 24/7 aan …
Mijn advies is;
De energie die je op goede dagen hebt kun je beter sparen en niet direct opmaken.
Het bewaken van je grenzen en het vinden van de juiste balans blijft altijd belangrijk.
Het is een proces van zoeken en vallen en opstaan.

Inmiddels train ik 4 tot 5 keer in de week (lees een proces van 6 jaar).
Ik doe aan krachttraining en afgelopen maart dit jaar heb ik meegedaan aan een bodybuilding wedstrijd voor vrouwen in de bikini-klasse. Daar heb ik een 6e plaats mogen behalen.
Het meedoen en het trainen voor zo’n wedstrijd is mijn manier om te bewijzen (aan mijzelf) dat ik mijn leven niet laat bepalen door reuma. Dat ik sterker ben dan de gedachte dat het niet meer mogelijk is om iets te bereiken wat jij graag wilt!

Liefs,
Carien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s