De onvoorspelbaarheid van fibromyalgie

Zoals jullie weten ben ik inmiddels alweer bijna een maand geleden getrouwd en daarna lekker op huwelijksreis naar Venetië geweest. Deze blogpost bevat dan ook veel foto’s hihi!

Bij een bruiloft komt veel stress kijken, vooral omdat twee weken voor de bruiloft mijn heup weer op begon te spelen. Ik moest rustig aan doen en weer flink omhoog met de medicatie.

Gelukkig hielp dit en heb ik op de dag zelf (wel een paar keer pijnstillers genomen) vrijwel geen pijn gehad. het was met recht een prachtige dag! We hebben er bewust voor gekozen om pas een paar dagen later op vakantie te gaan zodat ik even rustig de tijd had om bij te komen.

Drie dagen na de trouwerij gingen we op vakantie. We brachten de katten bij mijn schoonmoeder. Ik vind dat altijd erg moeilijk. Ze is ontzettend lief voor onze beestjes maar de beestjes zelf vinden het vreselijk om uit hun huis gehaald te worden.  En ik op mijn beurt vind dat weer heel zielig voor hen, maar ja anders kunnen we nooit op vakantie!

Vanaf het moment van aankomst hebben we ontzettend genoten in en om Venetië. Wat een prachtige stad! Verschillende mensen vertelden mij dat het er zou stinken maar ik heb daar niks van gemerkt. Het centrum van Amsterdam stinkt meer wat dat betreft. Alles gaat met de boot of te voet. Er zijn geen fietsen, scooters, auto’s, etc. Heerlijk!

Wij zaten op het eilandje Giudecca, twee boothaltes van het centrum van Venetië af in een kleine airbnb waar het ‘s avonds rustig was en waar we een heel lekker bed hadden.

Afijn, na twee weken rustig aan doen, lekker uitslapen, lekker eten en lekker rondwandelen in deze ontzettend romantische stad kwamen we weer terug in Nederland. Het was hier nog net even iets warmer geweest dan in Venetië. Wij merkten daar weinig van. Toen we twee stappen buiten Schiphol zetten, kregen we direct een bak met regen over ons heen…Welkom terug in NL!

We waren nog niet terug in Nederland of het begon weer. Na een paar dagen begon ik zo’n vage pijn in mijn pols te voelen en vanaf toen kwam er steeds meer bij incl dagenlange hoofdpijn. Terwijl ik dit typ zit ik verkrampt voor mijn laptop met pijn die vanuit mijn ruggengraat naar mijn nek, schouders en hoofd trekt. Ook heb ik pijn aan de aanhechtingen bij mijn heupen en last van mijn linkerknie. Het is allemaal net geen ontsteking maar blijkbaar gewoon een of andere lichamelijke fibro reactie. Alsof alle stress en drukte van de afgelopen weken er nu allemaal ineens uitkomt en mijn lichaam het nu even genoeg vindt.

Helaas is dit niet anders en betekent dit voor mij even op de rem en wat extra rust pakken.

Ik baal wel maar merk ook dat het verwerkingsproces vergevorderd is in vergelijking met vorig jaar. Toen dit eerder gebeurde heb ik echt staan huilen en was ik woedend van onmacht, ik wilde en kon dit niet begrijpen. En ja natuurlijk frustreert het me nog steeds en zal ik het altijd lastig blijven vinden maar ik merk wel dat ik er makkelijker mee om ga! Helaas leven we in een land waar het weer onstuimig is en je lichaam, als je reuma hebt, daarop reageert,

Voor nu even rustig aan want volgend weekend zit er weer een feestje aan te komen en dan moet ik wel weer lekker fit zijn 😉

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s