Terugvallen in ongezonde gewoonten

Al geruime tijd mag ik mezelf een fitgirl noemen. Dit ben ik ook, ik hou van sporten en houd er een gezonde leefstijl op na en ik ben er supertrots op dat dit me is gelukt met zowel artritis als fibromyalgie!
Behalve dan de laatste maanden…

Voor de trouwerij kon ik al een paar weken niet echt meer volop trainen omdat ik met een heupklacht rondliep en rust hield omdat ik niet van plan was om met een kruk te lopen op tijdens mijn huwelijksfeest! Ik zorgde er wel voor dat ik nog steeds heel netjes gezond bleef eten want ik wilde ook nog in mijn trouwjurk passen natuurlijk. Dat was nog niet makkelijk want een verhoogde doses prednison zorgt voor honger!!!

Vrijwel direct na de trouwerij gingen alle regels overboord.. Ik had lichamelijk nog steeds teveel last om te trainen en toen gingen we op huwelijksreis. Nu denk ik op vakantie bijna de gehele dat aan wat we voor onze volgende maaltijd gaan eten. Op zich waren onze maaltijden eigenlijk gezond maar alles wat er tussendoor kwam…ijs, streetfood, pizzapunten, snoep, cola..

Vervolgens bij terugkomst nog wat feestjes waar ook de nodige junkfood en drank bij kwam kijken. Dat is niet zo gezond natuurlijk 🙂

Ik heb ook echt wel zelfdiscipline en kan normaal rustig 2 weken met 1 reep chocola doen maar nu…Inmiddels ben ik op het punt dat ik merk steeds meer trek te hebben in lekkere dingen. Vooral drop en cola gaan er goed in.

Dit keer was mijn vakantie ook extra lang en ik merk dan dat ik steeds luier wordt en trek heb in lekkers. Misschien doordat ik de routine mis die je normaal wel hebt als je werkt. In alle eerlijkheid is het nu wel echt de spuigaten uitgelopen.

Sinds maandag ben ik weer aan het werk en daardoor erg moe als ik thuiskom. Ook heb ik nog steeds klachten. Ik heb me wel voorgenomen om vanaf deze week weer netjes een gezonde eetstijl op te pakken en vanaf volgende week weer heel rustig aan te gaan (proberen) te beginnen met trainen en hopen dat mijn lichaam met me mee wil doen.
Het zou namelijk zo zonde zijn als al mijn werk van het afgelopen jaar verloren gaat!

En jij? Ik ben heel benieuwd of dit bij jou ook wel eens is voorgekomen. Val jij wel eens terug in ongezond gedrag of kun jij je juist heel goed aan je gezonde stijl houden?

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s