Jezelf Belonen

Doe jij dat? Jezelf belonen af en toe? Ik heb het mijzelf aangeleerd nadat ik opgekrabbeld was uit mijn “donkere dagen”…

En dan moet je bij mij niet denken aan hele dure, grote of luxe dingen iedere keer. Nee joh dan zou ik een heel ander en nieuw probleem creëren. Je kunt denken aan een tijdschrift, een boek, een bosje bloemen, naar de kapper, een manicure etc etc. Zelfs een verse gerookte makreel kan mijn beloning zijn, was daar niet een liedje over?

Maar mijzelf af en toe trakteren op een bepaald voedingsmiddel heeft alles te maken met mijn wedstrijdvoorbereiding van de bikini fitness wedstrijd. Daarbij ontwikkel je een bepaalde levensstijl als atlete met een afgestemd voedingsschema.

Wat vrij is van bijvoorbeeld een patatje, pizza of chocola en wat is nog meer best lekker af en toe maar niet het meest gezonde?

Nou goed 1x in de week mag en kan ik wel uit bovenstaande “cheat” kiezen, dus dat is momenteel een wekelijkse beloning! ( dit is een zogenoemde cheatmeal wat mijn lichaam kan triggeren om de verbranding te verhogen omdat er plots andere voedingstoffen binnen komen dan normaal)

Zo is de cheatmeal een trigger voor mijn lijf en mijn beloningssysteem een trigger voor mijn brein…

Even terug over jezelf belonen. Ik vind echt dat iedereen dat moet doen.

Geniet er ook echt van als je jezelf een kadootje geeft. Je kunt dit koppelen aan een feit of een doel die je jezelf stelt. Ik vier mijn “overwinningen” met een kleinigheidje, wat doe jij?

Behalve als ik mega mega uit mijn comfortzone ben gegaan of geweest dan gun ik mijzelf soms net een beetje meer dan een kleinigheidje.

Zo bijvoorbeeld deze keer!

Ik heb een lastig besluit moeten nemen en of dat nog niet genoeg was, heb ik dat besluit moeten delen met een persoon die mij zeer dierbaar is.

Maar soms moet je elkaar loslaten om allebei verder te kunnen. Zo heb ik definitief gedag gezegd (afscheid is het niet, maar wel qua begeleiding) van mijn voormalig coach en trainer en vriend. Hij heeft mij ruim 2,5 jaar begeleidt en gesteund en gecoached naar diegene die ik nu ben!

Het is geen verrassing voor menigeen wat emoties en spanningen met je lijf doen en al helemaal als je fibromyalgie hebt. Juist!!!! Je wordt even onderuit gehaald, even pas op de plaats, even rustig aan, net iets meer vermoeid en pijn als “normaal”. Even gas terug voor je weer verder kan.

En dat vond ik dus een kadootje waard aan mijzelf. Een hele overwinning om te kiezen voor een nieuw avontuur en het vertrouwde gedag te zeggen. Ik vond dit in de vorm van een nieuwe broek.

Sportleggings kan ik niet genoeg hebben, vind ik. En dit bedrijf heeft zelfs leggings die je tweezijdig kunt dragen.

Ene kant ziet het eruit als een sportlegging, wil je dat niet? Geen probleem, dan even binnenstebuiten keren en je hebt een jeans!

Ik koos ditmaal voor een NIET tweedzijdige legging, maar wel een jeanslook.

De broek / legging is van rolamoca benelux

blog 15, IMG_6488Neem gerust eens een kijkje op hun site.

Wanneer heb jij je voor het laatst beloond omdat je iedere dag vecht tegen je onzichtbare vijand fibromyalgie?

Doe het gewoon, gun jezelf dat!

Waar word jij blij van? Wat vind jij fijn? Een mooie bos bloemen? Een boek?

Regel dat voor jezelf en je bent een overwinning rijker.

Sowieso ben je een geluksmomentje rijker en die pakt niemand meer van je af.

Liefs,

Carien

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s