Bouw je eigen kasteel…

Ik schreef er een paar blogs eerder al over. Over dat ik ook heus wel mijn twijfels kan hebben! Ik bedoel, wie ben ik om te denken dat ik op een dag kan zeggen “yeah, i did it”..

blog 18, IMG_1664Nou eigenlijk ben ik gewoon mezelf en twijfel af en toe lekker raak en ondertussen doe ik mijn ding. Omdat het mij helpt om sterker te worden, beter in mijn vel te zitten, mijn hoofd op andere gedachten te brengen of helemaal leeg.

Dat ik daar voor mijzelf een doel aan heb gekoppeld is om het feit omdat ik anders eigenlijk gewoon niet zo goed kan functioneren. Ik voel mij dan nutteloos en doelloos, maar bovenal niet gelukkig.

Herken je dat? Er wordt je gezegd doe dit of doe dat, maar waarom eigenlijk? Omdat het goed voor je is? Maar wat is dan goed voor jou of mij? Hoe kan een ander nou bepalen wat goed voor JOU is? Zij zijn niet jij en jij bent niet zij. Jij bent JIJ!!

blog 18, IMG_1595En jij bent bijzonder en uniek. En gezegend met een aandoening die je dwingt sterk te zijn in vele opzichten, dat is hoe ik fibromyalgie ben gaan bekijken. Ik heb er letterlijk voor gekozen om sterk te zijn of in ieder geval sterk te lijken. Maar bovenal lieve mensen het advies wat je krijgt gevraagd of ongevraagd dat moet je voor jezelf nog wel even door een filter halen.

Je kunt niet verwachten dat als je lijf dusdanig “op” is en “uit” staat, dat het in no time weer “vol” en “aan” staat! Je hebt er heel wat jaren over gedaan om roofbouw te plegen .. je fundering langzaam maar zeker af te breken, dus neem jouw tijd voor de wederopbouw er van, bouw op jouw tempo aan jouw kasteel.

Bewegen is goed voor ons. Maar weet en realiseer je dat de één soms net iets meer cement nodig heeft dan de ander. Geen probleem! Geeft niks! Zolang je eraan werkt en mee bezig bent, dan komt het goed.

blog 18,IMG_1675

Vergelijk je niet met anderen, vergelijk je met jezelf hoe je was en wat je wil zijn. Al lijkt het onmogelijk, dat is het niet. Het werken aan herstel en wederopbouw is al een mega mooi en groot doel op zich. 

Groot denken en dromen is een streven en kan een mooi motto zijn, als dat bij jou past.

Maar als je tevreden bent met minder maar genoeg om gelukkig te zijn, wie of wat is men om daar een mening over te geven of hebben?

Tot volgende week…

Liefs,

Carien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s