Iemand nodig?

Heb je nu daadwerkelijk iemand nodig om daar te komen waar jij wil?

Stel je hebt een droom of een grote wens of een enorme drijf en wil…wie heb jij dan nodig? Het antwoord is JIJZELF! Niemand zal het voor je doen of kunnen doen..een verandering creeër jijzelf. In alles.

Als jij ontevreden en of ongelukkig bent in en op je werk, dan vraag je niet aan je collega “hee wil jij mijn baan opzeggen?”. Als je wilt trouwen vraag je niet aan je beste vriendin “wil jij mijn vriend ten huwelijk vragen?”. Okee die laatste is wel een heel apart voorbeeld. Maar ik denk dat ik op deze manier wel aangeef wat ik bedoel toch?

Je eigen geluk creeër jezelf. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe jij in het leven staat en wilt staan. Weet dat dat mag. Dat dat essentieel is. Zorg goed voor jezelf en verzorg jezelf zoals je ook bijvoorbeeld voor een ander zou zorgen.

Wij, mensen met fibromyalgie, beschikken over een enorm goed “verzorgsysteem” maar vergeten daarin onszelf. Altijd maar zorgen voor, de zorgen voor een ander dragen…klinkt zwaar hè? Maar dat is het ook.

Om het jezelf nu wat gemakkelijker te maken zou je dus kunnen beginnen met wat meer voor je zelf te zorgen. En daar vind ook jij je weg in. Dat weet ik zeker! Fibromyalgie is een proces van groei en loslaten. Althans zo zie ik het.

Ik heb dingen moeten loslaten om zelf door te kunnen en hierdoor ben ik gegroeid. Ik ben gegroeid van een ongelukkig en depressief iemand naar een vrouw van middelbare leeftijd met mooie en leuke vooruitzichten.

Fibromyalgie heeft mij geleerd balans te creeëren in mijn dagelijks leven, waardoor mijn leven er momenteel heel anders uitziet dan voorheen. Bewuste keuzes!

Ik heb bewust gekozen om het pad te volgen hoe ik ‘m bewandelen wil. En ook ik heb echt wel af en toe een kiezeltje of een mega alp op mijn  pad. Die kiezel schop ik aan de kant en de alp beklim ik. Het beklimmen is het waard.

Kun jij je al voorstellen hoe jij je zal voelen als je moe maar voldaan bovenop een hoge bergtop van je uitzicht kan genieten?

Tot volgende week,

Carien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s