Street Art

Ieder heeft zijn eigen manier van meningsuiting of het uiten van zijn gevoel. Of is het het maken van een statement? Of is het je uitlaatklep?

Mijn uitlaatklep is fitness. Dan wel beweging in het algemeen. Bezig zijn. Voor sommige is dit street art. Graffitti is ook een vorm van uiting. Kunst is het in beide gevallen.

Dan wel geen kunst tussen muren zoals in een atelier of museum, maar gewoon buiten. Op straat!!

Hier in Amersfoort kom je de kunstwerken overal wel tegen, maar ik denk in iedere stad of dorp of woonplaats dat er wel kunst op straat te vinden is. Vind jij het mooi?

Zoals hier te zien op mijn foto’s bijvoorbeeld.

Ik kan hier echt met bewondering naar kijken. En mij tevens afvragen wie degene is achter de tekening. Helaas kom je daar dan weer niet zo gemakkelijk achter. Jammer wel, dat deze kunstenaars redelijk tot vrij anoniem zijn. Sommige werken zijn écht prachtig. Loze kreten of een teken vind ik persoonlijk niet zo mooi, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Uiteraard hoef je het natuurlijk niet mooi te vinden en het met mij eens te zijn. Dat houdt het allemaal weer mooi in balans toch? Ik zie zo’n uitlaatklep of muurkunst niet als “schilderij” op zich, maar wel als een flink stuk creativiteit die iemand in al zijn vrijheid heeft bedacht. En dus gewoon trots is op zijn werk. En misschien wel heel vaak nog eens langsfietst of rijdt om anoniem te genieten van zijn werk. Zeg eens eerlijk, de gedachte dat je iets kunt doen wat van waarde kan zijn voor een ander in alle anonimiteit is toch een fijn idee?

Ook hier spreek ik uit mijzelf trouwens. De hulp die ik graag en vaak aanbiedt aan mensen met fibromyalgie is soms zo overweldigend dat ik in en met al mijn bescheidenheid ook wel eens anoniem wil zijn en blijven… Stukje trots waar je als mens toch moeite mee hebt om zichtbaar te tonen en te dragen. Dat is waar het volgens mij uiteindelijk allemaal om draait..

De TROTS die je hebt maar uit én onder sociale druk maar lastig vindt om te tonen. Maar lieve mensen waarom eigenlijk? Trots zijn op jezelf, op hetgeen je doet of juist niet doet, keuzes die je maakt..laat het zijn!!

Zonder trots kan geen mens…

Was getekend,

Carien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s