Sport en fibromyalgie

Sport jij? Of heb jij een hobby waar je je energie of kracht uithaalt?

Ik denk dat het voor iedereen anders is, puur omdat geen mens hetzelfde is. Na mijn jarenlange zoektocht naar wat ik had/heb én de diagnose die daarop volgde, was ik op! Moe gestreden. Moe van het vechten om gezien, begrepen en gehoord te worden. Alles in mij wist wel dat dit voor mij niet betekende dat ik zou stoppen met strijden!

blog 26, 5c1bf4d0-e087-4f2d-a982-37f2394c5a5fLangzaamaan ben ik begonnen met bewegen. Eerst wat wandelen met de hond, toen zwemmen erbij gevoegd. Ik kon hooguit 10 minuten zwemmen, daarna was mijn batterij leeg. Niet zo zeer het zwemmen, want dat is heerlijk in het water, nee het aan – uit en omkleden waren te veel. Wat een gedoe ook voor 10 minuutjes in het water. Maar hee..de aanhouder wint!

Inmiddels na zo’n ruim 6 jaar van ploeteren, vallen en opstaan, train ik nu 5x in de week in de sportschool om mijzelf te versterken. Want dát is mijn hoofddoel. Sterker worden! Mijn belastbaarheid is in al die jaren vergroot. En daar ben ik maar al te blij mee en trots op. Ook voor mij blijft sport/bewegen met fibromyalgie een zoektocht..levenslang! Maar met moed en wilskracht kun je je leven zeker een tikkeltje aangenamer maken.

Liefs,

Carien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s