Hormonen

Vandaag eens een vrouwendingetje. Want hoe is jullie ervaring met fibromyalgie en de overgang? Wist jij dat je al vanaf je 35e bezig kan zijn met de menopauze?

Na vele onderzoeken en zoektochten werd duidelijk dat mijn fibromyalgie de laatst e 6 jaar hand in hand gaat met de pré menopauze. Verdraaid lastig! Ik noteer een aantal typische overgangsklachten t.o.v. fibromyalgie symptomen;

Overgang Fibromyalgie
Hoofdpijn Hoofdpijn
Opgeblazen gevoel Darmklachten
Angstig/Negatieve gevoelens Stemmingswisselingen
Slaapstoornissen Slaapproblemen
Last van spieren/gewrichten Pijnlijke spieren/stijfheid
Vergeetachtigheid Vergeetachtigheid


De lijst is nog langer, maar voor mij de meest aanwezige eruit gehaald. Blijkbaar ervaar ik momenteel alles dubbel dan ofzo? In ieder geval is het intens en verdraaid vervelend.

Het meest opvallend momenteel is dat ik niks onthoud of zo snel afdwaal en afwezig lijk. Ik loop standaard met een kladblokje of van die post-it papiertjes. Als ik iets bedenk moet ik het noteren want doe ik iets anders is het zo weer uit mijn gedachte. De gezegd “dan zal het wel niet belangrijk zijn” gaat in dit geval niet altijd op.

Ik zou mij er aan kunnen storen, dat doe ik niet. Want dat kost mij dan weer te veel energie waar ik dan toch al niet genoeg van heb. Ik merk wel dat ik nog meer dan voorheen erg goed ga op mijn vaste patroon qua dagindeling. Dan is het voor mij overzichtelijk en lukt het allemaal wel.

Maar ja…zijn jouw dagen altijd hetzelfde? Met werk , gezin , huisdieren en alles wat erbij komt? Nope, bij mij dus ook niet! En zo komt het dus voor dat ik (en jij ook?) ons door de dagen heen worstelen, hoe vervelend dat dus ook soms kan zijn.

Groetjes,

Carien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s