Matcha…

Matcha bevat al het goede van groene thee maar dan voller, rijker en intenser.

De volgende punten zou Matcha thee voor jou kunnen betekenen;

  1. Geeft je metabolisme een boost en helpt met afvallen
  2. Het vresterkt je immuunsysteem
  3. Het maakt je scherp en alert (cafeïne van nature aanwezig)
  4. Kalmeert en relaxed door het aminozuur L-theanine
  5. Laat je huid stralen, bevat EGCG wat bacteriedodend werkt.
  6. Het ontgift je lichaam (detox)

blog 30,IMG_3681Hoogstwaarschijnlijk zijn er zeker nog meer punten en positieve eigenschap van deze heerlijke thee te vinden. Ik heb de voor mij belangrijkste genoteerd. Met nog de aanvulling dat het rijk is aan aminozuren, vitaminen en mineralen. Mocht je de thee voor het eerst drinken, zul je misschien wel moeten wennen aan de smaak. Het is wat bitter van smaak.

Ik gebruik de matcha thee van thebodyenfitshop nu al meer dan een jaar. Onlangs ontving ik van iemand de andere van BioThee. De ietwat bittere smaak vind ik lekker, maar stel je zou dat niet zo zo vinden dan zou die matcha van BioThee een aanrader zijn, die is iets milder.

De tip die ik je mee wil geven voor het zetten van een heerlijk glas van deze thee…gebruik niet water wat nét van de kook is. Wacht een minuut of 10 voordat je het water opschenkt. Dit omdat anders het net gekookte water er voor kan zorgen dat alle goede eigenschappen verloren zouden kunnen gaan.

Ik drink iedere ochtend een groot glas bij mijn ontbijt. Heerlijk om goed bij wakker te worden en zeker een gezonde vervanger van een kop koffie.

Fijne dag,

Carien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s