Gezond eten duur?

Vandaag wil ik het even hebben over een misverstand dat bestaat over de prijs van gezond eten. Veel mensen worden namelijk niet goed geinformeerd en denken dat het heel duur is om gezond te eten. Dit is een post met veel links naar websites en producten. Het is geen gesponsorde post. Dit is echt gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Ik zie en hoor het om me heen. Mensen die uit pakjes en zakjes en potjes eten. Als je dan aangeeft dat dit niet zo gezond is omdat er onder andere veel suiker en zout wordt toegevoegd (wat natuurlijk onnodig is) dan krijg je vaak te horen dat men wel gezond wil eten maar dat het allemaal zo duur is.

Deels ben ik het daarmee eens. Als je kiest kiest voor speciale dingen als Quinoa, Superfoods, etc dan ben je inderdaad wat duurder uit. Maar in principe heb je dit niet perse nodig om op een gezonde manier te eten.

Bij deze een paar tips.

  • Verse groente en fruit zijn niet duur. Als je dan ook nog let op de seizoensgroente en fruit dan zul je zien dat dit ook al een stuk scheelt in de kosten.
  • Koop in plaats van witte rijst, zilvervliesrijst (lekker vezelrijk)
  • Koop volkoren producten. Je hebt geen fancy meergranenbrood nodig of hele dure pasta’s die van pompoen gemaakt zijn. Gewoon volkoren is voldoende, je krijgt dan lekker je vezels binnen.
  • Eet een volkoren kracker of een lekkere rijstwafel.

Ik kan zo nog wel even doorgaan maar dan wordt dit wel een heel lange lijst.

Toen ik net begon met gezonder eten vond ik het heel moeilijk en zag ik ook door de bomen het bos niet meer. Al die boeken waar allemaal verschillende informatie in staat.

Ik heb toen heel veel gehad aan de boeken van Chicslovefood (dit zijn nog steeds mijn go to boeken) en de Lekker & Simpel boeken. Hier staan veelal gezonde gevarieerde en betaalbare recepten in zodat je je reis naar een gezonde levensstijl goed kan starten. Ik zal hieronder de linkjes naar de diverse boeken en check dan ook gelijk even de websites van Chickslovefood en Lekker en Simpel (daar staan ook heel veel recepten op) voor jullie plaatsen. En heb je vragen? Stel ze vooral, daar ben ik voor 🙂

De boeken van Chickslovefood kun je kopen via onderstaande links:

5 or less

Het 5 or Less-Kookboek vind je hier

Skinny Six

Het Skinny Six-Kookboek vind je hier

Mealplanning

Het Mealplanning-Kookboek vind je hier

Daily Dinner

Het Daily Dinner-Kookboek vind je hier

20 or less

Het 20 Minutes or Less-Kookboek klik je hier

Kids

Het Kidsproof Kookboek vind je hier (deze is geweldig met verstopte groenten zodat je kids niet doorhebben dat het groente is dat ze eten 😉

En dan de links naar de Lekker & Simpel boeken. (dit zijn er een stuk minder)

LEkker Simpel

Het Lekker & Simpel 200 Hoofdgerechten vind je hier

Lekker & SImpel

Het Lekker & Simpel 1x kopen 5x koken vind je hier

Nou dat is nogal een lang verhaal geworden maar dan heb wel alle info om te beginnen met je budget gezonde reis…dat zou een mooi voornemen zijn voor het nieuwe jaar, vind je niet?

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s