Wensen

Heb jij wensen? Of heb jij dromen?

Ik wens dat… Ik wens omdat.. Ik wens… Zijn dit gedachten die jij vaak hebt? Laatst zag ik een plaatje van “i wish..” en dat heeft mij doen nadenken. Ik wens eigenlijk nooit tot zeer zelden kwam ik tot de conclusie. Waarom dan hè? Dat was direct de wedervraag die ik mijzelf stelde? Waarom heb ik niets te wensen?

<!–more Lees meer–>

blog 32, IMG_4188Uiteraard heb ik heus wel “dingetjes” die ik anders zou willen, maar dat vind ik geen wens. Dat zijn dingen die ik zelf zou kunnen bereiken als ik dat écht zou willen. Een grote zak met geld wensen dat zou het leven voor een tijdje even vergemakkelijken maar dat is het dan ook. Dan zou de wens voor zeer korte duur zijn en mij dus tijdelijk iets kunnen opleveren. Maar dat vind ik dus geen wens!! En zo zat ik een tijdje met mijn kopje thee in mijn tuin in het heerlijke zonnetje. Wat wens ik mij nou nog meer dan?

Ik ben “ziek” maar leef! Ik ervaar ongemakken maar geen drama. Ik kan gaan en staan waar ik wil, kan naar buiten wanneer ik dat wil. Ik kan slapen in een bed die staat in een heerlijk warm huis, niet groot maar warm. Ik heb eten en drinken, soms zelfs meer dan genoeg of goed voor mij zou zijn.

Kortom waarom wensen voor meer? Of zou het woord wensen niet de juiste beredenering zijn? Niet te verwarren met het woord willen/verlangen?

Wellicht als je tevreden bent heb je geen wensen? Tevreden zijn met wat je wel hebt in plaats met wat je niet hebt geeft voldoening. Het streven naar verbetering is een mooi vooruitzicht dat zeker. Maar dan is mijn cirkeltje weer rond, want het streven naar heb je zelf in de hand.

En zo mijmer ik zo nu en dan heerlijk weg in mijn eentje. Kom ik tot conclusies die mij dan ook tevens bepaalde inzichten geven. Genietend van een tweede kopje thee, gewoon omdat het kan, wens ik jullie wel een hele mooie en fijne dag!

Liefs,

Carien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s