Bikinifitness

Vaak, redelijk regelmatig, krijg ik de vraag of het wel gezond is wat ik doe.Serieus…waarom zou het ongezond zijn?Dan heb ik het hier wel specifiek over de tak van sport waarin ik mij begeef hè.

blog 34,IMG_8997Het moment on stage en zeker de laatste week (weken) daar naartoe zijn “anders” dan wat een gemiddeld persoon doet in diezelfde weken.Ja mijn voeding is strikt en aangepast, maar dat geldt voor iedere topsporter of atleet.Weet dat als je topsport bedrijft je een heel team om je heen hebt om je te begeleiden en adviseren. Ook ik.Mijn voeding en trainingen zijn uitgedacht en afgestemd op mij. Ik heb een coach die mij begeleidt all year round. Niet alleen dat ene moment. Nee dat is 365 dagen per jaar ben ik bezig voor dat ene moment dat ik moet pieken. Dat is hoe topsport gaat. Opofferingen en aanpassingen en zorgen dat je klaar bent voor dat ene moment.Want dat ene moment moet het gebeuren. Er bij staan als nooit tevoren..dat bereik je met een goede coach en een volle bak discipline en doorzettingsvermogen. Niks ongezonds aan.

blog 34,IMG_4860In mijn optiek is iedere dag koolhydraten – vetten en eiwitten in de juiste verdeling uit de juiste voedingsmiddelen niet ongezond. Het stukje van zover mogelijk “droog” zijn voor optimale spierdefinitie kunnen we over discussiëren. Maar ook dat kan geen kwaad mits je je gezonde verstand gebruikt en onder de juiste begeleiding. Wat wel een vervelende bijkomstigheid zou kunnen zijn is dat je hormoonhuishouding volledig in de war kan raken. Dat geef ik eerlijk toe. Gelukkig heb ik daar geen last van gehad. Maar ik ken verhalen van meiden en dames die dat zeker wel hebben ervaren.

Waarom ik dit een soort van mededeel? Omdat ik om mij heen ook regelmatig hoor dat men zegt “oh dat lijkt mij leuk een keer meedoen”… Doe het niet voor de leuk, maar wel uit passie voor je sport. En als je al plannen hebt? Sluit je aan bij een goede coach.

Liefs,

Carien

Volg mij ook op Instagram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s