Fibromyalgie of gewoon een winterdipje?

De laatste week voel ik me moe, rusteloos en energieloos tegelijk. De dagen zijn grauwer en het is voor mijn gevoel ook bijna de hele dag donker. Herken je dat?

Ik kom altijd erg graag buiten maar de laatste dagen wil ik eigenlijk gewoon het liefst gewoon lekker thuis met de kaarsjes en de kerstboom aan op de bank hangen. Of beter nog lekker onder de warme dekens blijven. Ik heb het voortdurend koud en daardoor loop ik de hele tijd op en neer naar de wc en het maakt niet uit of ik 7 of 10 uur slaap ik wordt nog steeds moe wakker en heb ik doorlopend zo een vervelende zeurende en vage hoofdpijn.

Nu zou ik normaal gesproken denken dat dit de fibromyalgie is die me parten speelt maar ik hoor toch ook veel mensen in mijn omgeving die klagen over soortgelijke klachten. Zou het dan toch een winterdipje zijn nog voordat de winter is gekomen?

Ik vermoed dat het bij mij gewoon simpelweg een combinatie van beiden is. Wie weet ga ik van de week even naar de zonnebank. Dan heb ik met kerst een mooi kleurtje en hopelijk knap ik er ook een beetje van op.

Verder accepteer ik maar gewoon dat het zo is en let ik op dat ik mezelf niet overbelast en droom ik nu alweer van net zo’n prachtige zomer als we afgelopen jaar hebben gehad. Zo nu ga ik weer lekker onder een dekentje op de bank naar Netflix kijken.

Vertel eens, ben jij ook zo moe en lusteloos, en hoe ga jij ermee om?

Liefs Dalia

Één reactie

  1. Jeroen

    Die grijze grauwe dagen van december zorgen bij mij ook voor het binnen willen blijven gevoel, dicht bij de kachel, zo mogelijk een glaasje gluhwein in de hand, en onze 3 poezen op schoot. Zeer herkenbaar dus. Als dan het zonnetje weer gaat schijnen gaat alles je al gauw weer gemakkelijker af. Groetjes. Jeroen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s