Ontstressen

Ken je dat, als je op vakantie gaat. Het begint al met het inpakken van die koffer en dan op tijd op het vliegveld zijn langs de douane en alles wat daarbij komt kijken en eigenlijk zit je ook in het vliegtuig niet helemaal lekker…In mijn geval dan, ik vind vliegen echt vreselijk (maar reizen o zo leuk). En dan land je en kom je aan in het land van bestemming op het vliegveld.

IMG_1228

In het buitenland lijkt alles heel anders te gaan, de mensen zijn relaxter en niemand heeft er zo’n haast als dat wij dat in Nederland altijd maar lijken te hebben. Je komt helemaal tot rust en in dat relaxte ritme terecht, Ik krijg dan altijd een dag knallende koppijn. Is blijkbaar de ontlading van alle stress en verplichtingen die je loslaat en tegen de tijd dat je weer weggaat ben je in chillmodus en neem je je voor om een stuk minder te gaan stressen.

En dan kom je aan op Schiphol en kun je niet wachten om je koffer van die band te trekken en je naar huis te haasten…haasten idd! En waarom? Je hebt geen haast, je hoeft nergens op tijd te zijn. Op de een of andere manier pik je gelijk het ritme van hoe alles hier in Nederland gaat weer op.

Het lijkt wel alsof we met zijn allen steeds meer haast hebben, steeds meer moeten presteren terwijl we dezelfde tijd hebben als eerst zowel op het werk als in je vrije tijd. Je wilt van alles doen en er lijkt altijd tijd tekort voor te zijn. Hoe kun je dan in hemelsnaam voorkomen dat je gestressed raakt? Ik heb echt respect voor de mensen die dit wel kunnen want ik vind dat zelfs nu (met burnout) onzettend moeilijk. Ik wil te snel en teveel en dat kan nu even niet.

Wat doe ik dan wel om te ontstressen?

Ik neem de zondag voor mezelf. Ik plan dan heel bewust niks in. Ik slaap uit en daarna eten we een heel uitgebreid ontbijt. Verder kijk ik op zondag Netflix terwijl ik mijn  nagels lak en bijvoorbeeld mijn haar stijl. Vaak besluit ik ook om een lekker relaxed muziekje op te zetten en lekker uitgebreid in bad te gaan liggen en ik eindig de dag op bed met een gezichtsmasker en nog meer Netflix of een goed boek.

Maar ja, dat is alleen op de zondag. Hoe ontstress je de rest van de week? Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik vind dat echt heel erg moeilijk, ik ben in mijn hoofd altijd wel ergens mee bezig en kom daarom soms ook heel moeilijk in slaap.

Nu ik te maken heb met een Burn Out probeer ik toch wat vaker die momenten in te plannen. Zo heb ik laatst een oud kleurboek gepakt en heb ik gewoon een paar uur zitten kleuren 🙂 en gelukkig komen de feestdagen er aan dus tal van kerstfilms online (ja ik ben zo’n type dat van kerstfilms houd, die geven mij een goed gevoel), of ik ga even lekker de natuur in. En ik hou van fotograferen, het liefst mensen en dieren maar ik ben laatst Amsterdam in geweest met een medefotograaf en dit wat ook erg ontspannend en gezellig. Hieronder een kleine selectie, Meer foto’s vind je hier

 

 

Gelukkig krijg vanuit mijn omgeving een hoop hulp en zetten de mensen er bij mij de rem op als ik het zelf even vergeet. Ik leer om nog eerder nee te zeggen en hoop dat ik langzaamaan een vanzelfsprekend iets wordt. Want laten we eerlijk zijn zoals de maatschappij tegenwoordig in elkaar zit moet je echt voor jezelf waken en voor jezelf zorgen. Niemand anders gaat dit voor je doen en er is maar 1 jij…daar moet je zuinig op zijn vind je ook niet?

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s