Mening en/of advies

Hoe ga jij om met de mening van een ander? Is het een menig? Of is het goed bedoeld advies? Of misschien opbouwende kritiek? Wil jij op dat moment horen wat diegene zegt? Of staat je hoofd er niet naar en ervaar jij het als onbegrip?

Onbegrip is vervelend, maar soms kun je dus onbegrip ook zelf creëren door niet geheel goed te luisteren. Als ik in wij vorm mag praten (wij = fibromyalgie strijders), dan ervaren wij geregeld onbegrip. En wellicht zijn onze voelsprieten dan soms ook bij voorbaat al ietwat negatiever ingesteld. Hoe goed bedoeld het misschien dan van die ander ook is. Je kunt dan het signaal totaal verkeerd ontvangen. Eigenlijk, het mooiste zou zijn, als je onbegrip niet persoonlijk maakt! Trek het je niet persoonlijk aan…

blog 33,fa4b875d-7044-443a-b01c-a5da167388cfEven serieus… als jij jaren bent bezig geweest om een verklaring te krijgen waarom jij je zo voelt als dat je je voelt!! Je hebt vele artsen gezien en gesproken en zelfs die wisten niet direct het antwoord, maar door je vastberadenheid ben je erachter gekomen dat fibromyalgie in je lijf is gekropen.. Hoe kun je dan verwachten dat een “leek” en “jijzelf” je direct begrijpt?

Dat is iets wat ik mijzelf heb wijsgemaakt. Ik zeg bewust wijsgemaakt omdat ik voor mijzelf een verklaring heb gezocht om het allemaal wat dragelijker te maken. Ik weet heel goed wat ik wil en kan en wat niet en wat ik ook zeker niet meer wil, dat is mijn kracht. Dat een ander niet begrijpt of wil of dit kan begrijpen dat is aan hen. Ik ben alleen uitleg en verantwoording schuldig aan mijzelf niet aan hen.

Natuurlijk!! Helemaal waar!! Het is frustrerend en mega irritant om niet begrepen te worden, maar het is dat wij begrip willen, waarom het zo irritant is!! Het kost je energie om je hieraan te irriteren, probeer vanaf vandaag voor jezelf een manier te vinden om hier mee om te gaan. Zal niet lukken in 1 dag, 1 week, 1 maand en misschien zelfs niet in 1 jaar. Maar rustig aan doen moeten we toch, dus geef dit ook de tijd om het je eigen te maken.

Veel liefs,

Carien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s