Nieuwjaars update, hoe gaat het nu?

New Year New Me? Nou nee hoor! Gewoon nog steeds dezelfde. Vraag het mensen waar ik zelf mee op school heb gezeten (nu alweer 24 jaar geleden) en ze zullen je vertellen dat ik geen steek ben veranderd, behalve dan dat ik er wat ouder uit zie 🙂

Zoals jullie weten ging het een paar maanden geleden echt even helemaal niet goed. Ik was overwerkt, mijn emoties gingen alle kanten op en ik voelde me absoluut niet goed. Via deze post daarom een update.

Het gaat inmiddels beter. Ik onderneem meer leuke dingen en vind het dan ook echt leuk. Helaas ben ik nog wel snel moe dus kan ik geen hele dagen op pad en doe ik dat wel dan ben ik daarna gewoon letterlijk uitgeput. Vanaf morgen start ik weer met de opbouw van trainen want mijn conditie is inmiddels gereduceerd tot nul…dus dat wordt heel voorzichtig weer opkrabbelen (een hele korte 15 min op de loopband). Ik deed bijvoorbeeld laatst een fotoshoot en de dag erna had ik gewoon her en der spierpijn…bedoel maar…slappe hap, haha.

Helaas krijg ik mijn stresslevel nog niet goed omlaag. Als ik ergens kom of iets hoor waarvan ik denk dat het om mij betrekking heeft dan sta ik alweer in lichte paniek en begint het piekeren weer. Het is dan heel interessant dat als je daar dan over begint je te horen krijgt dat het je eigenlijk geen reet aangaat en dat je je moet richten op je herstel en niet op datgene waar je je druk om maakt… Sorry maar dan heb je dus echt niet begrepen wat een burn-out precies is. Heb je er totaal geen interesse in of ik wel of niet herstel want anders zou je mij serieus nemen en dat doe je dus  duideijk niet. Waarschijnlijk vanuit onbegrip, omdat jij dit nog nooit hebt meegemaakt. Waarschijnlijk vind je dat ik me aanstel en denk je dat ik niet sterk in mijn schoenen sta. Jammer, heel erg jammer.

Zoals ze in Amerika zeggen “Let me break it down for you”. Want jij hebt er blijkbaar geen idee van wat ik heb meegemaakt, waar ik vandaan kom en hoe sterk ik ben. Ik ben namelijk zo sterk dat ik te lang door ben gegaan waar ik veel eerder voor mezelf had moeten toegeven dat het zo wel genoeg was. Ik ben zo sterk dat ik niet zomaar opgeef en door altijd maar zo sterk te zijn is dit mij OVERKOMEN!

Ik heb daarom voor mezelf een aantal dingen besloten. Ik ga het makkelijker maken voor mezelf. Ken je het gezegde: Don’t worry when I argue with you, it means I care. Worry when I stop ‘cause it means there’s nothing left for me to fight for!?

Mensen die mij niet serieus nemen, negativiteit in mijn leven brengen, mijn energie stelen en doen alsof ik me aanstel, zijn mijn kostbare energie niet waard. Denk vooral wat je zelf wil maar ik block die onzin gewoon, loop ervan weg en ga er niet op in, jouw verlies. Ik ga dit jaar mijn eigen geluk maken. Afscheid van het oude, van mijn oude manier van denken en doen en een persoonlijke groei doormaken. Eerder aan de bel trekken voor mezelf en niet meer doen dan ik aankan.

Iedereen die daar niet tegen kan, lees eerdere alinea 😉 Ik leef voor mezelf tot aan mijn dood dus de tijd is nu gekomen om ook aan mezelf te gaan denken. En NEE dat is niet egoistisch, dat is goed voor jezelf zorgen.

Lieve lezers, ik vermoed dat er op die paar bekrompen zielen na juist een heleboel mensen zijn voor wie mijn verhaal heel herkenbaar is. Ik heb voor jullie 1 advies en ja het is makkelijker gezegd dan gedaan omdat je vaak vastzit in een zelf aangeleerd patroon, probeer die te doorbreken! Luister altijd naar je eigen intuitie want die heeft het meestal bij het rechte eind, geniet van iedere dag, doe wat jij leuk vind en nooit meer dan je aankan of dingen die je niet wilt vanwege de druk van buitenaf. Neem je leven in eigen hand en als dit niet lukt, zoek hulp, het is geen schande om er met iemand over te praten. Zorg goed voor jezelf want jij moet elke dag met jezelf leven dus jij bepaalt wanneer wel of niet! Je bent het zeker waard.

Tot slot! Ban negativiteit uit je leven. Daarmee zeg ik niet dat je nooit verdrietig of nooit een dag lekker negatief mag zijn (ik ben ook niet altijd het zonnetje in huis) daarmee bedoel ik dat als iets in jou leven je energie vreet in plaats van jouw energie geeft je zorgt dat je dat achter je laat en daarvoor in de plaats dingen gaat doen die je positieve energie geven. Er zullen zeker mensen zijn die dit niet begrijpen maar dat is jouw probleem niet dat is die van hen en ze zijn je niet waard.

Ik sluit mijn verhaal nu af door jullie een heel gelukkig, geslaagd en positief 2019 toe te wensen!

En wil je naar aanleiding van mijn verhaal ook jouw verhaal kwijt? Je weet me te vinden.

Heel veel liefs,

Dalia

 

 

 

6 reacties

 1. Joyce

  Hey mop, trots op jou dat je deze weg in gaat , hun verdienen niet jou energie. Er is er maar 1 belangrijk en dat ben jij😘 leef je leven zoals jij dat wilt, ga zo door!! Dikke kus en knuffel Joyce

  Like

 2. Rianne

  Jahoor zeker herkenbaar!!! En id jouw leven en zeker keuzes Maken voor jezelf… ! En dat overkomt mij niet is de stomste opmerking die er bestaat… iedereen is mens… wake up!!!

  En ban de negatieve mensen heb ik ook gedaan.. echt oprotten. Zijn ook altijd de mensen met een mening over anderen..😉..

  En je zwakte laten en durven zien is pas sterk.. ik heb er zoveel respect voor..

  Lekker 2019 inknallen😘.. you’ve got this

  Like

 3. Robina

  Zo herkenbaar.. en blijf dat belangrijke stuk herhalen: dit is zo gelopen omdat je té sterk bent, en een ander onwetend persoon zal nooit begrijpen hoe sterk dat werkelijk is☺️. En hoe het nog sterker is dat je nu dankzij dat te sterk zijn een andere groei tot zelfzorg mee maakt! Je doet het super, mooi en herkenbaar geschreven..⭐️

  Like

  1. Dalia

   Ah lief dank je wel! Dat is inderdaad ook waar ik elke keer weer naar terug grijp als ik weer eens iemand meemaak die me niet serieus neemt of het niet begrijpt.

   Thanks voor je lieve berichtje! 😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s