Review: Instaproof

Instagram, het social media platform van deze tijd. Een plek waar we mooie content proberen te creeren waar we anderen mee kunnen inspireren en motiveren. Influencen wordt het ook wel genoemd.

Helaas met het telkens veranderende algoritme wordt het ons steeds moeilijker gemaakt om organisch te groeien. Neem nu mijzelf bijvoorbeeld. Twee maanden terug groeide ik nog met zo’n 400 volgers per week. Tegenwoordig wordt ik wakker en heb ik er wel volgers bij maar zijn er ook weer evenveel of soms zelfs meer weg.

Mijn engagement daarentegen is beter dan ooit. Mede dankzij het boek Instaproof

Ik mocht een exemplaar van dit boek ontvangen en wat een eye opener. Ik had wel vaker blogs over hoe te succesvol te zijn op instagram en ebooks gelezen maar dit boek beschrijft het allemaal heel simpel. Het leest heel makkelijk door omdat het heel leuk geschreven is en er hele mooie foto’s in staan. Serieus ik had het in een paar dagen uit en kon er meteen mee aan de slag.

Het boek bestaat uit 15 hoofdstukken die allemaal een apart onderdeel bevatten. HEt legt alles duidelijk uit en je kunt er vrijwel direct mee aan de slag op je eigen Instagram. Van het plannen van je posts, het creeeren van je content, tot het gebruik van hashtags en vinden van je niche. Over hoe je influencer wordt en hoe je je eigen bedrijf promoot. Alles wat je nodig hebt vind je in dit boek. Ik ben bijvoorbeeld aan de slag gegaan met # en daaruit bleek dat ik bijna niet gevonden wordt via de # die ik gebruikte. Dus na goed onderzoek te hebben gedaan gebruik ik nu een aantal andere hashtags die werken voor mij en wordt ik veel meer gevonden!

Ik groei nog steeds heel gestaag maar dat heeft geloof ik op dit moment te maken met iets dat Instagram aan het doen is en niet perse met mij. Maar…mijn engagement is echt supergoed, ik krijg oprechte reacties van mensen en ik wordt ook steeds vaker gevraagd om leuke promoties voor mijn volgers te doen. Zo had ik laatst naar aanleiding van de blog over hardlopen voor Unicef een winactie waarin ik een hardloop pakket weg mocht geven. Ik heb de tips in het boek opgepakt en ben daar iets me gaan doen en ik merk dat het me echt geholpen heeft. Ik raad dit boek dan ook echt van harte aan.

img_7721Instaproof is verkrijgbaar bij bol.com en kost €17,50  en als je dan toch bezig bent, check dan ook gelijk de boeken van Anki Wijnen, Shoot! en Snap! Deze boeken zijn van dezelfde uitever en minstens zo leuk geschreven echt een naslagwerk dat ik er nog regelmatig bij pak. Met deze drie boeken heb je alles wat je nodig hebt voor jou perfecte instafeed!

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en als je vragen of zelf nog tips hebt dan hoor ik ze graag!

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s