Als je lichaam een radar is voor het weer :-)

Mijn man en ook mijn moeder weten het al heel lang. Ik kan je van te voren precies vertellen wat voor weer het wordt. Hoe dat kan? Reuma en Fibromyalgie hebben ervoor gezorgd dat ik een soort radar heb.

Het gebeurd bijvoorbeeld nog weleens dat het weerbericht zegt dat het droog blijft en dat ik dan tegen Mike zeg dat hij beter rekening kan houden met regen omdat ik “last heb van mijn heup” of “pijn aan mijn knie of pols”.

Zit er onweer of sneeuw in de lucht dan loop ik de hele dag met giga hoofdpijn rond die zelfs met een paar pijnstillers niet weg te krijgen is en pas weggaat als de onweer voorbij is of de sneeuw de lucht uitkomt.

Maar nu komt het….volgens de experts die er onderzoek naar hebben gedaan bestaat er geen relatie tussen het weer en reuma klachten. Volgens iedereen in mijn omgeving die ook reuma of fibro hebben inclusief ikzelf is die theorie niet helemaal juist. Feit is namelijk…vies vochtig weer, pijn pijn en nog eens pijn. Gek he?

Is een beetje hetzelfde als dat heel veel mensen met volle maan moeite hebben met goed slapen.

Afijn, blijkbaar zit er dus sneeuw in de lucht want ik loop nu al letterlijk een paar dagen met hoofdpijn en een heel moe gevoel in de rondte. Zonder make up zie ik er ook niet uit, haha. En dat terwijl ik toch eigenlijk best wel lekker slaap.

Als je dus bij mij in de buurt bent heb je altijd een soort buienradar bij de hand. Of ik daar blij mee ben? Nee ik zou liever gewoon zijn als normale mensen die dit soort pijn niet ervaren. Maar ja helaas ben ik op die manier niet gezegend met een gezond lichaam (gelukkig heb ik dan mijn looks nog :-)) Dus ja dan zie ik het maar als een positief iets dat ik een weervrouwtje ben.

Ik wens jullie allemaal een fijne week toe en wie weet kunnen we deze week nog een heus sneeuwgevecht houden.

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s