kopie of origineel

Er wordt al zoveel geschreven over social media, meer dan mij lief is misschien wel. En toch ben ik er zelf ook actief op. Ooit begonnen als leuk, waarom niet. Zo’n dingetje wat ik dan doe zonder over de gevolgen na te denken dan wel de consequenties. Want aan social media zitten wel degelijk consequenties. En nadelen.

 

Maar de nadelen ervan ervaart een ieder weer anders, dus het is maar net wat jij een nadeel vindt en wat ik een nadeel vind. Wat ik wel vervelend vind is het gekopieer. Blijf gewoon jezelf, kijk niet eerst bij of naar een ander hoe die iets doet. Of wat diegene post. Waarom zou je? Het is jouw insta, het gaat hier om jou. Althans laten we niet vergeten dat ik altijd schrijf uit mijn denkbeelden en eigen wijze hè. Volg jij mij hier (link insta)? Als je dat doet of gaat doen, dan kom je mij iedere dag (tot nu toe) tegen met een nieuwe post en foto. De post is zo lastig niet, want dat is net als mijn blogs…ik schrijf waar ik op dat moment aan denk of wat mij bezighoudt. Maar de foto…tja de foto. Daar denk ik wel weer over na! Want lieve mensen, alles is te plaatsen maar je zou je af kunnen vragen of je alles ook wil plaatsen! Ben jij bereid om van alles te plaatsen om bijvoorbeeld meer volgers te krijgen? Of meer likes? Bij mij denk ik na wat ik aan heb, maar zijn mijn foto’s bijvoorbeeld wel naturel. Vaak geen tot zeer weinig make up, en laat staan het gebruik van een oppoets filter.

 

Ik zeg eerlijk, je kan af en toe een foto van mij tegen komen in een bikini, dit gaat dan vaak om en over het feit dat ik een shape update bijhoud voor mijzelf en mijn volgers. Want laten we niet vergeten dat ik een bikinifitness atlete ben en dat je dat dus mee krijgt in mijn feed. Dat is onderdeel van mijn leven. Maar als dat nu geen onderdeel van jouw leven is, ga dan niet tegen beter weten in zo’n foto plaatsen. Wellicht schieten dat soort foto’s van mij wel enorm de lucht in met likes…maar dat is inderdaad lucht.

Deze likes zeggen niet zoveel, en dan heb ik het nog niet eens over de volgers die ik er op die dag bij krijg. Nee joh, want de volgende dag plaats ik dan weer een andere foto, waar niet zo veel huid te zien is…en voilà weg volgers die mij de dag er voor nog wel interessant vonden?

Dan komen we nog even bij het stukje “samenwerkingen”. Ik zie dat ook veel om mij heen, mensen die van alles ontvangen en “gratis” krijgen. Weet lieve mensen dat dit ook niet is zoals het lijkt. Vaak werken de mensen snoei hard om überhaupt een product op gestuurd te krijgen (er zijn er zeer weinig waar het zo komt aanwaaien) en het woordje gratis is gezichtsbedrog misschien? Mocht jij een post zien met reclame over of een goed woordje over, dan is dit vaak aan strikte regels verbonden. Je ontvangt misschien een product maar daar moet je best veel voor terug doen. Dus gratis?

Bij mij zie je soms ook iets voorbij komen, maar dan heb ik het gewonnen, ik ben dol op witacties en give-aways, want veel samenwerkingen heb ik niet. Ik behoor ook niet tot de categorie…goh krijg ik toch spontaan wat opgestuurd. Ik zou daar actiever in kunnen zijn, maar vraag mij momenteel oprecht af…hoe persoonlijk wil ik mijn pagina houden?

 

blog kopie,img_8072Even een klein reclame stukje voor mezelf. Hebben jullie Facebook? Op Facebook heb ik namelijk ook een persoonlijke pagina aangemaakt. Omdat ik merkte dat mijn “vrienden” van Facebook mij niet volgen op Instagram (of andersom). Mocht je mij willen volgen? Ik ben hier  (link naar Facebook) te vinden.

 

Nog even terugkomend op de titel ; kopie of origineel? Ik ga voor origineel. Ik merk ook wel dat ik posts tegenkom en mij realiseer “hee had ik het daar ook niet over?” Ik heb het nog niet zo gek lang geleden zelfs letterlijk ondervonden om gekopieerd te worden. Eerst onschuldig later toch iets serieuzer dat ik er ietwat last van had. Dat zijn dan de nadelen waar ik het over had. Maar hee wat zei Coco Chanel daar ooit over ;

blog kopie,img_7703

 

Lieve mensen, trouwe volgers en lezers,  doe gewoon je ding, maar blijf bij jezelf. Je bent uniek en mooi zoals jij bent en van jou is er maar 1! En dat is uiteindelijk het enige wat telt.

 

Liefs,

 

Carien

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s