Spierpijn…

Door van alles en nog wat is het mij al heel lang niet gelukt om een normale routine voor het trainen op te bouwen. De trouwerij kwam er aan en ik had last van mijn heup, wilde het niet riskeren dat ik met een kruk zou lopen op onze mooie dag, daarna op huwelijksreis en toen kwamen we weer terug.

Vrijwel direct na terugkomst kreeg ik allemaal reumatische klachten en last van abnormale vermoeidheid en…hoe dichter het einde van de vakantie in zicht kwam hoe vermoeider is werd en hoe erger ik ertegenop keek om weer aan het werk te gaan. Achteraf gezien snap ik waarom…die burn out zat er toen al lang en breed aan te komen.

Na drie weken werken was ik totaal uitgeput, mijn emoties gingen alle kanten op en… mijn lijf deed overal pijn. Ik viel ook nog eens 5 kilo af (en ik weeg al niet veel) en kon nog steeds het sporten niet oppakken. Inmiddels deed ik dus al maanden weinig tot niets.

Toen ik me weer wat beter begon te voelen ben ik weer langzaam begonnen maar ook dat voelde niet goed. Mijn motivatie verdween daardoor als sneeuw voor de zon want wat heeft het nu voor nut als het je net 1x per week lukt om een kwartiertje te trainen. Ik besloot toch nog even af te wachten.

Afgelopen twee weken voelde ik mij beter en ben daarom weer begonnen. Ik kon maar 2.5 kilo liften en ben dus gewoon weet terug bij waar ik twee jaar geleden toen ik begon was. Ik vind dit zo frustrerend maar toch ga ik maar weer door want ik weet nog wel hoe goed ik me voelde toen ik op volle kracht kon trainen.

Nu dacht ik van de week dat het een goed idee was om dan weer te beginnen zoals toen. Het Les Mills programma doorlopen. LET OP! Ik deed dit dus met 2,5 kilo..en de dagen erna tot op vandaag heb ik mega spierpijn. Een normaal mens gaat dan gewoon toch lekker trainen maar ik kan dat niet want tja, FIBRO…inmiddels trekt het wel redelijk weg maar mijn linker arm blijft pijnlijk, alsof ik een spier in mijn tricep heb verrekt ofzo, alle beweging doet pijn en voelt gespannen en licht verdoofd aan. Dit gevoel trekt helemaal door naar mijn hand waardoor die voortdurend tintelend aanvoeld.

Nu hoor ik je denken wat vervelend, maar dit is dus ook weer een stukje van leven met Fibro. Je weet nooit hoe je lichaam ergens op reageert en ik moet dus inderdaad weer helemaal opnieuw beginnen.

Gelukkig voel ik mij inmiddels wel weer een stuk beter dan een aantal maanden geleden. Heb ik lekker een paar weekjes vrij waarin ik rustig de tijd kan nemen om het trainen weer op te bouwen en tegelijkertijd voldoende rust te pakken. Zo heb ik als de zomer er weer aan komt weer mijn bikinibody en zichtbare abs 🙂

Heb jij weleens met dit soort problemen te maken en hoe pak jij dit op? Hoe ga jij om met dit soort tegenslagen en hoe blijf jij gemotiveerd?

Laat het me weten in de reacties.

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s