Bananenmuffins

Wat heb je nodig? (Voor +/-  8-10 muffins)

– 3 bananen (goed rijp)
– 3 eieren
– 50 gram dadels (ontpit)
– 100 gram amandelmeel
– 50 gram havermout
– 1/2 tl (wijnsteen)bakpoeder
– handje ongebrande amandelen/cashewnoten/walnoten
– muffin vormpjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Meng de bananen en de dadels in de blender/keukenmachine tot een glad beslag. Doe de havermout in de blender en maal tot meel. Klop de eieren luchtig in een kom en meng dit met de bananenpuree. Voeg het amandel- en havermoutmeel hieraan toe en meng tot een gladde massa. Voeg nu het bakpoeder toe en roer goed door. Als laatste meng je de ongebrande noten met de massa en giet je het voorzichtig in de vormpjes. Zet in de oven voor +/- 30 minuten. Als de bovenkant te donker wordt kun je de vormpjes afdekken met bakpapier. Controleer met een sateprikker of de muffins gaar zijn en laat ze afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s