Wat heb je nodig?

– 8 (roma) tomaten
– halve aubergine
– 3 teentjes knoflook
– halve ui
– scheutje olijfolie
– (biologisch) groentebouillonblokje
– peper om op smaak te brengen
– basilicumblaadjes ter garnering.

Hoe maak je het?

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in een grote soeppan met wat olijfolie. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Voeg de tomaat toe aan de pan en bak nog ongeveer twee minuten mee. Snijd de aubergine in stukjes. Voeg een liter water en het bouillonblokje toe aan de pan. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de aubergine toe. Laat nog ongeveer 5 minuten koken en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met wat peper en voeg basilicumblaadjes toe ter garnering.
Eet smakelijk!
Tip: lekker met (vegetarische) gehaktballetjes
Liefs Kim!

Hi, leuk dat je mijn blog gelezen hebt. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat :-)

%d bloggers liken dit: