Intuitie

Intuitie, vertouw jij erop? Luister jij ernaar? Of negeer je dat stemmetje in je achterhoofd.

Bij mij is dat stemmetje heel erg sterk en over het algemeen heb ik het bij het rechte eind. Vraag het de mensen die dichtbij me staan en ze zullen je enigzins geirriteerd vertellen dat ik vrijwel nooit ongelijk heb. Waarom is het dan toch zo dat ik het bij anderen altijd heel duidelijk zie, dat ik anderen precies kan vertellen wat er aan de hand is en van advies kan voorzien terwijl ik zelf mijn eigen advies niet goed opvolg.

Vaak begint dat stemmetje al snel te fluisteren en wetende dat die gelijk heeft negeer ik het net zolang tot dat fluisteren is veranderd in geschreeuw. Geschreeuw dat zo hard is dat mijn lichaam eronder lijd en ik weer eens rustig aan moet doen. Waarom oh waarom doe ik mijzelf dit aan.

Sinds de zomer heb ik bijvoorbeeld niet echt meer goed kunnen trainen. Zo nu en dan doe ik wel iets maar al heel snel ben ik dan uitgeput. Nu heb ik natuurlijk naast de fibromyalgie een flinke klap gekregen vanwege dat gedoe op mijn werk en heeft mijn lichaam (en geest) tijd nodig om daarvan bij te komen. Als ik gelijk naar dat stemmetje had geluisterd dan had ik het probleem al veel eerder aangepakt en had het nooit zover gekomen.

Deze week heb ik daarom besloten wel naar mijn lichaam te luisteren en 2 afspraken afgezegd en iets relaxed gedaan. Daarnaast ben ik begonnen met Yoga en hoop ik dat dit naast mijn meditatie helpt om wat meer ZEN te worden.

Nog even terugkomen op dat dingetje dat intuitie heet. Je kunt het noemen hoe je het wilt, een onderbuikgevoel, een stemmetje of een zesde zintuig. Die van mij is heel sterk en ik heb besloten (in ieder geval te proberen) er voortaan naar te luisteren. Dat zal niet makkelijk gaan want ik ben ontzettend eigenwijs maar het is wel iets wat ik nodig heb. Om te groeien als mens en om mijzelf nog beter te leren kennen. Progressie zit niet alleen van buiten, niet alleen in wat je eet of hoe je traint. Ook vanbinnen moet het goed zijn. Pas dan ben je in perfecte harmonie met jezelf. Dit is dan ook op dit moment mijn grootste doel. Om zowel in mijn koppie als lichamelijk in balans te komen en te genieten van elk moment dat het leven mij bied.

Uiteraard neem ik jullie zoals altijd graag mee op deze reis…

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s