Leeftijd

Leeftijd speelt geen rol. Maar geloof mij je gaat het merken hoor dat je ouder wordt. Ik sta niet echt stil bij mijn leeftijd, maar jeetje het begint her en der toch echt wat te roesten.

Het wordt toch lastiger als je ouder wordt. Neem mijn fitnessjourney. Het kost mij langer en meer energie om de shape te behalen die ik voor ogen hebt t.o.v. iemand die bij wijze van spreken 5 tot 10 jaar jonger is. Ook uiteraard speelt mee dat ik op latere leeftijd pas begonnen met fitness. Maar dat is het fitness verhaal. Gaan we het even hebben over de ogen. Knetters ik krijg steeds meer moeite met lezen. Maar aan een leesbril wil ik niet, want dat is dan toch echt wel een bevestiging toch? Maar waar is het dan de bevestiging van? Dat je ouder wordt, gelukkig maar, en dat je ogen van al het mogen kijken in deze jaren wat moeite krijgen…nou vooruit dan maar. Ik help ze een handje en zorg voor ondersteuning bij lezen en autorijden. Want het werd toch wel erg vervelend dat ik pas zodra ik zowat onder het bord was, dat ik kon lezen wat er op stond…hoe vaak ik de afslagen niet gemist heb…

Dan zijn de ogen nog wel de minst vervelende lijfeigenschappen die achteruit gaan. Als vrouw zijnde kom je op een gegeven moment in een periode dat hormonaal de boel veranderd. Zo heb je rammelende eierstokken en wil je (als je een kinderwens hebt) voor een bepaalde leeftijd toch het liefst zwanger raken. Nou diezelfde eierstokken zorgen er op een gegeven moment voor dat ze aan het rommelen gaan en juist er voor zorgen dat vrouwen er wel klaar mee zijn om altijd te zorgen voor. Nee joh moeder natuur vind het dan nodig om signalen af te geven om te gaan doen wat je eigenlijk altijd al wilde, meer tijd voor jezelf. Nee echt super lekker rustgevend allemaal als de boel zo overhoopt gehaald word. Vind je het gek dat je opvliegers krijgt? Hartstikke druk in je hoofd met al die keuzes die je voorheen nooit had nu plots de overhand nemen.

Ik  ben plots mega fan van het dragen van een jasje of vest. Waarom? Simpel, jasje of vest uit en dan weer aan..oftewel warm – koud – warm – koud – bloedheet -koud en ga zo maar door.. Nee werkelijk die overgang brengt genoeg met zich mee. Super gezellig. En wat je er aan kan doen? Niks. Gewoon ondergaan want het hoort er bij. OOoo en weet je wat je er ook nog zomaar bij krijgt? Verandering van je vrouwelijke vormen. Plots krijg je meer heup, borst en of bil. Stop maar met trainen hahahah, na je 45e (of 40e) gaat dat vanzelf. En lieve mensen dan zwijg ik nog over de gewrichtsklachten / hartkloppingen en stemmingswisselingen.

Je hele dagelijkse leven raakt verstoort joh. Wat een gekkigheid allemaal. Ach en als ik dit zo allemaal teruglees dan denk ik, geef mij die leesbril maar. Ouder worden is een voorrecht en daar ben ik dankbaar voor, met of zonder ongemak zolang ik kan en mag genieten van al het moois ik nog kan en mag zien, dan valt het allemaal wel mee.

Liefs,

Carien

Volg mij hier op Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s