Supplementen

Hi,

Gebruik jij supplementen? Ik kreeg als klein kind / jong kind altijd die rode tabletjes van Davitamon. Later toen ik als student door het leven ging, gebruikte ik andere supplementen hahahaha…laten we zeggen dat mijn studententijd niet de meest healthylifestyle was. Maar wel een hele mooie tijd was.

 

Na mijn studententijd en dus toen het allemaal wat serieuzer werd ben ik wel weer extra vitaminen gaan slikken. Maar met name vitamine C. Ik was eigenlijk niet zo bezig met dat soort aanvullingen. Eigenlijk pas zodra ik in aanraking kwam met het revalideren omdat ik totaal opgebrand was, pas toen ben ik extra’s gaan innemen. En toen ik ruim 3 jaar geleden in de fitness belandde zag ik nog meer het nut in van eventuele aanvullingen per dag.

 

In de afgelopen jaren heb ik wel gewisseld en afgewisseld merk ik. Standaard (al jaren) is wel de Omega 3. Wist jij dat Omega 3 vetzuren een gezondheidseffect hebben op ;

  • hart -en vaatziekten
  • bloeddruk
  • cholestrol
  • zwangerschap en borstvoeding
  • gedragsstoornissen, depressie en dementie

Vooral om die laatste categorie werd het mij aangeraden, in het begin een hoge dosering momenteel slik ik er 1 per dag, maar eet ik ook nog regelmatig vette vis. Ja ik kom uit een zware depressie of in ieder geval een zeer donkere periode, er is meer nodig dan alleen Omega 3, maar het kan je er zeker bij helpen of ondersteunen.

 

supp,IMG_4398Wat ik naast de Omega 3 nog meer dagelijks slik? Glucosamine&chondroitin (voor het kraakbeen en de gewrichten) , vitamine D3 (ondersteunt de weerstand), magnesium (spieren) en sinds kort gebruik ik curcuduyn.

Waarom ik curcuduyn ben gaan gebruiken? Als je mijn blogs met regelmaat leest dan weet je dat ik momenteel kamp met aardig wat blessures. De voornaamste, meest hardnekkige is mijn bekken. Ik heb een instabiel bekken, dat heb ik al enorm lang en altijd goed mee om kunnen gaan. Nu heb ik zelf gekozen voor fitness om sterker te worden, maar heeft nu wel als resultaat dat mijn SI gewricht dusdanig niet meer soepel te krijgen is dat door dat vastzitten (en af en toe kanteling) er lager gelegen in bil een slijmbeursontsteking is ontstaan. Nou heel verhaal, maar toen was ik onlangs in de Vitaminstorenl en kwam aan de praat met degene die daar werkte. Ik had nog wat meer spulletjes nodig en vroeg hem of hij misschien iets wist tegen slijmbeursontsteking.

 

Nu was ik zelf al begonnen met iedere ochtend een gembershot te drinken van Juicexpress en een glas kurkuma thee per dag. Dit omdat gember en kurkuma beiden zeer waardevolle eigenschappen bevatten en zeker je gezondheid een boost kunnen geven. Bij de Vitaminstorenl kreeg ik het advies minimaal 2 weken lang iedere dag 2 capsules van CurcuDyn te gebruiken en dat te ervaren of het wat zal doen.

supp,IMG_4399CurcuDyn bevat kurkuma-extract en gemberextracten die kunnen bijdragen aan soepele gewrichten. Het bevat ook vitamine D wat weer bijdraagt aan de werking van de spieren en de vitamine C die het ook nog bevat heeft een positief effect op het kraakbeen en de bloedvaten. Nou dit alles bij elkaar maakt dat ik dit uiteraard wil gaan proberen. Dus ik ben van de week begonnen, het is nu echt nog te vroeg om er daadwerkelijk iets over te zeggen of ik verschil bemerk. Maar wellicht kom ik er binnenkort op terug.

 

Mocht jij na het lezen van dit blog nu nog een goede aanvulling weten, of denken “hee je mist dat”…schroom niet om mij een berichtje te sturen! Twee weten altijd meer dan één en daarbij ik ontvang graag feedback en of info en advies.

Ik wens jullie een enorm gezonde week,

 

Liefs

Carien

Je kunt mij ook hier volgen op Instagram

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s