Duurzaam

Onlangs schreef ik al een post over Farmedtodayx op mijn instagram account. Via dit blog of review, hoe je het noemen wil, kom ik daar nog even op terug.

Farmedtodayx heeft een systeem bedacht en ontwikkeld om voedselverspilling tegen te gaan. Zij hebben boxen ontwikkeld met daarin groente en of fruit wat afgekeurd word op uiterlijk en daardoor weggegooid zou worden. Moet je nagaan, je ziet er anders uit dan hoe men vindt dat het moet zijn en je wordt weggegooid. Onzin toch? Daarom dat ik deze onderneming nog eens extra aandacht wil geven in dit stukje schrijven. Voordat ik iets meer ga schrijven over het hoe of wat, wil ik eerst de 2 volgende instagram accounts ook nog onder de aandacht brengen, namelijk farmedtodaymarket (voor duurzaam voedsel) en farmedtodayfoodlab (voor innovatieve voedsel producten).

farm,IMG_5597Farmedtodayx is opgericht in 2017 , momenteel zijn ze “bedrijvig” vanuit Amsterdam. Als je naar de website gaat , dan heb je een zeer duidelijk beeld van waar zij in geloven en waar zij voor staan. Namelijk het tegengaan van voedselverspilling en zo aan het meewerken en helpen aan een beter milieu. Het duurzaam voedsel systeem bestaat niet alleen uit de boxen die ze bedacht hebben, nee het gaat veel verder dan dat. Ze ontwikkelen nog meer, wat dacht je van verse jam gemaakt van heerlijke verse vruchten die anders in de container waren belandt? Transparant en eerlijkheid dat is wat de site ook duidelijk mee geeft. En ik geef toe, dat gevoel krijg ik er zeker bij. Meer ook omdat het allemaal zo heerlijk duidelijk wordt beschreven. De optie om direct naar de “markt” te gaan of eerst rond te kijken naar wat ze nu eigenlijk “ontwikkelen”. Op deze manier proberen zij een community te creeëren die een positieve impact kan hebben op basis van het feit en overtuiging van goed en gezond eten en voeding.

Nog even over de boxen, want daar heb ik tenslotte mee kennis gemaakt.

Wat ik al zei er zijn verschillende soorten ;

 • small , 4 kg voor 1 -2 personen
 • regular , 8 kg voor 2 – 3 personen
 • office , voor een team van 10 personen
 • office , voor een team van 5 personen
 • student , 3 kg voor 1 persoon
 • restaurant , 12 kg

Dan heb je ook nog de keus uit  fruit – groente of een mix van groente en fruit. Levering is door heel Nederland en worden iedere woensdag of donderdag middag/avond geleverd. Je ontvangt een track&trace code, dus je kan je pakket volgen. Mocht je in Amsterdam wonen dan is er de mogelijkheid voor een extra aflever optie namelijk ook nog de dinsdagavond. Goed om te weten is dat de producten die in de box zitten komen of bij Food Center Amsterdam (die ontvangen producten van over de hele wereld)  vandaan, bij de lokale nederlandse boerderijen of via Instock Amsterdam (die ontvangt producten van Albert Heijn).

Zoals je op de foto ziet is het een gemengde box va groente en fruit , ik ontving de small variant. Ik heb er een heerlijk groente-fruit sapje van gemaakt, de producten heb ik gedaan in mijn slowjuicer. Het resultaat werd een ananas – banaan – rode bieten en ik had zelf nog broccoli en een granny smith appel toegevoegd. De ananas en banaan zagen er voor mij goed uit…ja ze hebben wat plekjes maar dat doet aan de kwaliteit en smaak geen nadeel. Ik dronk een heerlijk glas gevuld met gezondheid.

Hierboven schreef ik al over de site, je kunt daar op klikken want het is een directe link naar hun toe. Of klik hier voor een directe link naar de market. Waar je andere andere de verschillende categorieën kunt vinden, zoals ;

 • from the Farm
 • from the kitchen
 • vegan foods
 • boxes & packages
 • coffee , tea & drinks
 • non food items

Kortom meer dan genoeg reden lijkt mij om net als ik daar eens rond te kijken en eventueel te bestellen. Het moge duidelijk zijn dat ik inmiddels zeer enthousiast ben over  deze onderneming en ze zeker ondersteun in hun community.

Laat mij gerust weten als jij ook enthousiast bent geworden en wellicht wat bestellen gaat? Of net als ik het gemak van een box inziet.

Een healthy groet en tot schrijfs,

Carien Steur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s