Proteïne kwarkbollen

In samenwerking met Muscle Concepts hebben wij een eiwitrijk recept bedacht, die je kunt consumeren voor en/of na het trainen. Voordat we het recept verklappen, is het wellicht handig om ze kort voor te stellen. Muscle Concepts is opgericht door en voor sporters. Ze staan voor een bepaalde lifestyle: gezondheid, fitheid en sterke spieren. Het doel is om iedereen gezonder/bewuster te laten worden over de manier van leven, bewegen en eten. Want als jij je gezond en topfit voelt, sta je positiever en dus gelukkiger in het leven!

Het recept dat is ontwikkelt is rijk aan eiwitten en kun je consumeren als pre-workout meal of post-workout meal, om optimaal spierherstel te bevorderen.

Wat heb je nodig?

 • 250 gram optimel kwark appel/kaneel
 • 100 gram rozijnen
 • 1 appel
 • 250 gram bloem/amandelmeel/havermeel
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1 eetlepel (wijnsteen)bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 scoop proteïne poeder (whey) vanille
 • 100 gram frambozen
 • 1 appel

Hoe maak je het?

Wel de rozijnen in warm water voor ongeveer 10 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel en snij in stukjes. Meng de kwark, eieren, bakpoeder, proteïnepoeder, kaneel en kokosolie. Meng de frambozen in je blender met een klein beetje water en roer vervolgens door het mengsel. Voeg nu de bloem, rozijnen en appelstukjes toe en roer nogmaals goed. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak met de buitenkant van twee eetlepels bolletjes van het beslag. Bak de kwarkbollen ongeveer 20-25 minuten in de oven.

*dit recept is zoals elke week geschreven door Kim. Alleen deze week in samenwerking met Muscle Concepts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s