Bananenbrood met gevriesdroogde perzik

Wat heb je nodig?

– 3 rijpe bananen
– 60 gram dadels (zonder pit)
– 3 eieren
– 100 gram amandelmeel
– 50 gram havermout(meel)
– 1 1/2 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
– handje noten (ongebrand en ongezouten)
– zakje gevriesdroogde perzik (NADA nothing added)

Hoe maak je het?

Verwarm je oven vast voor op 175 graden. Meng de dadels met de bananen in je keukenmachine tot een glad beslag. Als je havermout gebruikt, verpulver deze dan in je keukenmachine tot meel. Klop de eieren luchtig in een kom en meng met de bananenpuree. Voeg het amandel- en havermoutmeel toe en roer goed door. Voeg ook het bakpoeder toe en roer nogmaals goed. Roer als laatste de ongebrande noten door het beslag en giet het mengsel in de cakevorm. Strooi de gevriesdroogde perzik er over heen en druk een klein beetje aan met de achterkant van een lepel. Bak het bananenbrood gaar in ongeveer 50 minuten.  Als het brood te donker wordt kun je het tussentijds afdekken met bakpapier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s