Garnier bio

Hi daar allemaal,

Ik had onlangs een post over de nieuwe lijn van Garnier en daar in vroeg ik over ik er in een blog op terug zou komen, nou jullie stemden massaal JA. Dus voilà hierbij mijn uitgebreide informerende blog over deze nieuwe lijn.

Als je de productgids er bij pakt is het eerste wat je tegen komt de beloftes van Garnier bio. En zoals ik aangaf dit word een uitgebreide informerend blog dus ga ik zoveel mogelijk hier over delen dus ook de beloftes die Garnier maakt.

  1. de producten zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT Greenlife volgens de COSMOS Standaard.
  2. de formules zijn Vegan. De formuleringen zijn vrij van ingrediënten of bijproducten van dierlijke oorsprong.
  3. de ster-ingrediënten zijn afkomstig van duurzame bronnen, die ieder jaar herontwikkeld kunnen worden. (de lavendel, argon, tijm, aloë vera, citroengras en korenbloem)
  4. Waar mogelijk is gerecycled materiaal en recyclebaar materiaal gebruikt zonder in te leveren op de prestaties van de producten

 

garnier,IMG_7420

Dit gezegd hebbende is het voor de consument vooral van belang waar wat voor dient. De nieuwe lijn geeft aan dat er een plant is voor elk huidtype . Je las ze hierboven al even, maar ik ga ze nogmaals hieronder benoemen met ieder hun eigenschap en uit welk land Garnier deze plant vandaan heeft. Ik zal mijn voorkeur nog maar niet verklappen, maar die heb ik wel degelijk en die is vooral gebaseerd omdat dat simpelweg mijn lievelingsplant is en mijn tuin, zowel voor als achter, er vol mee staat en het mijn favoriete vakantieland is. Okee wellicht heb ik je nu al wel iets beïnvloed…

De plantjes ;

~ TIJM , zuiverend voor de gecombineerde tot vete huid – Frankrijk

~ KONJAC , “konjac spons” reinigend en om dode huidcellen te verwijderen (exfoliëren), geschikt voor ieder huidtype ook de gevoelige huid. Het zijn de wortelvezels van deze plant die gebruikt zijn in de spons, plant is afkomstig uit de Aziatische hooglanden.

~ARGANOLIE , voedend voor de droge en gevoelige huid – Marokko

~CITROENGRAS , zuiverend voor de normale tot gecombineerde huid – Sri Lanka

~KORENBLOEM , verzachtende eigenschappen voor alle huidtypes ook de gevoelige, het is het bloemenwater wat gedestilleerd wordt van de korenbloemplant – Frankrijk

~LAVENDEL , revitaliserend voor alle huidtypes ook de gevoelige – Frankrijk

 

garnier,IMG_7658

Allemaal plantjes met bijzondere en unieke eigenschappen en zoals je ziet voor ieder huidtype geschikt. Dat is waar ik zelf nog al eens moeite mee heb qua keuze. Soms is mijn huid droog, maar dan weer wat vetter. Ligt een beetje aan mijn hormoonhuishouding heb ik het idee. Maar goed dan had ik dus wel eens een product gekocht en gebruikte ik waar ik dan toch weer niet goed op reageerde of het gaf geen resultaat. Ik gebruik deze producten nu bijna 2 weken en ben oprecht zeer tevreden. Je had het denk ik al wel een beetje kunnen denken maar ik ben vooral fan geworden van de LAVENDEL. Ik gebruik de gezichtsolie (2-3 druppels) gemengd met de anti-age dagcrème en uiteraard de oogcrème. Hier zie ik dus ook echt resultaat van. Geen idee hoe ik het omschrijven moet, maar mijn gezicht voelt zachter en lijkt “frisser/stralender”…ik denk zelfs te zien dat mijn donkere kringen onder de ogen ietwat valer/minder aanwezig zijn. Oftewel ik durf zeker met 75% te zeggen dat mijn huid meer “gevoed” aan voelt en er ook zo uitziet. De anti-age waar de lavendel voor gebruikt is, kan zelfs voor de jongen huid. De olie gebruik ik in de ochtend gemengd door de dagcrème en in de avond puur. O ja en dan van de Argan gebruik ik de voedende mist spray. Deze kun je zelfs onderweg gebruiken om een verfrissend gevoel te ervaren.

 

Geen idee of jullie dit willen, maar ik zal per plant de producten er bij vermelden. En ja ik heb alles getest / gebruikt / geprobeerd…maar ben vooral blijven hangen aan de lavendel. Wel gebruik ik de konjac spons sowieso 1x in de week tijdens mijn me-time…even heerlijk niks en dan een maskertje en alles om mijn toch echt ouder wordende huid te verzorgen. De konjac spons gecombineerd met de citroengras reinigingsegel is zeer fijn en prettig. In het begin prikte het wat, maar dat heeft alles te maken met de detox die plaatsvindt met deze combinatie. Ik heb dit in mijn stories laten zien, maar ja dan moet je wel net mij volgen op Instagram en of ook mijn stories bekijken. Okee daar komt ie hè, het overzichtje…

 

garnier,IMG_7550

  • Citroengras  a. detox reinigingsgel (in combi evt met de konjac spons)

b. balancerende dagcrème (hydrateert)

  • Tijm , toner (voor een zuivere huid)
  • Lavendel  a. gezichtsolie

b. anti-age dagcrème

c. anti-age oogverzorging

  • Argan  a. balsem voor gezicht / handen en lichaam (herstellend)

b. voedende mist (spray)

c. dagcrème (voedend)

  • Korenbloem , micellair reinigingswater met biologisch korenbloemwater

 

 

Ik denk dat ik jullie een ruim uitgebreid verslag heb gedaan van deze producten. Als jullie mij al een tijdje volgen weet je dat ik vooral voorstander ben van “naturel”. Niet te veel make up etcetera. Qua gezichtsverzorging was ik ook niet altijd de meest goede voorbeeld, maar nu de jaartjes toch echt gaan tellen en gaan uiten ben ik oprecht blij dat ik kennis heb gemaakt met Garnier. Na het lezen van mijn info en je wil toch nog net meer weten? Klik dan hier voor de site. Wellicht dat je na het lezen op hun insta dan wel site helemaal op de hoogte bent en net zo enthousiaste gebruiker wordt als ik.

 

Laat mij eventueel een in reactie weten wat je er van vindt.

 

Liefs,

 

Carien

 

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s