Puberaal gedrag maar dan bij volwassenen…

Ken je dat, volwassenen die alles dat ze aan kun kinderen hebben geleerd even zelf vergeten of die gewoon zelf nog zeer puberaal gedrag vertonen?

Ik merk dat ik me daar steeds meer aan begin te irriteren. Sterker nog, ik heb er geen geduld meer voor. Ik werk al 5 jaar op een middelbare school en van die kids kan ik het heel goed hebben, ik heb er geduld voor en ik weet hoe ik ermee om moet gaan. Het zijn kids en ze zijn pubers, hun hormonen gaan alle kanten op en ze weten (vaak) niet beter.

Maar een volwassene die in het openbaar vervoer instapt terwijl jij nog aan het uitstappen bent? Of iemand die je omver loopt en niet eens even sorry kan zeggen? Tje we worden met zijn allen al veel asocialer maar we kunnen toch wel vriendelijk tegen elkaar blijven.

Maar…je hebt ook nog een heel ander kaliber!!! Die mensen die aardig doen in je gezicht maar achter je rug van alles over je te zeggen hebben. Luister als je wat te zeggen hebt zeg het me dan in mijn gezicht zodat ik zelf kan bepalen wat ik met die info ga doen. Nee wat doet men tegenwoordig…ze komen geen verhaal halen bij jou over hetgeen dat ze gehoord hebben, ze ontvolgen je gewoon..en weetje wat ik dan zeg? Good Riddance. Dan volg je me lekker niet. Maar diezelfde mensen die verwachten vervolgens dat als ze je later (omdat je het hebt bijgelegd ofzo) weer gaat terugvolgen wanneer ze jou weer volgen. Dan ben je bij mij dus aan het verkeerde adres. Ik ben een volwassen vrouw van bijna 39 en ik doe niet meer mee aan dat soort puberaal gedoe.

Even een paar voorbeelden (en dit is letterlijk gebeurd) een collega (waar ik echt heel close mee was en onwijs veel lol mee had) uit de tijd dat ik nog bij de Hogeschool werkte was het niet eens met een statement dat ik maakte. Dit is een heel ding geweest waar op een gegeven moment het management bij betrokken was en ik gewoon (zoals altijd, haha) gelijk had. Deze man vond dat maar niks en dacht nou ik ontvolg haar… een paar dagen later hebben we het uitgepraat en is het probleem opgelost. Toen heeft jij mij weer een volgverzoek gedaan en toen ik vervolgens daar niks mee deed vroeg hij ernaar (mijn account was toen nog gesloten) . Toen heb ik hem heel duidelijk gemaakt dat tussen ons alles goed is maar dat als hij zo iemand is die bij elk euveltje gaat ontvolgen ik daar niet aan meedoe. Volg me vooral, vind ik leuk maar ik blijf wel bij mijn principes en dat is dat ik puberaal gedrag niet ga voeden door er in meegegaan, dus als je ontvolgt vanwege zoeits hoef je van mij verder ook niet te verwachten dat ik me over mijn principes heen zet. Sorry maar i’m too old for that shit.

Nog een voorbeeld van niet zo lang geleden. Mijn zusjes en ik zijn mijn moeders 60ste verjaardag aan het organiseren. Er moest een gastelijst komen en we moesten weten wie er allemaal kwamen vanwege de catering die ik zou regelen. Mijn zusje heeft netjes iedereen op tijd een appje gestuurd met de vraag op een bepaalde datum te reageren. op 1 persoon na heeft iedereen netjes aan of afgemeld. Uiteindelijk heb ik er nog een appje naar die persoon uitgegooid en kreeg alleen terug “ik kom niet” …prima maar meld dat dan even want we zijn druk met de organisatie. Als reden dat er niet op het appje gereageerd was kwam dat deze persoon al sinds oktober op een reactie zit te wachten van een appje dat mijn moeder van deze persoon had gekregen…serieus? Zo heb je je kinderen ook niet opgevoed en dat is iets wat ik heel zeker weet wat je kinderen zijn zeer beleefd. Maar goed, ik werd daar dus boos over, ik heb aangegeven dat niet mijn moeder maar mijn zusjes en ik dit organiseren, dat mijn moeder hier niks mee te maken heeft en dat niet mijn moeder maar mijn zusje haar een appje heeft gestuurd. En mijn zusje weet helemaal niks van een appje in oktober….dus het was gewoon netjes geweest om te bedanken en aan te geven dat je niet kunt komen. Ja sorry, ik snap dat niet, vooral omdat je zelf je kinderen op hebt gevoed om dit wel netjes te doen…

Ik krijg er steeds minder geduld voor en het irriteerd me ook steeds meer. Al dat negatieve gelul. Gedraag je gewoon zoals je dat zelf geleerd hebt van je ouders, zoals je zelf je kinderen opvoed en vooral, behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Aan iedereen die hiermee te maken krijgt of misschien ben je zelf wel zo’n puberaal iemand. Stop ermee, gedraag je volgens de normale omgangsnormen en waarden. Enne als jij op zo’n manier bejegend wordt? Alsjeblieft, zet het van je af, het is het niet waard om je druk te maken over deze mensen, zij gaan vrolijk verder en jij zit je op te vreten. Gewoon niet doen. Lol maken (en dan mag je wel puberaal doen) en genieten van je leven zou ik zeggen!

Wees lief voor elkaar en behandel elkaar met wederzijds respect, toon elkaar geen afgunst of jaloezie maar wens elkaar goede dingen toe! Geloof me je leven wordt er rijker, beter en mooier door!

Liefs Dalia

2 reacties

  1. Marush

    Herkenbaar.. wat mij betreft is dat echt een gebrek aan fatsoen! Of het zijn lvb-ers(licht verstandelijk beperkt) dan kunnen ze er niets aan doen. Wat ik nog mis in dit stuk zijn mensen die bij alles wat er misgaat in hun leven, altijd de oorzaak bij een ander neerleggen..altijd drama en geen enkele vorm van zelfreflectie kennen.. heel vermoeiend en de enige oplossing is om er afstand van te nemen..geeft zoveel meer rust!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s