Een hoofd als een vergiet

Kun jij soms ook zo moeilijk dingen onthouden? Ik merk dat ik nog weleens lijd aan wat ik het vergiethoofd noem.

Vooral op dagen dat ik erg moe ben of veel aan mijn hoofd heb, heb ik hier last van.

Ik weet eigenlijk niet eens precies wanneer dit is begonnen. Ik denk dat het een combinatie is van ouder worden en de burn – out die ik heb gehad.

Vroeger had ik altijd alle afspraken in mijn hoofd en echt geen agenda nodig. Toen we vorig jaar ineens een maand te vroeg op een verjaardag stonden en kort daarna ook nog eens bleek dat ik een dubbele afspraak had gemaakt heb ik maar besloten dat ik een agenda moest gaan bijhouden. We hebben nu dus in onze iPhone een gedeelde agenda zodat we de afspraken bij elkaar hebben maar ik heb ook weer een papieren agenda. Vreselijk dat ik het niet meer in mijn hoofd kan houden maar ja blijkbaar is dat normaal.

Maar het is zoiezo soms nogal erg met me gesteld. Het gebeurd namelijk ook nog weleens dat iemand me een heel verhaal zit te vertellen en ik echt actief zit te luisteren maar dat ik helemaal niet in me opneem wat die persoon dan tegen me zegt en ik me vervolgens heel dom voel als ik vervolgens moet toegeven dat ik geluisterd heb maar niks van het hele verhaal heb opgenomen. Ik heb dit een keer met een collega gehad en die moest het gewoon twee keer vertellen voordat mijn vergiethoofd het opnam. Haha.

Vroeger kon ik heel goed twee dingen tegelijk maar ik merk dat ik daar tegenwoordig gewoon veel moeite mee heb en daarom houd ik het vaak toch bij 1 ding want ik doe dan liever 1 ding goed in plaats van 2 dingen halfbakken. Ik hoop wel dat dit naarmate het beter met mij gaat ook weer beter gaat worden want op dit moment zijn mijn hersenen soms nog echt all over the place.

Voor nu houd ik alles netjes bij in mijn agenda’s en probeer ik me op 1 ding tegelijk te concentreren en dan moet het allemaal wel goedkomen met mij!

Nu ben ik wel benieuwd, ben ik nu de enige die hier last van heeft of heb jij dit ook?

Liefs Dalia

4 reacties

   1. deschrijvendehuisvrouw

    Tja ik ben geen arts maar herken het heel goed. Bij mij is het wel wat verbeterd in de loop der jaren. Sterkte

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s