Van luie bankhanger naar sportief en lekker in mijn vel!

image7Vandaag voor jullie een gastblog van Lisa. Zij verteld hoe zij van een lui persoon die absuluut niet van sporten hield, haar leven totaal heeft omgegooid naar een zeer gezonde lifestyle en daar gelukkig van is geworden! Je kunt Lisa ook volgen op Instagram.

Het begon eigenlijk allemaal op de basisschool, ik weet er niet heel veel meer van, maar kan me nog vaag herinneren dat ik toen ook ooit eens Het Sonja Bakker dieet heb gevolgd. Als kind zijnde werd ik eigenlijk pas wat dikker nadat ik een vrouw was geworden [de menstruatie]. Achja het hoort er nu eenmaal bij, ik was 11 jaar en dat is erg vroeg. Toen ben ik al snel aan de Anticonceptie gegaan, en daar wordt je ook gewoon een stuk dikker van. 

Later nadat ik naar de Middelbare school ging moest ik op de fiets. Nou daar had ik helemaal een hekel aan, want het was wel 15 min en dat vond ik toen al te ver. Ook verzon ik allerlei smoesjes om niet met de fiets te hoeven zodat mijn vader me kom brengen haha! Ik werd op een gegeven moment 16 jaar en toen kreeg ik een scooter voor mijn verjaardag. Vanaf toen totdat ik naar het MBO ging heb ik nooit meer gefietst of gesport. Ook bij gym verzon ik smoesjes om niet mee te hoeven doen, maar er waren ook soms wel leuke dingen met gym zoals trefbal of basketbal dat vondt ik dan wel leuk en dan deed ik gezellig mee. 

Naarmate ik een MBO opleiding ging volgen werd het een soort van eye-opener dat er iets moest gaan veranderen want als je niet meer normaal kunt bukken en geen lucht meer krijgt, dan ga je toch denken, dit is niet gezond. Het strikken van mijn veters moest ik dan ook zittend op een bank of stoel doen en zelfs dit ging met erg veel moeite. 

Rond mijn 19e ben ik een crash dieet gaan volgen omdat mijn ouders dat ook volgden en ik zag hoe snel je afviel, en dat kan soms net even dat extra duwtje zijn. Dat heb ik ongeveer 1,5 jaar volgehouden en naarmate het dieet ging je wel steeds met eten. Ik ben die tijd al 13 kilo afgevallen. Rond dat moment liep mijn relatie stuk en toen zijn er weer wat kilootjes bij gekomen. Er zijn toch echt wel erger dingen in het leven.

Ik stopte in die tijd ook weer met sporten in de sportschool. Ik ben echt een emotie eter zowel als het goed gaat en als het minder goed gaat. En ik hou gewoon van eten en lekkere dingen dat geeft ik eerlijk toe. 

Uiteindelijk heb ik voor mezelf gekozen en ben ik eerst mijn opleiding af gaan maken. Ik heb mijn diploma dan ook met succes behaald! Later heb ik mijn huidige vriend ontmoet waar ik nu 5 jaar samen mee ben. Hij is iemand waarbij het fietsen er met de paplepel mee ingegoten is, hij weet niet beter. En hij fietst dan ook 5 dagen per week 30km op een dag. Echt super knap! 

Ik zelf kon me dat niet voorstellen dat iemand dat voor zijn plezier doet! Haha. Ik had tenslotte een grote hekel aan sporten en fietsen. En dan ontmoet je ook nog een sportief iemand.  Op een gegeven moment zag ik een koolhydraat arm dieet voorbij komen op internet en dacht ik nou misschien moet ik dat eens proberen. Ik kwam allemaal lekkere recepten tegen en ook nog eens dingen die ik lust. Toendertijd was ik 85 kilo. En ik vind mezelf mooi, maar voelde me niet prettig in mijn bikini en ik vond gewoon dat het anders moest. Ik heb dit dieet gevolgd zelf via internet en recepten geprobeerd en zo min mogelijk frisdranken te drinken en 1,5 liter water per dag. 

image1En ben toen 10 kilo afgevallen, ik begon toen ook met hardlopen. Omdat ik een sport wilde doen die makkelijk te combineren was met mijn baan in de zorg. Ik had voor mezelf een doel gesteld de 8km hardlopen van de TCS Marathon van Amsterdam en dat is me dan ook gelukt! En daarom ben ik super trots op ook omdat ik niet was dat ik dat in mij had. En als je 10 kilo lichter bent rent dat ook veel makkelijker. 

Mijn vriend doet aan wielrennen al zolang ik hem ken. Ik heb foto’s gezien dat hij dat deed met zijn vader. Doordat ik toch weer last van mijn knieën met hardlopen ben ik er weer mee gestopt. Later ging ik weer naar de sportschool omdat ik niet wilde dat ik weer dikker zou worden. Op een dag was het mooi weer en zei mijn vriend dat hij wat ging eten en een stukje ging fietsen. Inmiddels is dat nu ongeveer 1,5 jaar geleden. Ik beacht mij  dat wielrennen misschien wel wat voor kon zijn, ik hoor jullie aan denken haha. Maar jij hield toch niet van fietsen?

We zijn nu bijna 2 jaar verder en ik kan je zeggen dat ik mijn sport heb gevonden. Mijn eerste fiets evenement was Dam tot Dam classic en daarbij hebben wij in totaal 60 km gefietst. Daarna vele toertjes gemaakt met mijn vriend op mijn conditie te verbeteren. En afgelopen Maart heb ik meegedaan aan de Omloop van Zandvoort in totaal zo’n 105km gefietst, en wie had dat ooit gedacht? Nou ik zeker niet! Ik wist niet dat ik daartoe in staat was. Ik heb me nog nooit zo goed gevoelt in mijn eigen lijf, en ik heb er ook veel zelfvertrouwen door gekregen. Nog even wat het eten betreft, tegenwoordig eet ik super gezond en snoep ik zeker ook wel eens, want dat hoort er gewoon bij, het moet wel leuk blijven, en je moet blijven genieten van het leven!

Liefs Lisa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s