Beauty: I Coloniali Douche Olie & Anti Age Nachtcreme

Sinds een paar maanden is er een nieuw product verkrijgbaar in Nederland.

Het Italiaanse merk I Coloniali doet eeuwenoude beauty geheimen herleven. Het merk maakt gebruik van historische apothekersgeheimen die zijn gecreeerd op basis van kostbare specerijen en kruidne en combineert deze met moderne moleculaire wetenschap. Het merk houd eeuwenoude tradities en een uniek Italiaans erfgoed in leven door gebruik te maken van de schoonheidsremedies van de Maestri Speziali meesters. En als half Egyptische, waar men zich als een van de eersten ter wereld bezig hield met beauty, jong blijven en make up was ik daar natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar!

Ik zal eerst een en ander vertellen over de verschillende lijnen en daarna vertel ik over de producten die ik zelf heb uitgeprobeerd en wat mijn ervaringen daarmee zijn.

I Coloniali heeft drie gezichtsverzorgingslijnen en één lichaamsverzorgingslijn.


De gezichtsverzorgingslijnen

Age Recover:

Schermafbeelding 2019-04-25 om 20.45.17De Age Recover-gezichtsverzorgingslijn van I Coloniali is verrijkt met mirre en saffraan extracten, beide oude Oriëntaalse remedies. Mirre staat van oudsher bekend als bijzonder kostbaar en alleen weggelegd voor koningen en keizers. Mirre bevordert de celregeneratie en voedt de huid intensief. Saffraan, het gouden poeder, wordt beschouwd als een van de duurste specerijen wereldwijd en bevordert de zuurstoftoevoer van de huid wat huidveroudering tegen gaat. Dankzij moderne moleculaire wetenschap werken de essentiële ingrediënten tot diep in de huid, wat de effectiviteit boost. De producten uit de Age Recover-lijn gaan de tekenen van huidveroudering, zoals rimpels, huidverslapping en vochtverlies effectief tegen.

Hydra Brightening:

Schermafbeelding 2019-04-25 om 20.31.07De Hydra Brightening-gezichtsverzorgingslijn van I Coloniali is verrijkt met zwarte rijst en extract van engelwortel, ingrediënten die van oudsher in het Verre Oosten bekend staan om hun revitaliserende krachten. Zwarte rijst is een zeer krachtig antioxidant dat sinds duizenden jaren in China wordt geteeld. Het is rijk aan antioxidanten en bevordert het cellulair metabolisme wat de elasticiteit en zachtheid van de huid verhoogt. Engelwortel, een rijk ingrediënt wat in de oudheid gebruikt werd als een melanineremmer die de huid verlicht en verheldert. Engelwortel speelt een cruciale rol in de hormonale balans en geeft de huid haar levendigheid terug. Dankzij moderne moleculaire wetenschap werken de essentiële ingrediënten tot diep in de huid, wat de effectiviteit boost. De producten uit de Hydra Brightening-lijn werken intens hydraterend en werken verhelderend en verzachtend op de huid.

Mattifying & Pureness:

Schermafbeelding 2019-04-25 om 20.31.28De Mattifying & Pureness-gezichtsverzorgingslijn van I Coloniali is verrijkt met lotus en extracten van de Honingboom, beide rijke natuurlijke ingrediënten die met name geschikt zijn voor de vette-, gecombineerde huid. Lotus is een van oudsher universeel symbool van elegantie, schoonheid en zuiverheid en is rijk aan antibacteriële, ontstekingsremmende en helende eigenschappen. Dit natuurlijke ingrediënt normaliseert de talgafscheiding van de huid, hydrateert en verfijnt de huidstructuur. De extracten van de Honingboom (de Japanse sophora) gaan huidirritaties tegen en activeren het natuurlijke afweermechanisme van de huid. Dankzij moderne moleculaire wetenschap werken de essentiële ingrediënten tot diep in de huid, wat de effectiviteit boost. De producten uit de Mattifying & Pureness-lijn werken zuiverend en talg regulerend en gaan een vette t-zone en grove poriën effectief tegen.


Body Care

De lichaamsverzorgingsproducten van I Coloniali bieden de huid een optimale verzorging dankzij de unieke formules vol rijke natuurlijke ingrediënten. De sensuele texturen en weelderige geuren transformeren je huidverzorgingsroutine in een zalig verwen moment en zijn een bron van ontspanning en welzijn.

Ontsnap even aan de werkelijkheid met de Regenerating & Velveting lijn die verrijkt is met het legendarische mirre hars en rijstzemelolie, bekend om hun regenererende en huid vernieuwende eigenschappen. Ontdek daarnaast de Softening lijn met bamboe extract en ginseng, al eeuwenlang bekend door de intens verzachtende en revitaliserende eigenschappen. Laat je vervolgens verrassen door deInvigorating & Toning lijn met verfrissende en versoepelende eigenschappen dankzij formules vol hibiscus en ginkgo extract.


Mijn persoonlijke ervaring

Ik heb twee producten uitgeprobeerd, De Anti Age Nachtcreme en de Velvet Skin Shower olie.  Het eerste wat bij beide producten opvalt is de geur! Mijn hemel wat ruikt dit spul lekker zeg!

Ik doe wat van de doucheolie op mijn hand en zodra dit in aanraking komt met mijn huid en wat water  begint dit ligt te schuimen waardoor het heel gemakkelijk uit te smeren is en je niet heel veel van dit product nodig heb. En de geur is zo hemels. Mijn huid voelt zacht aan en lang nadat ik gedouched heb ruik ik nog steeds de heerlijke geur van Hibiscus en Ginko Biloba (kunnen ze hier geen luchtje van maken?)

 

Ook de Anti Age Nachtcreme bevalt mij prima. Ik heb deze nu twee weken geprobeerd. Er zit een klein schepje bij waarmee je de creme uit het potje haalt en je hebt maar een heel klein beetje nodig voor je hele gezicht. Zo in het potje ruikt hij lekker maar ik vind er een wat aparte nageur aanzitten. Niet vies maar ik kan het niet zo goed plaatsen. Het trekt heel snel in en mijn huid is er superzacht en soepel van.

De gehele lijn is te koop bij Parfumerie Douglas

Liefs Dalia

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s