Denk jij erbij na wat voor posts je van je kind plaatst?

Vandaag ga ik even mijn  mening geven over iets dat mij al een tijdje een soort van “stoort”.

Let op! Dit is mijn mening en het kan mensen tegen de borst stoten dus als jij heel graag foto’s van je baby of peuter online zet kun je deze blog beter even overslaan. Aan de andere kant ben ik ook wel benieuwd naar jou beweegredenen en altijd bereid een discussie op gang te brengen.

Stel nu, je krijgt een prachtig kindje. Natuurlijk wil je dit met de hele wereld delen want het is jouw kleine wondertje!

Maar…het gaat dus te ver als je elke poep en scheet van je kind online zet. Ik vraag me dan gelijk af hoe ik het gevonden zou hebben als mijn moeder dit vroeger bij mij gedaan zou hebben. Een kind dat zo klein is wordt namelijk de keus ontnomen doordat voor hem/haar bepaald wordt dat iets online gezet wordt. Zeg nou zelf, zou jij willen dat bepaalde foto’s van jou op social media terecht komen?

Internet is vaak voor altijd en dingen zijn niet makkelijk verwijderbaar en vaak weer makkelijk boven te halen. Neem daarnaast nog eens het aantal enge mensen (pedofielen bijvoorbeeld) die op dit soort kanalen zitten en ik zie dan een soort horror scenario voor me als ik weer zo’n mooi schattig kindje zie langskomen in ondergoed en soms zelfs in minder dan ondergoed. Buiten dat, ik zou er zelf niet vrolijk van worden als ik dat kindje ben die met mijn snoet vol eten, in mijn ondergoed, bij mijn potje, etc op het internet sta en dan oud genoeg ben om mijn eigen beslissingen te nemen (pubertijd). Iedereen ook de vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen kunnen dit later allemaal terugzien. Zou ik zelf als puber niet op zitten te wachten.

Ja maar mijn profiel is toch privé? Ja dus, feit blijft dat jij zonder toestemming allemaal dingen post waar je kind niks over kan zeggen en niet iedereen op jou profiel een heel goede vriend is maar dat daar vaak ook kennissen tussen zitten, weet jij veel. Stel je voor dat iemand een onflatteuze of stomme foto van jou plaatst? Laten we eerlijk zijn, dan zit je ook te zeuren dat iemand die foto moet verwijderen of niet mag plaatsen. Ga jij later al die honderden foto’s van je kind verwijderen?

Nogmaals dit is mijn mening hierover en misschien zie ik het helemaal verkeerd maar ben toch benieuwd of je hierbij nadenkt als je foto’s van je kleine post. Tuurlijk mag je weleens wat delen, harstikke leuk zelfs. Ik plaats ook weleens iets van mijn nichtje maar wel altijd foto’s waarover ik goed heb nagedacht en nooit foto’s in bijvoorbeeld badkleding, ondergoed of naakt. Nog erger vind ik die profielen die aangemaakt zijn voor het kind zelf…

Tot slot rijst er bij mij nog een laatste vraag, want als jij elke poep en scheet van je kind online deelt (en geloof me ik bedoel echt van sommige mensen elke poep en scheet) let jij dan wel goed op je kind? Voor mijn idee kan iemand die de hele dag op zijn/haar telefoon zit te kijken niet voor de veiligheid van het kind instaan. En weer zie ik dan horrorscenario’s van kindjes die verdrinken in de badkuip, van de speeltuin afwandelen en bijna onder een auto komen (is echt in mijn omgeving gebeurd) of een kop hete thee over zich heen krijgen en ga zo maar door.

Wat ik hiermee wil zeggen is, denk even na voordat je een foto van je kleine online zet, denk aan de engerds, pedofielen, het soort foto en bedenk je even of jij het leuk zou vinden om een soortgelijke foto van jezelf terug te zien als je later groot bent. Verplaats je even in de situatie hoe je kind zich zou kunnen voelen als hij/zij in de pubertijd komt. Zijn dit foto’s waar hij/zij later misschien wel om gepest zou kunnen worden? Kinderen kunnen namelijk echt genadeloos zijn. En zorg dat je altijd goed je kind in het oog houd. Dat is jouw kindje en zijn/haar veiligheid is jouw eerste prioriteit. Die telefoon die loopt niet weg maar die kleintjes die zijn heel snel 😊

Ik ben heel benieuwd hoe jij hierover denkt. Vind je mij te kortzichtig of ben je een andere mening toegedaan dan ben ik daar toch wel heel benieuwd naar. Wie weet kom ik tot een ander inzicht.

Laat hieronder in de reacties weten wat jou gedachten hierover zijn en hoe jij hiermee omgaat.

Liefs Dalia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s